Home Auto BMW doet mee aan Tesla’s griezelige robotgame

BMW doet mee aan Tesla’s griezelige robotgame

0
BMW doet mee aan Tesla’s griezelige robotgame


Vrolijk Donderdag! Het is eighteen januari 2024 en dit is het De ochtendploeg – uw dagelijkse overzicht van de belangrijkste autonieuws van over de hele wereld, allemaal op één plek. Hier zijn de belangrijke verhalen die u moet weten.

1e versnelling: BMW wil om de een of andere reden concurreren met de robotic van Tesla

Weet je nog toen Elon Musk dat beloofde bouw robot-catgirls dat zou vul het gat dat Grimes in zijn hart heeft achtergelaten menselijke werknemers in Tesla-fabrieken vervangen? Om de een of andere reden heeft BMW naar dat plan gekeken en besloten dat het gewoon te slim was om het niet te proberen – dus nu werkt BMW er ook aan, met een beetje hulp van robotica van buitenaf. Van Reuters:

18 januari (Reuters) – Robotics startup Determine zei dat het een partnerschap heeft getekend met BMW Manufacturing om zijn mensachtige robots in te zetten in de fabriek van de autofabrikant in de VS, nu steeds meer bedrijven zich tot mensachtige robots wenden om bepaalde fysieke taken op zich te nemen.

Dit is de eerste commerciële deal die Determine heeft getekend sinds de oprichting in 2022. Hoewel het bedrijf niet heeft bekendgemaakt hoeveel robots BMW zal gebruiken, zal de samenwerking beginnen met kleine hoeveelheden en uitbreiden als de prestatiedoelstellingen zijn behaald, aldus Brett. Adcock, CEO van Determine.

De mensachtigen van Determine zullen worden ingezet in BMW’s (BMWG.DE), en opent een nieuwe productiefaciliteit in Spartanburg, South Carolina, de grootste auto-exporteur in de VS, waar momenteel 11.000 mensen werken. Ze zullen in de komende 12 tot 24 maanden worden geïntegreerd in de productieprocessen, waaronder de carrosseriewerkplaats, het plaatwerk en het magazijn, nadat ze zijn opgeleid om specifieke taken uit te voeren.

Het valt nog te bezien of de robots van BMW hetzelfde zullen zijn onderdanig en fokbaar internet als die van Tesla, maar één ding is zeker: het bedrijf wil dat die bots menselijke werknemers vervangen. Zorg voor een vakbond, Spartanburg.

2e versnelling: GM roept 66 BrightDrop-bestelwagens terug na model

De Amazon-busjes van Rivian zijn een populaire verschijning in de straten van New York, maar er is nog een volledig elektrische bezorgoptie die rechtstreeks concurreert: GM’s BrightDrop Zevo-lijn. Na een reeks branden lijkt het er echter op dat deze laatste optie nog wat werk nodig heeft voordat deze weer op straat kan verschijnen. Van de Detroit Vrije Pers:

Basic Motors roept enkele tientallen volledig elektrische BrightDrop-bestelwagens terug nadat de voorste aandrijfeenheden, bekend als de aandrijflijn, van ten minste twee daarvan eind vorig jaar in model vlogen.

In papierwerk ingediend bij de Nationwide Freeway Visitors Security Administration (NHTSA) gedateerd 11 januari, zei GM dat het 66 BrightDrop-bestelwagens van modeljaar 2022 (die GM nu de Zevo 600 noemt) terugroept.

GM zei in de NHTSA-aanvraag dat het nog steeds de oorzaak van het probleem onderzoekt, waarvan het denkt dat het beperkt was tot de grote EV600-voertuigen die tussen 24 november 2021 en 24 mei 2022 zijn gebouwd. BrightDrop biedt ook een kleinere Zevo 400-bestelwagen aan.

GM lijkt het probleem te hebben beperkt tot een olielek onder de motorkap, waarvoor het bedrijf de schuld geeft aan een fabricagefout in een klein aantal bestelwagens. Zolang het geen ontwerpfout is, zullen we deze busjes waarschijnlijk snel genoeg weer op de weg zien.

