Home Onderwijs Staten moeten de manier waarop zij universiteiten geld geven herzien, zegt het rapport

Staten moeten de manier waarop zij universiteiten geld geven herzien, zegt het rapport

0
Staten moeten de manier waarop zij universiteiten geld geven herzien, zegt het rapport


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Duik kort:

  • Staten met doelstellingen voor het voltooien van universiteiten zouden financieringspraktijken moeten adopteren die instellingen voor hoger onderwijs vooraf voldoende geld geven om die doelstellingen te bereiken, aldus een nieuw rapport van Compleet Faculty-Amerika, een non-profitorganisatie met als doel de postsecundaire prestaties te verhogen.
  • De organisatie omschreef deze aanpak als ‘financiering van voltooiingsdoelen’, waarbij staatsgeld zou worden gekoppeld aan de ‘werkelijke kosten van het opleiden van voldoende studenten om de voltooiingsdoelen over de hele staat te bereiken’, aldus het rapport.
  • Dit mannequin zou breken met op resultaten gebaseerde financiering, die de hoeveelheid geld die hogescholen ontvangen alleen verhoogt als ze bepaalde doelen bereiken, zoals het verbeteren van de afstudeercijfers. Op resultaten gebaseerde financiering creëert “niet-gefinancierde mandaten” omdat hogescholen niet vooraf het geld ontvangen dat nodig is om de studentenresultaten te verbeteren, aldus het rapport.

Duikinzicht:

In het kader van de financiering van voltooiingsdoelen zouden hogescholen regelmatig samenwerken met beleidsmakers om hun plannen voor het verbeteren van de studentenresultaten te evalueren en te herzien, aldus het rapport.

Instellingen zouden het geld gebruiken om praktijken te implementeren om het succes van studenten te verbeteren, aldus Full Faculty America. Het rapport somde verschillende strategievoorbeelden op, zoals het aanbieden van stapelbare inloggegevens en ondersteuning van basisbehoeften.

Het rapport beschrijft deze aanpak als een evolutie van op resultaten gebaseerde financiering, ook wel prestatiegerichte financiering genoemd. Dit mannequin is de afgelopen veertig jaar steeds gangbaarder geworden. Ten minste 31 staten hebben deze aanpak overgenomen vanaf 2020, volgens de State Larger Training Govt Officers Affiliation.

Het aandeel van de overheidsfinanciering dat wordt verdeeld op foundation van prestatiemaatstaven varieert sterk tussen staten.

In 2021 maakte prestatiegerichte financiering bijvoorbeeld meer dan 90% uit van de algemene operationele begrotingen van openbare hogescholen in Indiana, ontdekte SHEEO. Maar datzelfde jaar maakte het minder dan 1% uit van de algemene operationele begrotingen van de hogescholen in Massachusetts.

Er is gemengd onderzoek gedaan naar prestatiegerichte financiering. Uit een collegiaal getoetst onderzoek uit 2020 bleek dat de invoering van het mannequin soms in verband werd gebracht met positieve gevolgen voor de gezondheid. afstuderen en vasthouden. Uit hetzelfde onderzoek is echter “overtuigend bewijs” gebleken van onbedoelde effecten, zoals deze modellen die achtergestelde studenten en instellingen die over onvoldoende middelen beschikken, benadelen.

Charles Ansell, vice-president onderzoek, beleid en belangenbehartiging bij Compleet Faculty-Amerika, suggereerde dat op resultaten gebaseerde financiering de ongelijkheid tussen openbare hogescholen in stand kan houden.

“Als je om te beginnen een ongelijke financieringsbasis in stand houdt, dan zullen bepaalde hogescholen die over meer middelen beschikken, bedrevener zijn in het behalen van de nieuwe doelstellingen voor studentensucces die worden uiteengezet, vergeleken met andere hogescholen die misschien al krap zijn voor de middelen,” zei Ansell.

Hogescholen met minder middelen kunnen niet alleen moeite hebben om winst te boeken, maar ook om dezelfde verbeteringen te zien als andere instellingen in de staat, zei hij.

Compleet Faculty-Amerika‘S voorstel zou dit mannequin echter omkeren.

“Als de staat een doel heeft – of zelfs het land – hoe werk je dat dan achterstevoren uit om erachter te komen wat het daadwerkelijk kost om dat doel te bereiken?” zei Ansel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here