Home Wereldnieuws Voorafgaand aan de opening van de Ram-tempel in Ayodhya, een vastgoedhausse op het gebied van infrastructuur

Voorafgaand aan de opening van de Ram-tempel in Ayodhya, een vastgoedhausse op het gebied van infrastructuur

0
Voorafgaand aan de opening van de Ram-tempel in Ayodhya, een vastgoedhausse op het gebied van infrastructuur


Voorafgaand aan de opening van de Ram-tempel in Ayodhya, een vastgoedhausse op het gebied van infrastructuur

De internationale luchthaven die in Ayodhya wordt gebouwd, zal naar verwachting eind deze maand klaar zijn.

New Delhi:

De inauguratie van de langverwachte Ram Mandir, slechts enkele weken verwijderd, ondergaat het eens zo slaperige stadje Ayodhya een renovatie van de infrastructuur. Dit heeft geleid tot een vastgoedhausse in de stad, waarbij de vastgoedprijzen de pan uit rijzen. Investeerders, hoteliers en bedrijfseigenaren zijn de stad in gestormd, waardoor de vastgoedprijzen met maar liefst driemaal de oorspronkelijke prijs zijn gestegen

Lokale vastgoedhandelaren zeggen dat er nauwelijks woningen meer te koop zijn. “Er is momenteel geen land beschikbaar in Ayodhya”, zegt vastgoedhandelaar Kakku Singh.

“In de buitenste gebieden, waar de tarieven rond de Rs 3.000 hadden moeten liggen… De tarieven zijn gestegen van Rs 6.000 tot Rs 7.000… Rond de Ram Mandir is er geen land… als dat wel zo is, dan is hier geen tarief… Een persoon kan krijgen waar hij om vraagt,” voegde hij eraan toe.

Uit gegevens van de afdeling Postzegels en Registratie van Ayodhya blijkt dat er in 2018-2019 tot november ongeveer 9.000 eigendommen zijn verkocht. Dit jaar is het overeenkomstige cijfer meer dan verdubbeld. Tot november zijn er dit jaar 20.067 woningen verkocht, zo blijkt uit gegevens.

De prijzen piekten nu de datum van inauguratie nadert.

De door de afdeling gegenereerde inkomsten zijn tot november van dit jaar gestegen van ongeveer 10.000 lakh in 2018-2019 naar Rs 15.631,33 lakh.

De inkomsten van het ministerie voor november in termen van procentuele stijging bedroegen 109 procent – ​​het hoogste in de staat.

“Ik krijg telefoontjes van mensen die land willen kopen om resorts en resorts te starten… Dit heeft dus de inkomsten van de Postzegelafdeling verhoogd”, zegt Yogendra Pratap, adjunct-commissaris van de Postzegel- en Registratieafdeling.

De lokale bevolking hoopt dat de investering toeristen zal aantrekken en voor velen een inkomensbron zal zijn.

Rajjan Lal, die 40 km van Ayodhya woont, heeft zijn eigendom in het dorp verkocht en een perceel van 1000 vierkante meter gekocht om een ​​kleine winkel te starten die cement verkoopt in de buurt van Ayodhya om te profiteren van de bloeiende uitbreiding van de infrastructuur.

“Vanwege de tempelbouw is er een kans op een goed inkomen… Ik zal hier zaken doen, maar de tarieven zijn ook hoog”, zei hij.

De regering is ook van plan een 4,40 hectare groot centrum voor toerismefacilitatie te bouwen in Ayodhya. De geschatte kosten zullen Rs 130-crore bedragen.

In het kader van het challenge zullen in het toeristische centrum verschillende commerciële centra worden ontwikkeld, waaronder een VVV-kantoor, passagiersaccommodatie, kunst- en ambachtscentrum, foodcourt, winkelmarkt en parkeerplaats. Het challenge zal naar verwachting binnenkort van begin gaan.

De internationale luchthaven die in Ayodhya wordt gebouwd, zal naar verwachting eind deze maand klaar zijn, zei luchtvaartminister van de Unie, Jyotiraditya Scindia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here