Home Technologie De politie verkrijgt apotheekgegevens zonder bevel bij CVS, Walgreen, Ceremony-Help

De politie verkrijgt apotheekgegevens zonder bevel bij CVS, Walgreen, Ceremony-Help

0
De politie verkrijgt apotheekgegevens zonder bevel bij CVS, Walgreen, Ceremony-Help


De grootste apotheekketens van het land hebben de receptgegevens van Amerikanen zonder bevel overgedragen aan politie- en overheidsonderzoekers, zo bleek uit een onderzoek van het Congres, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over bedreigingen van de medische privateness.

Hoewel sommige van de ketens van hun advocaten eisen dat ze wetshandhavingsverzoeken beoordelen, zeggen drie van de grootste – CVS Well being, Kroger en Ceremony Help, met in totaal 60.000 locaties in het hele land – dat ze apotheekpersoneel toestaan ​​de medische dossiers van klanten in de winkel te overhandigen. .

Het beleid werd onthuld in een transient die maandag laat aan Xavier Becerra, de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid en Human Providers, werd gestuurd door senator Ron Wyden (D-Ore.) en vertegenwoordigers Pramila Jayapal (D-Wash.) en Sara Jacobs (D-Californië).

De leden begonnen de praktijk te onderzoeken na het Hooggerechtshof beslissing vorig jaar binnen Dobbs tegen Jackson Girls’s Well being Group maakte een einde aan het grondwettelijke recht op abortus.

De onthulling zou vorm kunnen geven aan het debat over de Amerikaanse verwachtingen ten aanzien van privateness, nu Texas en andere staten abortus en medication die verband houden met reproductieve gezondheid criminaliseren.

De archieven van apotheken bevatten enkele van de meest intieme particulars van het persoonlijke leven van hun klanten, waaronder jarenlange medische aandoeningen en de recepten die ze nemen voor geestelijke gezondheidszorg en anticonceptie.

Omdat de ketens vaak gegevens over alle locaties delen, heeft een apotheek in de ene staat toegang tot de medische geschiedenis van een persoon vanuit staten met strengere wetten. Carly Zubrzycki, universitair hoofddocent aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Connecticut, schreef vorig jaar dat dit de medische zorg van iemand buiten de staat by way of een “digitaal spoor” terug kon koppelen naar zijn thuisstaat.

Nu te koop: Gegevens over uw geestelijke gezondheid

De Well being Insurance coverage Portability and Accountability Act, of HIPAA, regelt hoe gezondheidsinformatie wordt gebruikt en uitgewisseld tussen “gedekte entiteiten” zoals ziekenhuizen en dokterspraktijken. Maar de moist geeft apotheken speelruimte als het gaat om de wettelijke norm die zij eisen voordat zij medische dossiers openbaar maken aan wetshandhavingsinstanties.

In briefings vertelden functionarissen van de acht grootste apotheekgiganten van Amerika – Walgreens Boots Alliance, CVS, Walmart, Ceremony Help, Kroger, Cigna, Optum Rx en Amazon Pharmacy – aan onderzoekers van het Congres dat ze alleen een dagvaarding nodig hadden, en geen bevel, om de gegevens te delen. .

Een dagvaarding kan worden uitgevaardigd door een overheidsinstantie en vereist, in tegenstelling tot een gerechtelijk bevel of bevel, geen goedkeuring van een rechter. Om een ​​bevel te verkrijgen, moet de rechtshandhaving een rechter ervan overtuigen dat de informatie essentieel is om een ​​misdrijf te onderzoeken.

Ambtenaren van CVS, Kroger en Ceremony Help zeiden dat ze hun apotheekpersoneel de opdracht geven om wetshandhavingsverzoeken ter plekke te verwerken, waarbij ze zeiden dat de personeelsleden te maken krijgen met “excessive druk om onmiddellijk te reageren”, aldus de transient van de wetgevers.

De acht apotheekgiganten vertelden onderzoekers van het Congres dat ze gezamenlijk elk jaar tienduizenden juridische eisen ontvingen, en dat de meeste verband hielden met civiele rechtszaken. Het is onduidelijk hoeveel verzoeken betrekking hadden op wetshandhavingseisen, of hoeveel verzoeken werden ingewilligd.

Slechts één van de bedrijven, Amazon, zei dat het klanten op de hoogte bracht wanneer wetshandhavers hun apotheekgegevens opvroegen, tenzij er een wettelijk verbod was, zoals een “gag-bestelling”, waardoor dit niet mogelijk is, zeiden de wetgevers.

