Home Huisdieren Het selecteren van de beste on-line emotionele ondersteuningsservice voor dierenbrieven

Het selecteren van de beste on-line emotionele ondersteuningsservice voor dierenbrieven

0
Het selecteren van de beste on-line emotionele ondersteuningsservice voor dierenbrieven


Deel met andere hondenliefhebbers!

Ik herinner me de eerste keer dat ik Max zag, mijn gekke en zachtaardige Labrador Retriever. Het was een frisse herfstochtend, slechts een paar dagen nadat ik een van de meest uitdagende beslissingen van mijn leven had genomen: hulp zoeken.

Ik had ermee geworsteld overweldigende angst jarenlang een metgezel die ik niet uitnodigde of wilde, maar die van plan leek te blijven. Een familielid stelde een emotioneel steundier (ESA) voor, daarbij verwijzend naar haar eigen ervaring waarbij een ESA hielp bij haar depressie. De gedachte was geruststellend, maar omdat ik in een appartementencomplex zonder huisdieren woonde, had ik het gevoel dat mijn mogelijkheden beperkt waren.

De reis begon op een slapeloze nacht, ik onder de zachte gloed van mijn laptop computer, op zoek naar alles wat ik kon vinden over het verkrijgen van een ESA. Ik kreeg een stortvloed aan resultaten, bedrijven die snelle, gemakkelijke brieven beloofden en een hele reeks klantrecensies.

Beduusd? Dat is een understatement. Ik moest dieper graven; dit ging over mijn geestelijke gezondheid, niet alleen over een transactie.

De onlinezoektocht

Terwijl ik de verschillende diensten doorzocht, vergeleek ik de klant nauwgezet beoordelingen voor ESA-artsen, Higher Enterprise Bureau-beoordelingen en de gedetailleerde veelgestelde vragen. Sommige web sites waren meteen onaangenaam, met hun flitsende garanties van “Geen huisdierenkosten!” en “Onmiddellijke goedkeuring!” Het voelde onoprecht, bijna uitbuitend. Ik zocht professionele hulp, geen maas in de moist.

Uiteindelijk kwam ik een web site tegen die voor mij aan de juiste eisen voldeed: ESA Docs. Het had een rustige, uitnodigende lay-out, gedetailleerde informatie over het ESA-proces en gedetailleerde persoonlijke getuigenissen op websites als Reddit en BBB. Het allerbelangrijkste was dat ze de nadruk legden op een evaluatieproces met een echte therapeut en voortdurende ondersteuning, wat mij een gevoel van legitimiteit gaf dat anderen ontbeerden.

Voordat ik een contract aanging, heb ik contact opgenomen met hun klantenservice met vragen en kreeg doordachte, informatieve reacties. Ze benadrukten de naleving van de Truthful Housing Act (FHA) en legden de rechten en verantwoordelijkheden uit die ik als ESA-eigenaar zou hebben. Aangemoedigd begon ik aan het proces van een telezorgconsultatie met een van hun LMHP’s.

Het consultatiegesprek was een eye-opener. We onderzochten mijn geschiedenis van de geestelijke gezondheidszorg, mijn dagelijkse problemen en hoe een ESA zou kunnen passen in het grotere geheel van mijn therapeutische reis. Een paar dagen na het seek the advice of ontving ik mijn ESA-brief. Het was grondig, waarbij mijn toestand, de vergunning van de skilled en de manier waarop Max mijn symptomen zou helpen verlichten, werden aangehaald.

Mijn ESA-brief gebruiken

De dag dat ik de temporary aan mijn huisbaas was zenuwslopend, maar de professionaliteit van het doc en de wettelijke statuten die erin werden aangehaald lieten geen ruimte voor discussie. De aanvaarding was terughoudend maar verleend. De opluchting die ik voelde was onbeschrijfelijk.

Max thuisbrengen was als het openen van een nieuw hoofdstuk. Zijn ongebreidelde vreugde en genegenheid maakten een groot verschil. Het gewicht van de angst verdween nooit helemaal, maar bij hem voelde het hanteerbaarder en lichter.

Ideas voor het on-line verkrijgen van een ESA-brief

Ik heb tientallen uren besteed aan onderzoek naar ESA-bedrijven. De beslissing om een ​​ESA te krijgen en wie te vertrouwen voor een ESA-brief is diep persoonlijk. Dit is wat ik tijdens mijn reis heb geleerd:

