Home Technologie De App Retailer van Google oordeelde over een illegaal monopolie, omdat een jury partij kiest voor epische video games

De App Retailer van Google oordeelde over een illegaal monopolie, omdat een jury partij kiest voor epische video games

0
De App Retailer van Google oordeelde over een illegaal monopolie, omdat een jury partij kiest voor epische video games


Meer slecht nieuws voor Google zou medio 2024 kunnen komen, wanneer de Amerikaanse districtsrechter Amit Mehta in Washington, DC, naar verwachting zijn uitspraak zal doen over de vraag of Google zijn monopolie op internetzoekopdrachten onrechtmatig heeft gehandhaafd. De getuigenis in die zaak, die werd ingediend door het Amerikaanse ministerie van Justitie en procureurs-generaal voor bijna elke Amerikaanse staat en territorium, werd vorige maand afgerond.

Een soortgelijk geval twee jaar geleden was niet zo goed verlopen voor Epic. In Epic versus AppleDat heeft een federale rechter in Oakland, Californië, Apple bevolen slechts één wijziging aanbrengen in de App Retailer-praktijken. De rechter oordeelde dat de meeste andere Apple-praktijken die Epic als concurrentieverstorend beschouwde gerechtvaardigd waren, omdat de iPhone-maker zijn investering in de ontwikkeling van de app-marktplaats moest terugverdienen. Apple heeft hier nog steeds niet aan hoeven te voldoen, omdat het wacht op de beslissing van het Hooggerechtshof start volgend jaar over de vraag of de zaak moet worden herzien.

Google heeft niet veel gezegd over waarom het ervoor koos om een ​​jury in plaats van een rechter over zijn lot te laten beslissen in het proces dat vandaag werd afgesloten, hoewel het tevergeefs probeerde de koers te veranderen aan de vooravond van de juryselectie.

Rechter Donato probeerde ook te voorkomen dat de zaak zelfs maar voor de rechter zou komen, door Epic en Google verschillende keren opdracht te geven om in plaats daarvan een schikking te treffen. In een laatste seconde ontmoetten Google-CEO Sundar Pichai en Epic-CEO Tim Sweeney elkaar op 7 december een uur, maar slaagden er niet in om tot een deal te komen, zo blijkt uit een rechtszaak.

Google stemde er eerder mee in een schikking te treffen met maar liefst 48.000 app-ontwikkelaars, maar zonder grote veranderingen aan te brengen in de bedrijfsvoering. Er werd ook een schikking getroffen met een groep consumenten en procureurs-generaal voor alle vijftig Amerikaanse staten. Particulars van de laatste schikking waren niet gepubliceerd, in afwachting van de uitspraak in het Epic-proces.

‘Sluit rivalen af’

In zijn slotpleidooi vandaag vertelde Gary Bornstein, een advocaat van Epic, aan de juryleden dat het Android-besturingssysteem van Google de enige keuze was voor smartphonemakers, omdat Apple iOS voor zichzelf houdt en er geen haalbare alternatieven zijn. Google gebruikte die macht bij apparaatfabrikanten en draadloze suppliers die telefoons verkopen om ervoor te zorgen dat ze de Play Retailer promootten, zei hij, vaak meer dan dat ze de minder bekende alternatieven aanmoedigden.

Google verplicht app-ontwikkelaars die digitale objects in de Play Retailer verkopen om het factureringssysteem te gebruiken en kan tot 30 procent van de omzet in eigen zak steken. De zoekgigant betaalde ontwikkelaars ook miljoenen {dollars} om geen alternatieven voor Play na te streven, beweerde Epic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here