Home Sport De Senaat keurt zes wetsvoorstellen goed in derde en laatste lezing

De Senaat keurt zes wetsvoorstellen goed in derde en laatste lezing

0
De Senaat keurt zes wetsvoorstellen goed in derde en laatste lezing


Senaat herinnert zich PSA 2024-begroting OK, citeert Chinezen die geboorteakten verkrijgen

MANILLA, Filipijnen – De Senaat heeft tijdens de derde en laatste lezing van maandag tijdens de plenaire zitting zes wetsvoorstellen goedgekeurd – waarvan er twee betrekking hebben op onderwijs.

De wetsvoorstellen omvatten Senaatswet nr. 2441, waarin wordt voorgesteld om particuliere instellingen voor hoger onderwijs toe te staan ​​af te zien van de kosten voor het toelatingsexamen voor de universiteit en andere kosten van studenten die in aanmerking komen voor toelating tot de universiteit.

Senator Francis “Chiz” Escudero, sponsor van de maatregel en voorzitter van de Commissie voor Hoger, Technisch en Beroepsonderwijs, zal het wetsvoorstel – de voorgestelde Free School Entrance Act – duizenden arme maar verdienstelijke jonge Filippino’s de kans geven om een universitair diploma en hebben een betere toekomst.

Een andere onderwijsgerelateerde maatregel – SBN 1470 – eveneens gesponsord door Escudero, heeft tot doel het mechanisme voor de ontwikkeling van landgebruik en infrastructuurplanning en budgettering voor staatsuniversiteiten en hogescholen (SUC’s) te versterken.

“Volgens het wetsvoorstel zullen SUC’s verplicht zijn een landontwikkelings- en infrastructuurplan (LUPID) op te stellen en uit te voeren, bedoeld om hun hulpbronnen te verbeteren en te optimaliseren. Alle landgebruiks- en prioritaire infrastructuurprojecten die binnen vijf jaar door de SUC’s moeten worden geïmplementeerd, zullen worden opgenomen in hun LUDIP”, aldus Escudero.

“Zodra het wetsvoorstel in moist is omgezet, zou de regering 25 miljard greenback voor de komende vijf jaar ter beschikking stellen voor de implementatie van de landgebruiks- en infrastructuurprojecten die zijn opgenomen in de alomvattende LUDIP,” voegde hij eraan toe.

Ondertussen Senaatswetsvoorstel. Nr. 2432 — de voorgestelde anti-agrarische economische sabotagewet – die eerder door president Ferdinand “Bongbong” Marcos Jr. werd geïdentificeerd als dringendbeoogt de Anti-Agricultural Smokkel Act van 2016 in te trekken. Het heeft ook tot doel strengere straffen op te leggen voor smokkel, hamsteren, winstbejag en het in stand houden van een kartel van landbouw- en visserijproducten.

De straffen voor deze misdaden omvatten levenslange gevangenisstraf en een boete van driemaal de waarde van de betrokken landbouw- en visserijproducten.

De andere wetsvoorstellen die tijdens de derde en laatste lezing tijdens de zitting zijn goedgekeurd, zijn als volgt:

  • Senaatswetsvoorstel nr. 2455, dat tot doel heeft een zelfredzaam defensieprogramma nieuw leven in te blazen en te versterken en de ontwikkeling van een nationale defensie-industrie te bevorderen
  • Home Invoice No. 4844, dat tot doel heeft Barangay Guinhalinan te creëren in de gemeente Barobo in Surigao del Sur
  • Home Invoice No. 5819, een handeling die Barangay 176, ook bekend als Barangay Bagong Silang in de stad Caloocan, verdeelt in zes afzonderlijke en onafhankelijke barangays, bekend als Barangay 176-A, Barangay 176-B, Barangay 176-C, Barangay 176-D, Barangay 176-E en Barangay 176-F

Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here