Home Bedrijf Van devaluatie van de peso tot welzijnsinitiatieven: de economische hervormingen van Javier Milei zijn onderweg, maar investeerders willen meer

Van devaluatie van de peso tot welzijnsinitiatieven: de economische hervormingen van Javier Milei zijn onderweg, maar investeerders willen meer

0
Van devaluatie van de peso tot welzijnsinitiatieven: de economische hervormingen van Javier Milei zijn onderweg, maar investeerders willen meerSlechts twee dagen na zijn aantreden als president van Argentinië Javier Milei’s De regering heeft een omvattend tienpuntenplan voor economische hervormingen geïnitieerd in een poging de haperende economie van het land te verjongen. Hoe dan ook blijven beleggers verlangen naar meer significante actie.

Wat is er gebeurd: Luis Caputo, de minister van Economie, maakte verschillende maatregelen bekend. Deze stappen omvatten onder meer het devalueren van de Argentijnse peso van 366,5 naar 800 per greenback, het inkrimpen van het aantal ministeries, het verminderen van de provinciale financiering, het stopzetten van openbare werken en het terugschroeven van subsidies op de energie- en transportsector. De administratie streeft er ook naar om specifieke sociale welzijnsinitiatieven te versterken, gerapporteerd Bloomberg, dinsdag.

Het door de regering voorgestelde hervormingsplan wordt algemeen aanvaard als de beste weg voorwaarts voor Argentinië. Beleggers anticiperen echter op meer beslissende stappen en gedetailleerde plannen voor de implementatie van maatregelen die goedkeuring van het Congres vereisen en gevolgen kunnen hebben voor de Argentijnse burgers.

Zie ook: Bitcoin, Ethereum appropriate, $340 miljoen aan longposities geliquideerd: Peter Schiff zegt dat King Crypto ‘een grotere nederlaag krijgt dan de Eagles’

Aanvullende particulars over de plannen van de regering voor bezuinigingen, het monetaire beleid en het valutakader werden kort na de aankondiging van Caputo door het Ministerie van Economische Zaken verstrekt. Het plan is om de peso elke maand met 2% te devalueren. De voorgestelde bezuinigingen bedragen 2,9% van het bruto binnenlands product van het land. Woensdag zal de Centrale Financial institution haar monetaire beleid bekendmaken.

De reacties van beleggers op de oorspronkelijke plannen van Caputo waren gemengd: sommigen prezen de maatregelen als een positief start, terwijl anderen een uitgebreider plan eisten om de diepgewortelde economische problemen van Argentinië aan te pakken.

Waarom het uitmaakt: Javier Mileieen pro-Bitcoin BTC/USD leider, werd zondag beëdigd als de nieuwe president van Argentinië. Milei schetste een somber beeld van de economische toestand van Argentinië, waarbij hij de overgeërfde hyperinflatiecrisis erkende en een potentiële inflatie voorspelde van maar liefst 15.000%.

Tegen deze achtergrond van meedogenloze economische en politieke onrust betekende de inaugurele rede van Milei een diepe breuk met onmiddellijke en historische precedenten. Het nieuwe hervormingsplan van zijn regering wordt door sommigen gezien als een eerste stap om het land uit de economische disaster te loodsen.

Foto met dank aan: Shutterstock.com

Lees volgende: Benzinga Bulls and Bears: alfabet, Tesla, Bitcoin en een voorspelling van een 700% Dogecoin-pomp tegen juli 2024


Ontworpen door Benzinga NeuroBewerkt door
Shivdeep Dhaliwal


Het op GPT-4 gebaseerde Benzinga Neuro-contentgeneratiesysteem maakt gebruik van het uitgebreide Benzinga-ecosysteem, inclusief native knowledge, API’s en meer, om uitgebreide en actuele verhalen voor u te creëren.
Kom meer te weten.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here