Home Wereldnieuws J Scindia op vliegers die eten op het asfalt van de luchthaven

J Scindia op vliegers die eten op het asfalt van de luchthaven

0
J Scindia op vliegers die eten op het asfalt van de luchthavenPassagiers aten op het asfalt nadat hun vlucht was vertraagd en omgeleid naar Mumbai

New Delhi:

Te midden van de ruzie over de video waarin passagiers van een IndiGo-vlucht op het asfalt van de luchthaven van Mumbai eten terwijl ze wachten op het opstijgen, zei minister van Burgerluchtvaart Jyotiraditya Scindia vandaag dat de manier waarop de veiligheid in gevaar werd gebracht “volkomen onaanvaardbaar” was.

De verklaring van de minister komt nadat het Bureau of Civil Aviation Safety (BCAS) IndiGo een boete van Rs 1,2 crore heeft opgelegd. De luchtvaartregulator, het directoraat-generaal voor de burgerluchtvaart, heeft ook de luchthavenautoriteiten van Mumbai opgepakt en een boete van Rs 30 lakh opgelegd.

De opmerkingen van de heer Scindia komen ook tegen de achtergrond van opschudding over slechte luchtvaartdiensten en lange vertragingen veroorzaakt door dichte mist in Noord-India.

Het ecosysteem van de burgerluchtvaart, zei de heer Scindia, werkt ijverig om aan de behoeften van mensen in het hele land te voldoen. “Dit is een sector die fenomenaal goed is gegroeid, het is een sector die een nog groter belang en een grotere vraag gaat krijgen. Het is een sector die voortdurend moet evolueren naarmate het aantal passagiers groeit en ook de dienstverlening aan hen moet van goede kwaliteit zijn. het hoogste kwaliteitsniveau. Dat gezegd hebbende, zijn er grillen van de natuur waarover wij als mensen geen volledige controle hebben”, zei hij vandaag op een persbijeenkomst. Een video van de opmerkingen werd gedeeld door persbureau ANI.

Delhi was onlangs getuige van een paar dagen van zeer dichte mist, zei hij. De nationale hoofdstad is een belangrijke luchthaven en als zo’n luchthaven getroffen wordt, volgen er vertragingen en annuleringen door het hele systeem, legde hij uit.

“We hebben een paar dagen geen zicht gehad. In die dagen wordt het, zelfs met CAT-III-start- en landingsbanen, moeilijk, zo niet onmogelijk, om te landen en op te stijgen”, zei hij. CAT-III verwijst naar hoge normen op luchthavens die nauwkeurig landen en opstijgen mogelijk maken onder slechte weersomstandigheden.

De heer Scindia legde uit dat het niet alleen de capaciteit van de landingsbaan is die de vliegbeweging bepaalt. “Ze worden bepaald door drie onafhankelijke variabelen: de capaciteit van start- en landingsbanen, de capaciteit van vliegtuigen en de capaciteit van de menselijke hulpbronnen. Het is de grootste gemeenschappelijke issue van de drie die de capaciteit bepaalt”, zei hij.

De minister verwees vervolgens naar het incident van 14 januari op de luchthaven van Mumbai. Een IndiGo Goa-Delhi-vlucht werd omgeleid naar Mumbai vanwege slecht zicht in de nationale hoofdstad. De vlucht was na een aanzienlijke vertraging vertrokken en de vliegers waren woedend na de omleiding.

De luchthavenautoriteiten van Mumbai zeiden dat de passagiers weigerden aan boord te gaan van de bus van de luchtvaartmaatschappij die hen naar het terminalgebouw zou hebben gebracht. In plaats daarvan gingen ze op het asfalt zitten. De luchthavenautoriteiten zeiden dat de passagiers waren afgezet in een veilige zone.

Bronnen hebben persbureau PTI verteld dat het IndiGo-vliegtuig een afgelegen plek kreeg toegewezen in plaats van een parkeerplaats met een aerobridge. Dit betekende dat passagiers niet eens gebruik konden maken van de toiletten of van de eetkraampjes op de luchthaven konden eten.

Scindia zei dat een “opeenvolging van gebeurtenissen” tot het incident op de luchthaven van Mumbai heeft geleid en zei dat hij “zich niet eens kan voorstellen” waarom het vliegtuig geen parkeerplaats kreeg toegewezen. “Binnen enkele uren na het verkrijgen van informatie over het incident, na klokslag middernacht, werd er een bijeenkomst gehouden met alle functionarissen binnen het ministerie, en werden er onmiddellijk waarschuwingen afgegeven”, zei hij.

“Het feit dat de passagiers hinder ondervonden, het feit dat ze op het asfalt moesten eten, het feit dat de veiligheid op alle punten in het gedrang was gekomen, was volkomen onaanvaardbaar. Binnen drie tot vier uur werden er waarschuwingen uitgegeven en binnen 24 uur nadat de waarschuwingen waren verzonden uitgevaardigd, zijn de nodige sancties opgelegd’, zei hij.

IndiGo heeft in een verklaring gezegd dat het zijn excuses aanbiedt aan klanten en de nodige stappen zal ondernemen om dergelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

Het incident in Mumbai is echter slechts een van de vele gevallen waarin luchtvaartmaatschappijen de afgelopen weken in het nieuws zijn geweest. In één geval kregen passagiers van een Air India-vlucht een vertraging van 17 uur. In een ander geval zat een vlieger aan boord van een SpiceJet-vliegtuig de hele vlucht opgesloten in het rest room. Voeg daarbij klachten over lange vertragingen en slechte communicatie van luchtvaartmaatschappijen.

De stijgende gemoederen onder de passagiers hebben tot ongelukkige uitbarstingen geleid. In één geval werd een IndiGo-piloot aangevallen door een vlieger toen hij een vertraging aankondigde.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here