  • Doe je eigen onderzoek: Neem geen genoegen met de eerste web site die u ziet of de goedkoopste optie. Vooral Google staat vol met betaalde advertenties voor ESA-diensten. Geef prioriteit aan uw geestelijke gezondheid en zoek een bedrijf dat hetzelfde doet.
  • Echte mensen, echte verhalen: Zoek in plaats van algemene vijfsterrenrecensies naar gedetailleerde getuigenissen die het verhaal van een persoon vertellen. In plaats van alleen maar naar sterren te kijken, las ik persoonlijke verhalen van mensen die daadwerkelijk ESA Docs hadden gebruikt.
  • Wees op uw hoede voor onmiddellijke goedkeuringen: Elke web site die onmiddellijke ESA-brieven aanbiedt zonder goed overleg is een waarschuwingssignaal. Echte, nuttige ESA-brieven vereisen een echte beoordeling door een erkende skilled.
  • Staatsspecifieke licenties: Controleer of het platform samenwerkt met professionals in de geestelijke gezondheidszorg die een licentie hebben in uw rechtsgebied.
  • Vervolgondersteuning: Biedt de web site ondersteuning of assistentie nadat u uw temporary heeft ontvangen? Als uw huisbaas het u moeilijk maakt over uw ESA-verzoek, heeft u dan iemand aan uw zijde die u kunt vertrouwen?
  • Het is geen “genezing”: Een ESA is een aanvullend consolation, geen vervanging voor professionele geestelijke gezondheidszorg. Ga door met uw therapie of andere behandelingen, zelfs nadat u uw ESA heeft gekregen.

Leven met mijn emotionele steunhond

Voordat Max in mijn leven kwam, was angst een constante aanwezigheid die ik met me meedroeg. Het waren niet alleen maar af en toe wat zenuwen voor een grote sociale gebeurtenis; het was een meedogenloos gezoem op de achtergrond van mijn dagelijkse leven, wat de eenvoudigste taken ingewikkelder maakte.

De ochtenden waren het moeilijkst. Ik werd wakker met een kloppend hart, een brok angst die zwaar in mijn maag zat om redenen die ik niet kon verklaren. De angst voor het naderende onheil verliet me nooit, ook al leek alles in orde.

Sociale interacties waren landmijnen. Vriendenbijeenkomsten waar ik vroeger van genoot, werden beproevingen die ik wilde vermijden. De angst om veroordeeld te worden of iets verkeerds te zeggen was verlammend. Ik begon me terug te trekken en zocht excuses om niet af te spreken, en mijn kring begon kleiner te worden. Ik voelde me geïsoleerd, maar de gedachte om contact op te nemen en uit te leggen wat er in mijn hoofd omging, was te overweldigend.

Mijn prestaties op het werk gingen eronder lijden. Het concentreren op taken was ongelooflijk uitdagend, waarbij mijn gedachten voortdurend afdwaalden naar ‘wat als’-scenario’s. Deadlines waren mijn nachtmerries, omdat de angst me deed twijfelen aan elke beslissing, elke e-mail, elk projectdetail. Hoe meer ik worstelde, hoe angstiger ik werd; het was een vicieuze cirkel.

Maar toen Max in mijn leven kwam, begonnen de dingen te veranderen. Zijn aanwezigheid was een constante, geruststellende kracht. Toen ik ‘s ochtends wakker werd, was hij daar, zijn staart kwispelend als een metronoom, stabiel en zeker. Op dagen dat de angst mij in mattress dreigde te houden, moest ik opstaan; Max had zijn wandeling nodig. Die wandelingen werden een ritueel; de frisse lucht, zijn duidelijke vreugde bij de eenvoudigste dingen zoals een nieuw blad of een eekhoorn, ze werden langzamerhand ook mijn vreugde.

Misschien wel het meest onverwachte voordeel was de manier waarop hij mijn thuiswerkervaring verbeterde. Dat hij naast mijn bureau stond, zijn kalmte terwijl hij in slaap viel, of zijn speelse duwtjes om aandacht tijdens de pauzes, hielpen de spanning te verminderen. Als taken onoverkomelijk leken, nam ik even de tijd voor Max. Zijn aanwezigheid herinnert ons eraan om te compartimenteren, om één ding tegelijk aan te pakken.

Max heeft mijn angst niet genezen — Op advies van mijn arts zette ik de therapie, meditatie en medicatie voort – maar hij heeft mij reduce van onschatbare waarde geleerd. Hij liet me zien hoe ik vreugde kan vinden in kleine dingen, hoe ik het heden kan waarderen en hoe ik kan begrijpen dat gezelschap verschillende vormen kan aannemen. Hij hielp me het gevoel van verbondenheid te herontdekken, niet alleen met de mensen om me heen, maar ook met mezelf.

Laatste gedachten

Ik deel mijn verhaal in de hoop dat het niet alleen licht werpt op de proces voor het on-line verkrijgen van een ESA-brief maar onderstreept ook de diepgaande affect die een emotioneel ondersteunend dier kan hebben op iemands leven. Bedenk dat het niet alleen gaat om het in huis halen van een dier; het gaat over de reis naar een betere geestelijke gezondheid. Wees geduldig, wees ijverig en, belangrijker nog, wees tijdens dit proces aardig voor jezelf.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here