Home Bedrijf Automatische kiezer versus voorspellende kiezer: wat is het verschil?

Automatische kiezer versus voorspellende kiezer: wat is het verschil?

0
Automatische kiezer versus voorspellende kiezer: wat is het verschil?


Met voorspellende dialers en automatische dialers kunt u omgaan met de tijd die uw agenten besteden aan het niet praten met uw contacten, wat uw campagne wat centen kan kosten. In sommige gevallen kan dit de voorkeur hebben boven het gebruik van een zakelijke VoIP-dienst.

Maar het is belangrijk dat u het verschil begrijpt tussen de voorspellende kiezer en de automatische kiezer, zodat u voor elke campagne de perfecte oplossing kunt kiezen en het aantal conversies kunt verhogen.

Dit bericht belicht alles wat u moet weten om te beslissen tussen een voorspellende kiezer en een automatische kiezer.

Wat is een voorspellende kiezer?

Een voorspellende kiezer is software program voor uitgaand bellen die meerdere mensen tegelijk belt. Het werkt met behulp van AI-technologie en statistische algoritmen om te beginnen met het bellen van nummers nog voordat de agenten het vorige gesprek hebben afgerond.

Als gevolg hiervan hebben de agenten na voltooiing van het huidige gesprek nog een gesprek in de wachtrij. Dit garandeert dat er geen tijd wordt verspild en dat agenten involved kunnen komen met een maximaal aantal prospects.

Wat is een automatische kiezer?

Een automatische belfunctie is een soort geautomatiseerde belsoftware die telefoonnummers belt en een beller (klant of potentiële klant) verbindt met de contact Centrum agent en speelt een opgenomen bericht af.

Agenten moeten een lijst met contactgegevens van leads en potentiële klanten uploaden voordat ze een campagne lanceren. De nummers worden vervolgens opeenvolgend gekozen door de automatische kiezer. En als de oproep naar de voicemail gaat zonder dat deze wordt beantwoord, heeft uw agent de mogelijkheid om deze te beëindigen.

Voorspellende kiezer versus automatische kiezer: wat u moet weten

Predictive Dialer Auto Dialer Software voor uitgaande gesprekken die een gesprek plaatst enkele seconden voordat een agent het vorige gesprek voltooit. Geautomatiseerde belsoftware die telefoonnummers belt vanuit een vooraf ingevuld logboek en oproepen doorverbindt naar beschikbare agenten Maximaliseert het oproeplog van een individuele agent Maximaliseert een volledige oproeplijst door oproepen door te sturen naar een beschikbare agent Geschikt voor grote teams en campagnes Geschikt voor teams met minder dan 8 agenten Gebruikt AI-technologie en statistische algoritmen om het beltarief te bepalen Vereist een handmatige instelling van het beltarief per agent

Een automatische kiezer automatiseert eenvoudigweg het belproces om berichten te bezorgen of oproepen door te verbinden met agenten, terwijl een voorspellende kiezer algoritmen gebruikt om de beltijden te optimaliseren op foundation van de beschikbaarheid van agenten en andere standards.

Hoewel automatische dialers bekend staan ​​om het effectief beheren van de werklast door verbonden oproepen toe te wijzen aan beschikbare agenten, zijn voorspellende dialers de favoriete optie voor campagnes die erop gericht zijn de connectiviteit te maximaliseren.

Voorspellende dialersoftware plaatst een oproep binnen enkele seconden voor een agent voltooit het vorige gesprek. Dit gebeurt door de gespreksduur en beschikbaarheid van de agent te schatten. Omgekeerd belt een automatische kiezer een aantal contacten en verbindt beantwoorde oproepen met een beschikbare vertegenwoordiger.

Terwijl u het beltarief van de automatische belfunctie per agent moet instellen, schat de voorspellende belfunctie het beltarief en stelt dit in op foundation van het aantal agenten, de gespreksduur, enz.

Een autodialer is geschikt voor groups met minder dan acht agenten en campagnes met kleine contactlijsten.

Voorspellende belsoftware is ideal voor groups met meer dan acht agenten en campagnes voor uitgaand bellen met hoge belvolumes en snelle doorlooptijden.

Voordelen van een voorspellende kiezer

1. Het helpt de productiviteit van agenten te verhogen

Een voorspellende kiezer belt meerdere oproepen tegelijk. En dit houdt in dat er een nieuw gesprek op de agent wacht zodra deze een actief gesprek heeft afgerond. Hierdoor wordt er geen tijd verloren.

Bovendien stuurt de software program de oproep door naar de juiste afdeling, waardoor de agent tijd bespaart om de verkeerde oproepen op te nemen. Dit alles verhoogt de productiviteit van agenten en zorgt tegelijkertijd voor de hoogste klanttevredenheid.

2. Hoge schaalbaarheid

De mogelijkheid om meerdere agenten toe te voegen of agenten uit een rij te verwijderen, maakt een voorspellende kiezer zeer schaalbaar. U kunt deze dialer voor een aantal marketingcampagnes gebruiken; het is dus het meest geschikt voor callcenters en grote organisaties.

