Home Sport FIA maakt grid voor F1-seizoen 2024 bekend

FIA maakt grid voor F1-seizoen 2024 bekend

0
FIA maakt grid voor F1-seizoen 2024 bekend


Voordat je het weet is het Formule 1-seizoen 2024 aangebroken.

Het laatste teken dat de F1 dichterbij een terugkeer is dan je denkt? Het bestuursorgaan van de sport heeft vrijdag de officiële deelnemerslijst voor het seizoen 2024 onthuld. Hoewel de twintig coureurs die aan het seizoen 2024 zullen beginnen onveranderd blijven ten opzichte van de Grand Prix van Abu Dhabi – wat de eerste keer in de geschiedenis van de F1 is dat de coureurs die het ene seizoen hebben geëindigd dezelfde groep coureurs zijn die aan het volgende zullen beginnen – zijn er enkele aanpassingen aan de groups zelf.

Hier is de officiële F1-deelnamelijst voor 2024, zoals vrijdag onthuld door de FIA:

Oplettende waarnemers zullen een aantal veranderingen opmerken. Eerst bij Sauber, met het vertrek van Alfa Romeo. Na zes jaar samenwerking met Sauber Motorsport verlaat Alfa Romeo de F1, voordat het crew in het seizoen 2026 een Audi-fabrieksoutfit wordt. Dat vertrek opende de deur voor een nieuwe sponsor om naamrechten te verwerven, en de Australische streamingdienst Kick is dat bedrijf.

In een vrijdag vrijgegeven verklaring bevestigde het crew dat Kick de naamrechten voor het chassis voor het komende seizoen heeft verworven, en dat de uitdager van het crew voor de campagne van 2024 de KICK Sauber C44 zal zijn.

De officiële naam van het crew: Stake F1 Group Kick Sauber.

“Bij Sauber ging het altijd om innovatie, het doorbreken van patronen en het tarten van conventies. De samenwerking met Kick.com is de nieuwste en meest gedurfde weergave van de filosofie die ons drijft”, gezegd Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi. “Kick.com herdefinieert de manier waarop livestreaming plaatsvindt en zij zullen dezelfde disruptieve aanpak hanteren in de wereld van de Formule 1. Met Kick.com is ons doel om de volgende stap te zetten in het vinden van nieuwe en innovatieve manieren om dichter bij onze followers te komen.”

Bij Aston Martin is Cognizant niet langer de titelsponsor van het crew, hoewel de technologiegigant wel een companion blijft. Energiebedrijf Aramco, al titelpartner, is nu exclusief titelpartner voor het crew.

“We zijn erg trots om onze succesvolle samenwerking met Aramco voort te zetten en te versterken”, aldus Lawrence Stroll, uitvoerend voorzitter van Aston Martin F1. “We hebben al een belangrijke strategische relatie en hun steun als onze titelpartner voor de komende vijf jaar is een duidelijke demonstratie van onze gedeelde ambitie. Sinds 2022 spelen ze een sleutelrol in de Formule 1-reis van Aston Martin en hun bijdrage zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden.”

De laatste aanpassing komt bij AlphaTauri. Er gaan al een tijdje geruchten over een rebranding, en rapporten over de zomer gaf aan dat Hugo Boss misschien in de rij stond om de titelsponsor van het crew te worden voor de campagne van 2024. Die gesprekken lijken echter geen vruchten af ​​te werpen, en de afgelopen weken werd gemeld dat het crew zou onder de naam draaien “Racestieren.”

Dat idee lijkt werkelijkheid te worden, gezien de naam voor het crew volgend seizoen: Scuderia AlphaTauri RB.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here