Home Voeding Toptips voor het koken van Farro + Farro-recepten

Toptips voor het koken van Farro + Farro-recepten

0
Toptips voor het koken van Farro + Farro-recepten


Leer alles over de voordelen van farro, koken met farro en farro-recepten in deze voedings- en kookgids: Toptips voor het koken van Farro + Farro-recepten

Heb je het oude graan geprobeerd? Farro? Nou, dat zou je echt moeten doen, need het zit boordevol smaak en voeding! Dit unieke graan heeft een lange geschiedenis en een indrukwekkend voedingsprofiel. En het biedt een taaie textuur aan een verscheidenheid aan gerechten, van ontbijtpap tot volkoren bijgerechten, van salades tot voorgerechten en zelfs tot desserts! Lees meer over het gebruik van farro in de keuken in deze handige gids.

Wat is Farro?

Ook bekend als emmertarwe, farro (triticum dicoccon) is de Italiaanse naam voor dit gepelde oude moedergraan waaruit moderne tarwe voortkwam. Vaak verward met spelt (triticum spelta), het zijn twee verschillende, maar nauw verwante granen. Er wordt gezegd dat Farro de Romeinen heeft gesteund toen ze 7.000 jaar geleden de wereld veroverden. Volgens de legende bracht Julius Caesar het zelf naar Italië nadat hij in 30 v.Chr. Egypte was binnengevallen. Dit voedzame, energierijke graan stond bekend als de tarwe van de farao omdat het de enige tarwe was die in de faraonische tijd werd verbouwd en was een hoofdbestanddeel van de Romeinse samenleving.

Salade van groene bonen-kikkererwten met Za’atar

Wat zijn Farro-voordelen?

Gewapend met meer dan tweemaal zoveel eiwitten en vezels als moderne tarwe, heeft elke farro-korrel een voedzame punch. Het is niet alleen rijk aan magnesium, niacine, zink en ijzer, het biedt ook een volledige eiwitbron in combinatie met pulsen. Farro heeft een lager glutengehalte met kwetsbaardere glutenmoleculen dan die van moderne tarwe, waardoor het gemakkelijker verteerbaar is en soms aanvaardbaar voor sommige gluten-intolerante personen. Maar is farro glutenvrij? Nee dat is het niet. Als u uit medische noodzaak gluten moet vermijden, staat Farro voor u klaar. Farro is een uitstekende bron van volle granen en complexe koolhydraten en kan een belangrijke rol spelen bij het helpen behouden van een gezond lichaamsgewicht, het verminderen van het risico op diabetes, hartziekten en hart- en vaatziekten, en bij het helpen voorkomen van bepaalde vormen van kanker.

Farro en witte bonen vegetarische burgers

Farro koken

Het is zo gemakkelijk om Farro in de keuken te gebruiken! Farro wordt heel, halfgepareld en gepareld verkocht (wat de kooktijd bepaalt) en is ook verkrijgbaar als meel en pasta. Farro versus gerst? Farro wordt inderdaad gemakkelijk verward met gerstOmdat ze er hetzelfde uitzien (het zijn allebei dikke volkoren korrels), heeft farro echter een mildere, tarweachtige smaak. Het farrograan kan worden gebruikt in recepten waarin spelt, gerst en quinoa worden gebruikt, hoewel de kooktijden kunnen variëren. Zoek naar geparelde farro (farro perlato) en bereid deze zoals je rijst: gebruik een vloeistof-korrelverhouding van 2:1, voeg farro toe aan kokend water of bouillon, laat afgedekt 25-35 minuten sudderen tot de gewenste zachtheid en giet de niet-geabsorbeerde vloeistof af. Je kunt ook prompt farro koken met behulp van de “pap”-instelling. Geniet van de uitgesproken nootachtige smaak en al dente chew van farro in soepen en stoofschotels, als rijstvervanger en in salades. Doe mee met de heropleving van dit moedergraan, dat de aandacht heeft getrokken van zowel fijnproevers als gezondheidsbewusten.

Toscaanse Asperges Venkel Farro Salade

Farro-recepten

Het is duidelijk dat farro een heerlijke en gezonde graanoptie is die gemakkelijk te bereiden en uiterst veelzijdig is. Farro kan in recepten gemakkelijk worden geruild voor andere volle granen; probeer het hierin te gebruiken in plaats van quinoa Mediterrane Edamame Quinoa Bowl. Of probeer eens mijn lekkere opwarming recept voor farro spruitjes. Farro is het perfecte bevredigende gerecht voor elke maaltijd, en de combinatie van hartige groenten en onze favoriete graanfarro maakt het een bevredigende maaltijd voor één gerecht in recepten als farro-risotto, geroosterde farro-groenteschotels en graankommen.

Bekijk het volgende voor meer plantaardige handleidingen:

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here