3. Oproepbewaking en analyse

Het monitoren van uitgaande belcampagnegesprekken is moeilijk en daarom is een voorspellende kiezer nuttig. De kiezer maakt het gemakkelijker om gesprekken bij te houden door verschillende meetgegevens te bieden, waaronder het totale aantal gebelde oproepen, de gemiddelde gespreksduur, de totale duur van het gesprek, enzovoort. Al deze meetgegevens helpen supervisors inzicht te krijgen in hoe een agent presteert.

4. Aanpasbare lijst

Met een voorspellende kiezer kan een gebruiker zijn eigen klantenlijst maken en aanpassen. En dit betekent dat elke agent zijn eigen marketingcampagnes kan maken. De kiezer helpt hen de gestelde doelen te bereiken, omdat het bellen eenvoudiger wordt.

Zwakke punten van een voorspellende kiezer

 • Het falen van het algoritme kan een risico vormen.
 • Het risico bestaat dat gesprekken worden afgebroken als vertegenwoordigers te veel tijd nodig hebben om verbinding te maken
 • Agenten moeten bedreven zijn in het onmiddellijk beantwoorden van oproepen nadat een oproep is beëindigd.
 • Het presteert beter bij grote campagnes omdat er meer gegevens beschikbaar zijn die het algoritme kan gebruiken.

Voordelen van een automatische kiezer

1. Reclame

Met een autodialer kunt u effectief advertentiecampagnes uitvoeren door ervoor te zorgen dat agenten goed letten op leads met hoge conversiepercentages.

2. Garandeert 100% benutting van de gesprekstijd van agenten.

Vergeleken met handmatig kiezen kunt u met een automatische kiezer de gesprekstijd van een agent optimaal benutten. En door de inactieve tijd te verminderen, zal uw agent productiever zijn en zo bijdragen aan het verhogen van de call-connect ratio.

3. Houd constante interactie met klanten

Het primaire doel dat contactcenters moeten nastreven is klantinteractie. Dit is waar een goede automatische kiessoftware komt goed van pas. In plaats van onnodige taken uit te voeren, kunnen agenten zich concentreren op het beantwoorden van oproepen.

Zwakke punten van een automatische dialer

 • Er wordt niet gecontroleerd of er een agent beschikbaar is, wat leidt tot afgebroken oproepen.
 • Er zijn meer dan een paar agenten voor uitgaande gesprekken nodig.
 • Het veroorzaakt een korte wachttijd voordat de agenten verbinding maken met de oproep.
 • Antwoordapparaten worden niet altijd right gedetecteerd.

Optimaliseer uitgaande gesprekken voor uw callcenter

In werkelijkheid zijn de strategieën voor uitgaand bellen van veel bedrijven verbeterd door de ontwikkeling van voorspellende en automatische kiessoftware.

Uw organisatie kan de algehele downtime minimaliseren en de operationele efficiëntie verhogen met een schaalbaar systeem VoIP-telefoonsysteem. Het integreren van dialersoftware verhoogt ook de efficiëntie en helpt uw ​​callcenteragenten bij het elimineren van inactieve tijd en tijdzonenavigatieproblemen.

U vraagt ​​zich misschien nog steeds af: “Hoe kan ik mijn uitgaande belstrategie optimaliseren als ik eenmaal heb gekozen voor automatische kiessoftware?” Bekijk dit voor meer vragen over voorspellende dialers reeks veelgestelde vragen.

Hier volgen enkele strategieën voor het optimaliseren van uitgaande oproepen om de verkoop en omzet te verhogen en tegelijkertijd een positieve callcenteromgeving te behouden.

1. Personaliseer scripts

Verkoopscripts fungeren als blauwdruk voor uw uitgaande gesprek. Zij beslissen waarom u überhaupt belt en laten de relaxation aan u over om te improviseren.

Scripts zijn een handig hulpmiddel dat voor of tegen uw bedrijf kan werken. De oplossing om ervoor te zorgen dat uw vertegenwoordigers niet te veel op scripts vertrouwen of als overdreven script overkomen: practice uw verkoop- en ondersteuningsvertegenwoordigers in het ophalen van gegevens uit uw CRM en deze gebruiken om gesprekken te personaliseren.

2. Gebruik een verscheidenheid aan kanalen voor bewustmakingscampagnes

Klanten die telemarketingoproepen als spam beschouwen, zullen eenvoudigweg ophangen. Het gebruik van e-mail, sms en chat in plaats van alleen koude verkoopgesprekken lijkt dus meer op betrokkenheid en het opbouwen van relaties.

3. Schaal uw callcenter

Analyseer gegevens uit uw dashboard, zoals gemiddelde verwerkingstijd en het aantal gemaakte oproepen, om te beslissen hoeveel verkoop- of ondersteuningsagenten nodig zijn om uw doelen te bereiken.

 • Stel eerlijke, uitdagende, maar realistische quota in voor verkoop- en ondersteuningsvertegenwoordigers
 • Bewaak en analyseer gespreksgegevens om te bepalen welke vertegenwoordigers effectief presteren en welke niet
 • Evalueer uw doelen zorgvuldig en stel statistieken en KPI’s in die geschikt zijn. Breng vervolgens workflows tot stand die tot vooruitgang leiden.
 • Registreer en beoordeel klantinteracties om te bepalen of verkoop- en ondersteuningsagenten te veel of te weinig oproepen beantwoorden.

Lees meer over hoe u uw callcenteractiviteiten kunt schalen met een voorspellend belsysteem. Praat vandaag nog met een Nextiva-expert.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here