Home Onderwijs Studenten wenden zich tot sociale media en consultants voor Amerikaans visumadvies

Studenten wenden zich tot sociale media en consultants voor Amerikaans visumadvies

0
Studenten wenden zich tot sociale media en consultants voor Amerikaans visumadvies


Het land heeft in 2023 ruim 600.000 studentenvisa afgegeven – het hoogste niveau in vijf jaar – maar er blijven zorgen bestaan ​​over hoge afwijzingspercentages uit bepaalde regio’s, waaronder Sub-Sahara-Afrika.

In een Fb-groep met meer dan 200.000 leden vraagt ​​een gebruiker, wiens profiel laat zien dat hij uit Nepal komt: “Mijn zus is in de VS. Ze is groene kaarthouder. Hoe kan ik presenteren dat ik niet van plan ben om in de VS te blijven, ondanks dat mijn zus daar kaarthouder is.

Onder het bericht debatteren commentatoren over de vraag of ze de visumambtenaar wel of niet moeten vertellen dat hij een zus heeft. Sommigen wijzen erop dat als je hierover liegt, de originele poster levenslang op de zwarte lijst kan komen te staan.

“Je moet een sterkere band met het thuisland laten zien, bijvoorbeeld een baan, een bedrijf, een substantieel inkomen/eigendom, een gezin waardoor je na je studie weer thuiskomt”, suggereert een commentator.

In andere gevallen schrijven studenten bijna woord voor woord op wat er tijdens hun sollicitatiegesprek is gezegd en vragen ze vervolgens naar hun mening over de reden waarom ze zijn afgewezen.

Het verkrijgen van een visum om in de VS te studeren is de afgelopen jaren moeilijker geworden. Het aandeel studenten dat wordt afgewezen voor een F-1-visum is tussen 2015 en 2022 gestegen, aldus analyse door Shorelightwaarbij Afrikaanse studenten te maken krijgen met de hoogste afwijzingspercentages.

In sommige gevallen wenden studenten zich tot adviseurs om hen te helpen bij de voorbereiding op hun sollicitatiegesprek. Christopher Richardson is een voormalige Amerikaanse visumfunctionaris die Argo Visa heeft opgericht nadat hij studenten soortgelijke fouten had zien maken tijdens hun sollicitatiegesprekken.

“Ik heb er tienduizenden gedaan en wat ik ontdekte was dat er zoveel mysterie achter het visuminterview zat”, zei hij. “Ik had echt het gevoel dat er een enorme kenniskloof was.”

Hij zei dat veelgemaakte fouten onder meer zijn dat ze geen dwingende redenen geven voor het kiezen van hun college of dat ze geen duidelijk antwoord geven over hoe ze hun studie willen financieren.

“Veel mensen zijn zo wanhopig op zoek naar informatie”

Hoewel Argo-visum wordt bemand door voormalige visumambtenaren, maar niet iedereen die immigratieadvies aan internationale studenten aanbiedt, heeft dezelfde kwalificaties.

“Veel mensen zijn zo wanhopig op zoek naar informatie dat ze vertrouwen op bedrijven en consultants die gewoon niet weten wat ze doen en hen slecht advies zullen geven”, aldus Richardson.

Een woordvoerder van het Amerikaanse Bureau of Consular Affairs adviseerde toekomstige studenten om informatie te zoeken bij een EducationUSA-adviescentrum bij hen in de buurt of gebruik de on-line bronnen van het lichaam.

De Presidents’ Alliance on Increased Schooling and Immigration heeft opgeroepen tot meer transparantie van de regering over de redenen voor visumweigeringen.

“Wanneer aankomende studenten een visum wordt geweigerd, moeten ze vaak raden welke aspecten van hun aanvraag mogelijk tot de weigering hebben geleid”, schreef de organisatie in een latest rapport, waarin werd opgeroepen om studenten die niet slaagden voor hun sollicitatiegesprekken een “duidelijke schriftelijke uitleg te geven”. ‘ voor de ontkenning.

“Het is niet ongebruikelijk dat alle studenten – internationaal en binnenlands – met hun leeftijdsgenoten in discussie gaan over verschillende aspecten van het toelatingsproces voor de universiteit op sociale mediaplatforms zoals TikTok, Fb (en) YouTube”, zegt een woordvoerder van The Presidents’ Alliance. verteld Het PIE-nieuws.

“Dit neemt echter niet weg dat er duidelijke en goed onderbouwde informatie over het visumaanvraagproces beschikbaar moet zijn voor toekomstige internationale studenten.”

Het Amerikaanse Bureau of Consular Affairs vertelde The PIE dat visumaanvragers van geval tot geval worden beoordeeld.

“Wereldwijd ontvangen de meeste studentenvisumaanvragers een visum na beoordeling, hoewel sommigen er niet in slagen om aan de vereisten te voldoen en INA-sectie 214(b) te omzeilen, die het vermoeden van immigrantenintentie omvat”, aldus de woordvoerder.

“Indien geweigerd, zal een consulaire ambtenaar een niet-immigrante visumaanvrager voorzien van documentatie waaruit blijkt onder welke INA-sectie hij niet in aanmerking komt.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here