Amerikanen kunnen de bedrijven vragen hen te vertellen of ze ooit hun gegevens openbaar hebben gemaakt onder de HIPAA-regel voor ‘Accounting of Disclosure’, maar heel weinig mensen doen dat. CVS, dat meer dan 40.000 apothekers en 10.000 winkels heeft in de Verenigde Staten, zei dat het vorig jaar een “eencijferig aantal” van dergelijke consumentenverzoeken ontving, aldus de transient.

CVS, de grootste apotheek van het land op foundation van receptinkomsten, zei in een verklaring dat het voldoet aan de HIPAA en dat zijn apotheekteams “getraind zijn in hoe ze op passende wijze kunnen reageren op wettige verzoeken van regelgevende instanties en wetshandhavingsinstanties.”

“We hebben voorgesteld een bevelschrift of een dagvaarding door een rechter te overwegen en we kijken ernaar uit om samen te werken met het Congres om de privacybescherming van patiënten te versterken”, aldus woordvoerster Amy Thibault van het bedrijf.

De meeste onderzoeksverzoeken gaan gepaard met een richtlijn die het bedrijf verplicht ze vertrouwelijk te houden, zei ze; voor degenen die dat niet doen, overweegt het bedrijf “van geval tot geval of het gepast is om de persoon op de hoogte te stellen.” Het bedrijf is van plan om vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te beginnen met het publiceren van een transparantierapport dat informatie zal bevatten over gegevensverzoeken van derden, zei ze.

HHS reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Een woordvoerder van Walgreens zei dat het wetshandhavingsproces van het bedrijf de HIPAA en andere toepasselijke wetten volgt. Een woordvoerster van Walmart zei dat het bedrijf “de privateness van zijn klanten serieus neemt, evenals onze plicht tot wetshandhaving.”

De andere bedrijven, waaronder Amazon, reageerden niet op verzoeken om commentaar. Amazon-oprichter Jeff Bezos is eigenaar van The Washington Put up, en interim-CEO Patty Stonesifer is lid van de raad van bestuur van Amazon.

Carmel Shachar, een assistent-klinisch professor aan de Harvard Regulation College die onderzoek doet naar gezondheidswetgeving en -beleid, zei dat apotheken ‘een hoop gevoelige gegevens’ bewaren en dat apothekers waarschijnlijk niet zijn opgeleid om de merites of geldigheid van een politieverzoek te beoordelen – of om een officier neer.

“Deze moeten ter beoordeling naar iemand gaan die de privacywetgeving begrijpt”, zei ze. “Het voelt waarschijnlijk heel zenuwslopend om een ​​dagvaarding te krijgen en tegen de persoon te zeggen die de dagvaarding aan je heeft gegeven: ‘O, je zult moeten wachten.'”

Staten waar abortus legaal, verboden of bedreigd is

De apotheekgegevens kunnen vooral zorgwekkend zijn voor de bijna 1 op de 3 vrouwen in de leeftijd van 15 tot 44 jaar die een submit heeft analyse levend gevonden in staten waar abortus volledig of grotendeels verboden is.

In Texas heeft procureur-generaal Ken Paxton (R) dat wel gedaan gewaarschuwd Bij apotheken zouden ze strafrechtelijk kunnen worden vervolgd omdat ze vrouwen ‘abortus-inducerende medicijnen’ hadden verstrekt. Kate Cox, een moeder van twee kinderen in de omgeving van Dallas die een abortus wilde nadat ze hoorde dat haar foetus een fatale genetische aandoening had, verliet de staat maandag nadat het Hooggerechtshof van Texas een uitspraak van een lagere rechtbank had geblokkeerd die haar in staat zou hebben gesteld de process te volgen.

Sommige staten, zoals Louisiana, Montana en Pennsylvania, bieden aanvullende bescherming voor de openbaarmaking van medische gegevens, hoewel federale wetshandhaving niet aan hun wetten onderworpen is.

In hun transient riepen de wetgevers HHS op om de regels van HIPAA te versterken en ervoor te zorgen dat apotheken aandringen op een bevel, wat zou vereisen dat wetshandhavingsinstanties naar de rechter stappen om dergelijke verzoeken af ​​te dwingen.

De wetgevers merkten op dat de technologie-industrie start 2010 een soortgelijke verandering had doorgevoerd, toen Google, Microsoft en Yahoo begon te eisen om warrants te zien voordat gegevens over de e-mails van klanten worden verstrekt.

Ze drongen er ook bij de bedrijven op aan om klanten proactief op de hoogte te stellen en regelmatig transparantierapporten te publiceren waarin het quantity aan wetshandhavingsverzoeken wordt benadrukt.

“Amerikanen verdienen het dat hun persoonlijke medische informatie beschermd wordt bij de apotheekbalie”, schreven ze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here