Home Auto “Demolition Man” 1970 Oldsmobile 442 W-30 oppervlakken te koop

“Demolition Man” 1970 Oldsmobile 442 W-30 oppervlakken te koop

0
“Demolition Man” 1970 Oldsmobile 442 W-30 oppervlakken te koop


De Oldsmobile 442 W-30 uit 1970 uit de movie “Demolition Man” uit 1993 zal deel uitmaken van Barrett Jackson’s komende veiling in Scottsdale, Arizona.

De 442, die op 27 januari op de veiling zal verschijnen, is een mooi voorbeeld van een klassieke Amerikaanse muscle automotive, zelfs zonder zijn filmgeschiedenis. De 442 werd gelanceerd voor het modeljaar 1964 als Oldsmobile’s intrede op het gebied van muscle automotive. De naam is afgeleid van de carburateur met 4 cilinders, de transmissie met 4 versnellingen en de dubbele uitlaat van dat eerste mannequin, maar latere modellen heb die formule een beetje veranderd.

geen titel

Oldsmobile hield de naam 442 in stand tot start jaren negentig, maar het modeljaar 1970 was misschien wel het beste van de 442. Naast de direct herkenbare styling konden de 442-modellen uit 1970 worden uitgerust met een 455 kubieke inch V-8 die in W-30-uitvoering naar schatting 370 pk leverde.

Volgens de veilinglijst is deze 442 rechtstreeks uit de Basic Motors Heritage Assortment gekocht, speciaal voor ‘Demolition Man’. In de movie speelde Sylvester Stallone de rol van John Spartan, een politieagent die in 2032 uit de cryogene bevriezing ontwaakte. Spartan is een anachronisme in zijn tijdsperiode, dus de 442 paste excellent als zijn rit voor een auto-achtervolging door de straten van ‘San’. Angeles.”

geen titel

In die scène worden de Olds door een showroomraam gereden en met kogels besproeid voordat ze een politieauto rammen. Afgaande op de foto’s bij de veilinglijst is de daaruit voortvloeiende schade op een gegeven second na het filmen gerepareerd of is er ooit een andere auto vernield. De auto wordt verkocht uit de collectie van Frank Tiegs. Het zal een van de 28 auto’s uit de collectie zijn die door Barrett-Jackson in Scottsdale worden geveild.

De veilingmeester wil niet zeggen hoeveel hij verwacht dat de “Demolition Man” 442 zal verkopen. Maar de verzamelstatus van het mannequin uit 1970, gecombineerd met een Hollywood-connectie, zou een hoog bod moeten garanderen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here