3e versnelling: Autofabrikanten moeten mogelijk geld blijven uitgeven aan hun eigen bedrijfsuitgaven :'(

Wist u dat het runnen van een bedrijf geld kost? Het blijkt dat er allerlei kosten verbonden zijn aan het zijn van een bedrijf, van salarissen tot apparatuur en het aanvullen van de Chobani-yoghurts in de kantoorkeuken. Bedrijven hebben hier uiteraard een hekel aan; ze doen er alles aan om een ​​paar cent te besparen. Autofabrikanten vormen hierop geen uitzondering, en zij lobbyen nu bij het Congres om kortingen voor hun autofabrikanten toe te staan geheel onderzoeks- en ontwikkelingsbudgetten. Van Automobielnieuws:

WASHINGTON – Industriegroepen die autofabrikanten en leveranciers vertegenwoordigen dringen er bij het Congres op aan een federaal belastingvoordeel te herstellen dat de “volledige en onmiddellijke” uitgaven voor binnenlandse R&D-investeringen mogelijk zou maken.

In een transient die woensdag aan de leiding van het Huis en de Senaat is gestuurd, beweren vijf brancheverenigingen – de Alliance for Automotive Innovation, American Automotive Coverage Council, Autos Drive America, MEMA en de Truck and Engine Producers Affiliation – dat het van cruciaal belang is dat het Congres ‘zo snel mogelijk handelt’. mogelijk” om de volledige R&D-uitgaven, die in 2021 afliepen, te herstellen.

Sinds 2022 moeten bedrijven in de VS gevestigde R&D-kosten over een periode van vijf jaar aftrekken, zoals vereist op grond van een bepaling in de Tax Cuts and Jobs Act uit 2017, die tijdens de regering-Trump werd aangenomen.

De industriegroepen beweren dat de eis van vijf jaar R&D “exponentieel duurder heeft gemaakt om uit te voeren in de VS” en dringen er bij het Congres op aan om wetgeving aan te nemen die een oplossing zou bieden, aldus de transient.

OpenAI heeft onlangs een soortgelijke verdediging geprobeerd, namelijk het bedrijfsmodel van het bedrijf zou gewoon te duur zijn om te slagen als het daadwerkelijk zou moeten betalen voor al het auteursrechtelijk beschermde materiaal dat het gebruikte. Wat is er gebeurd met de hele ‘onzichtbare hand van de markt’, waar bedrijven waarvan de kosten groter zijn dan hun winsten eenvoudigweg spartelen en sterven? Is dat niet waar het kapitalisme om draait?

4e versnelling: VinFast heeft, ongelooflijk genoeg, de leveringsdoelen voor 2023 niet gehaald

Als je het kunt geloven, VinFast’s 2023 verliep niet helemaal zoals gepland. Met aanbiedingen als de VF8, met zijn richtingaanwijzers die werken meest Ik dacht destijds echt dat het bedrijf een enorme disruptor zou zijn voor de ongelooflijk competitieve Noord-Amerikaanse markt voor personenauto’s. Nou ja, er is altijd volgend jaar. Van Reuters:

HANOI, 18 januari (Reuters) – De Vietnamese fabrikant van elektrische voertuigen (EV), VinFast, zei donderdag dat het in 2023 bijna 35.000 auto’s heeft geleverd, onder de doelstelling van minstens 40.000 eenheden. Hij geeft de schuld aan de trage adoptie van elektrische voertuigen in sommige regio’s, de harde concurrentie en de onzekere economie.

De leveringen in de laatste drie maanden van 2023 stegen echter met 35% ten opzichte van het derde kwartaal tot 13.513 eenheden, aldus het bedrijf.

VinFast, dat afgelopen maart zijn sport utility automobile (SUV) VF 8 begon af te leveren in Californië, markeerde eerder deze maand een plan om productie- en batterijfaciliteiten in India op te zetten. Het streeft er ook naar om uit te breiden naar meer markten in het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Azië, inclusief Indonesië.

Om te horen dat VinFast in 2023 minder auto’s verkocht dan Toyota verkocht Rav4s alleen al in december is een echte schok. Je vertelt mij consumenten niet slechte producten wilt, terwijl er goede alternatieven bestaan? Ik ben verbijsterd. Ik moet gaan liggen.

Keerzijde: Coens: Oorsprong

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here