Home Onderwijs Te weinig studenten uit Tennessee behalen een postsecundair diploma, waarschuwt het rapport

Te weinig studenten uit Tennessee behalen een postsecundair diploma, waarschuwt het rapport

0
Te weinig studenten uit Tennessee behalen een postsecundair diploma, waarschuwt het rapportHet onderwijssysteem van Tennessee moet meer doen om studenten uit minderheidsgroepen en economisch achtergestelde studenten te helpen postsecundaire graden te behalen om aan de behoeften van de staat op het gebied van arbeidskrachten te voldoen. rapport door een onderwijsbeleid- en belangenbehartigingsorganisatie gewaarschuwd.

Het rapport van de State Collaborative on Reforming Training uit 2024, uitgebracht in het Nationwide Civil Rights Museum in Memphis, prees de algemene vooruitgang van Tennessee-studenten op het gebied van gestandaardiseerde exams sinds de pandemie, en een herstel van het aantal studenten dat in die tijd naar de universiteit ging. Maar de groep merkte op dat minder studenten binnen zes jaar na het behalen van hun middelbare schooldiploma de universiteit afrondden.

Zo had bijvoorbeeld slechts 26% van de leerlingen die in 2012 naar de middelbare faculty gingen in de zomer van 2022 een diploma behaald, aldus het rapport. Binnen die groep was 30% clean, 16% Spaans, 15% zwart en 37% geïdentificeerd als anders.

“Dit is een van de belangrijkste datapunten in het rapport”, zegt David Mansouri, CEO van SCORE. “We weten dat de huidige pijplijn, van basis- en voortgezet onderwijs tot postsecundair onderwijs en naar de arbeidsmarkt, kapot is, en dat we gaandeweg te veel Tennesseanen verliezen die betere kansen willen en verdienen.”

Deze cijfers voorspellen ook niet veel goeds in een staat waar volgens het rapport slechts 56 werknemers beschikbaar zijn voor elke 100 banen, en waar 70% van de bedrijfsleiders zegt dat er niet genoeg geschoolde werknemers zijn om veel van die banen te vervullen.

“Om Tennesseanen voor te bereiden op banen die economische onafhankelijkheid mogelijk maken, moet het onderwijssysteem beter aansluiten bij en reageren op de arbeidsmarkt”, aldus het rapport. “Tennesseanen met een postsecundaire opleiding die door werkgevers wordt gewaardeerd, komen in aanmerking voor een groter deel van de banen in de staat, tonen een grotere veerkracht op de arbeidsmarkt tijdens economische neergang en ervaren gedurende hun hele leven hogere inkomsten.”

Om het probleem aan te pakken beveelt SCORE aan om bestaand beleid te versterken, zoals het Tennessee Promise-programma, dat collegegeldsteun biedt aan studenten om naar gemeenschaps- of technische hogescholen te gaan. SCORE zei dat het programma niet ver genoeg gaat om studenten te helpen de universiteit af te ronden, en merkt op dat slechts een derde van de Tennessee Promise-studenten in zes jaar een diploma behaalt.

Het beveelt ook aan om effectievere trajecten tussen onderwijs en carrières te creëren, zoals het verstrekken van duidelijke informatie over welke diploma’s en graden vereist zijn voor bepaalde carrières. En het roept op om ervoor te zorgen dat het basis- en middelbaar onderwijs de behoeften van studenten ondersteunt en tegemoetkomt – bijvoorbeeld door effectievere leraren te vinden voor de lage-inkomensstudenten en gekleurde studenten in Tennessee.

Bureauchef Tonyaa Weathersbee houdt toezicht op de onderwijsdekking van Chalkbeat Tennessee. Bereik haar op tweeathersbee@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here