Home Huisdieren Hoe je een hond leert buigen in 7 eenvoudige stappen

Hoe je een hond leert buigen in 7 eenvoudige stappen

0
Hoe je een hond leert buigen in 7 eenvoudige stappen


Als je op zoek bent naar een indrukwekkende hondentruc, vergeet dan de klassieke boog niet. Deze truc zet de natuurlijk hondenspeelbooggedrag op commando, zodat u uw hond altijd en overal kunt vragen te buigen. Deze speelse positie – ellebogen op de grond, bodem in de lucht – is ook een geweldige rekoefening voor de romp en de rug van uw hond. Je hebt niet veel ruimte of benodigdheden nodig om aan de slag te gaan.

Om uw hond te leren buigen, heeft u het volgende nodig:

  • Veel kleine stukjes lekkers waar uw hond enthousiast over is.
  • Gebruik bij clickertraining een clicker om aan te geven wanneer uw hond zich in de juiste positie bevindt.
  • Of zeg “ja” als verbale markering wanneer uw hond zich in de juiste positie bevindt.

Sassafras Lowrey, CPDT-KA, laat ons zien hoe het leren buigen van uw hond voor de meeste honden een gemakkelijke truc is om te leren. ©Sassafras Lowrey

De 7 stappen om een ​​hond te leren buigen

Stap 1:

Start in een rustig gedeelte van uw huis met minimale afleiding. Terwijl uw hond voor u staat, trekt u haar aandacht met iets lekkers.

Stap 2:

Als je de aandacht van je hond hebt, gebruik dan dat lekkers om haar hoofd naar de grond te lokken. Terwijl haar hoofd naar beneden en naar achteren gaat, zal ze op natuurlijke wijze de voorkant van haar lichaam laten zakken.

Stap 3:

Wanneer de ellebogen van uw hond de grond raken en haar achterpoten omhoog gaan, klik dan als u clickertraining doet, of gebruik een verbale markering zoals ‘ja’, en behandel uw hond dan snel.

Tip voor hondentrainers: Als u merkt dat uw hond in een onderste positie in plaats van in een buiging te blijven, kun je in plaats daarvan iets lekkers gooien. Dit zal ons helpen duidelijk te maken dat we de boegpositie willen, en niet een neerwaartse positie.

Stap 4:

Herhaal dit meerdere keren, blijf uw hond in de boogpositie lokken en prijs en behandel uw hond wanneer haar ellebogen de grond raken en haar billen omhoog gaan. Wanneer uw hond het kunstaas consequent volgt, voegt u een verbale signaal naar keuze toe, zoals ‘buigen’ of ‘mooi’. Zeg uw signaalwoord terwijl de ellebogen van uw hond naar beneden gaan en haar billen omhoog gaan.

Stap 5:

Vervaag het snoeplokmiddel. Start door uw hond met een lege hand in de boogpositie te lokken. Prijs en behandel uw hond vervolgens wanneer hij in de positie komt.

Stap 6:

Na een aantal herhalingen van lokken met lege hand, start je met het geleidelijk afbouwen van het volledige kunstaas. Gebruik uw verbale signaal met een kleiner handsignaal. Start met het toevoegen van een duur waarbij uw hond de boogpositie langer vasthoudt voordat u klikt, behandelt en uw hond loslaat.

Stap 7:

Zodra uw hond het booggedrag op commando soepel uitvoert, gaat u verder met het uitfaseren van het kunstaas, zodat u uiteindelijk alleen nog maar een mondeling signaal of een klein fysiek signaal heeft. Oefen vervolgens met het uitvoeren van de truc in verschillende posities, zoals buigen of een buiging maken! Start ook met het oefenen van boog in nieuwe en meer afleidende omgevingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here