Home Technologie Hackers van de ijsmachine van McDonald’s zeggen dat ze het ‘rokende pistool’ hebben gevonden dat hun startup de dood heeft gekost

Hackers van de ijsmachine van McDonald’s zeggen dat ze het ‘rokende pistool’ hebben gevonden dat hun startup de dood heeft gekost

0
Hackers van de ijsmachine van McDonald’s zeggen dat ze het ‘rokende pistool’ hebben gevonden dat hun startup de dood heeft gekost


Iets meer dan drie jaar zijn verstreken sinds McDonald’s een e-mail naar duizenden restauranteigenaren over de hele wereld stuurde, waarin de toekomst van McDonald’s abrupt werd beëindigd. een driekoppige startup genaamd Kytch– en daarmee misschien wel een van McDonald’s beste kansen om zijn beroemde defecte ijsmachines te repareren.

Tot dan toe had Kytch McDonald’s-restauranteigenaren een populair, met web verbonden gadget verkocht, ontworpen om te bevestigen aan hun notoir kwetsbare en vaak kapotte McFlurry-softijsdispensers, vervaardigd door McDonalds-apparatuurpartner Taylor. Het Kytch-apparaat zou in wezen de interne onderdelen van de ijsmachine hacken, de werking ervan monitoren en diagnostische gegevens by way of web naar een eigenaar of supervisor sturen om hem draaiende te houden. Maar ondanks de inspanningen van Kytch om de hardnekkige ijsproblemen van de Golden Arches op te lossen, waarschuwde McDonald’s in november 2020 zijn franchisenemers om Kytch niet te gebruiken, waarin stond dat het een veiligheidsrisico voor het personeel vormde. Kytch zegt dat de omzet vrijwel van de ene op de andere dag is opgedroogd.

Nu, na jaren van procederen, hebben de ondernemers die ijsjes hacken bewijs gevonden dat volgens hen aantoont dat Taylor, de maker van softijsmachines, heeft geholpen bij het ontwikkelen van de Kytch-moord-e-mail van McDonald’s. in een gecoördineerde poging om een ​​potentiële concurrent te ondermijnen. En Taylors vermeende bevel, zoals Kytch het nu beschrijft, kwam helemaal van bovenaf.

Woensdag heeft Kytch een nieuwe, niet-geredigeerde motie ingediend voor een kort geding in de rechtszaak tegen Taylor wegens vermeende handelssmaad, onrechtmatige inmenging en andere claims. De nieuwe motie, die een geredigeerde versie uit augustus vervangt, verwijst naar interne e-mails die Taylor vrijgaf in de ontdekkingsfase van de rechtszaak, die tijdens de zomer stilletjes werden onthuld. De motie richt zich in het bijzonder op een e-mail van Timothy FitzGerald, de CEO van Taylor-moederbedrijf Middleby, die lijkt te suggereren dat Middleby of McDonald’s een bericht naar de franchise-eigenaren van McDonald’s sturen om hen ervan te weerhouden het apparaat van Kytch te gebruiken.

“Ik weet niet zeker of we iets kunnen doen om de franchisegemeenschap met de andere oplossing te vertragen”, schreef FitzGerald op 17 oktober 2020. “Ik weet niet zeker welke communicatie van McD of Midd kan of zal uitgaan.”

In hun juridische dossiers interpreteren de medeoprichters van Kytch uiteraard “de andere oplossing” als hun product. Het bericht van FitzGerald werd zelfs verzonden in een e-mailthread waarin ook de toenmalige COO van Middleby, David Brewer, aanwezig was, die zich eerder had afgevraagd of Middleby in plaats daarvan Kytch kon overnemen. Een andere leidinggevende van Middleby reageerde op 17 oktober op FitzGerald en schreef dat Taylor en McDonald’s elkaar de dag ervoor al hadden ontmoet om te praten over het sturen van een bericht naar franchisenemers over het gebrek aan steun van McDonald’s voor Kytch.

Maar Jeremy O’Sullivan, medeoprichter van Kytch, beweert – en Kytch betoogt in zijn juridische motie – dat de e-mail van FitzGerald niettemin bewijst dat Taylor van plan is een potentiële concurrent te ondermijnen. “Het is het rokende pistool”, zegt O’Sullivan over de e-mail. ‘Hij beraamt onze ondergang.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here