Home Bedrijf Entrepreneur in Residence-programma voor scholen

Entrepreneur in Residence-programma voor scholen

0
Entrepreneur in Residence-programma voor scholen


Zijn ondernemers geboren of gemaakt?

Ik heb mezelf vaak afgevraagd: waar en waarom worden ondernemers gecreëerd? Hoe komt het dat sommige kinderen vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd zijn in zakendoen en aan een challenge beginnen (denk aan een limonadekraam) en anderen gewoon helemaal geen interesse hebben.

Aangezien het momenteel schoolvakanties zijn, vroeg ik me af of er misschien wel honderden, zo niet duizenden jonge mensen aan hun onderneming zouden werken.

Ik was onlangs in Newcastle voor een leiderschapsstudiereis en ontmoette een jonge ondernemer (11 jaar) die zijn aanbod voortdurend aan het ontwikkelen was – het maken van ‘vingerborden’ (skateboard voor vingers) voor zijn medestudenten. Hij vertelt me ​​dat hij alles heeft bekeken aflevering van Shark Tank Australië (nu beschikbaar op YouTube en een geweldige bron voor scholen).

Hoewel Shark Tank voor veel jonge mensen een inspiratiebron blijft, kan het van onschatbare waarde zijn om hun idee met een ondernemer te kunnen delen.

Bij het spreken met Helen Bakker Oprichter van Mors de bonenmet wie ik heb samengewerkt in a Pitchfest voor jongeren vorig jaar zat ze onlangs in een panel en werd ze uitgedaagd door de vraag hoe meer jongeren toegang krijgen tot ondernemers.

Ze greep het idee aan om ondernemers en scholen te matchen. Waar ondernemers vrijwilligerswerk kunnen doen om studenten te ontmoeten, met docenten samen te werken en samen te werken aan ondernemersprojecten.

En Streven (Australian Colleges Program for In Resident Entrepreneurs) is gemaakt. Sinds ze het idee deelde en een paar posts op LinkedIn plaatste, is ze benaderd door zowel scholen als ondernemers.

Ik ben blij dat ik deel uitmaak van het programma en samenwerk met Helen en het workforce om dit programma tot leven te brengen. Hoe geweldig zal het zijn om ondernemers te hebben als rolmodellen en mentoren voor studenten in heel Australië (en daarbuiten).

Ik ben altijd ongelooflijk gepassioneerd geweest door onderwijs, ondernemerschap en innovatie, en daarom is de samenwerking met Spill the Beans zo logisch voor mij. Het is zo’n innovatieve aanpak om leraren en scholen te ondersteunen bij het opbouwen van de ondernemende ‘spier’ binnen scholen.

Streven werkt om ondernemers te matchen met scholen om te helpen met hun zakelijke en ondernemersprogramma’s. De Entrepreneur In Residence is een vrijwilligersfunctie, waarbij we samenwerken met docenten, studenten helpen begeleiden, hun tijd vrijwillig besteden en helpen bij de ontwikkeling van overdraagbare ondernemersvaardigheden bij studenten, waardoor studenten uiteindelijk kunnen gedijen in het leven en in het bijzonder tijdens hun post-schoolreis. .

Ik ken veel ondernemers die graag delen wat ze hebben geleerd en die geïnspireerd zijn door de volgende generatie, maar ze weten niet precies hoe ze met scholen moeten omgaan. En scholen zijn op zoek naar vertrouwen in de capaciteiten en experience van ondernemers.

Helen heeft een grote visie om de ondernemersambities van jonge mensen te ondersteunen, om hun onderneming verder te brengen dan het ‘limonadekraam’ en ik ben erg blij dat ik mijn inspanningen kan inzetten voor zo’n innovatieve manier om mensen met elkaar te verbinden.

Wie weet welke volgende generatie ondernemers we through de programma.

Voor meer informatie (voor docenten of ondernemers over hoe u mee kunt doen, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen through deze hyperlink.

Eén ding weten we: de wereld van het uiterlijk zal heel anders zijn tegen de tijd dat onze jongeren de faculty verlaten. En als ze ondernemerszin hebben, krijgen ze een andere keuze als ze hun werkopties overwegen

Streven om de leider te zijn en anderen zullen ook geïnspireerd worden. Ik denk dat ondernemers ontstaan ​​als jonge mensen kunnen zien hoe het eruit ziet.


Ook gepubliceerd op Medium.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here