Home Carrière 5 redenen waarom u geen vrienden maakt op het werk

5 redenen waarom u geen vrienden maakt op het werk

0
5 redenen waarom u geen vrienden maakt op het werk


Als mensen hebben we een vorm van sociale interactie nodig (sommigen meer dan anderen). We hebben echter allemaal behoefte aan en gedijen op de simpele handeling van verbinding maken met mensen.


Voor de meesten van ons wordt ons sociale weefsel gecreëerd door werk. Wij zien deze mensen elke dag. We hebben gemeenschappelijk werk. We leren ze kennen op manieren die echtgenoten en belangrijke anderen eenvoudigweg niet kennen. Als we deze mensen verlaten vanwege een baanverandering, kan dat pijnlijk zijn.

Maar wat gebeurt er als het jou niet overkomt, ondanks al deze sociale goedheid die werk met zich mee kan brengen? Wat doe je als je geen vrienden hebt op je werk? Niemand die u ruimte bespaart tijdens een vergadering of oplicht als u een kamer binnenkomt? Het gebeurt, en als het gebeurt, is er geen eenzamere plek om te zijn. Het kan zo’n influence hebben dat het ertoe kan leiden dat iemand dat doet kijk voor een andere job.

Hier volgen enkele situaties waarmee u te maken kunt krijgen en wat u eraan kunt doen:

Je bent nieuw op kantoor

Professionele man die zijn bureau in een nieuw kantoor opzet

Grote voorraad

Je denkt misschien dat je te laat bent verbinden met mensen op een diepere manier aan het werk. Soms is de dynamiek zo groot het duurt gewoon even en voortdurende volharding om door te breken.

U bent op het verkeerde been gezet met uw collega’s

Collega's praten/ruzie op het werk

Grote voorraad

Het maakt niet uit of u verkeerd bent geïnterpreteerd. Op de een of andere manier heb je meteen iets gedaan waardoor je op een zijspoor terechtkwam van veel van je leeftijdsgenoten. Als je iets verkeerd hebt gedaan, maak het dan goed en doe het niet nog een keer.

De grotere persoon zijn vergt moed, maar je zult vrienden winnen. Als er niets is om het goed te maken, blijf vriendelijk en negeer de onderstroom. Het zal uiteindelijk vervagen.

De werkkliekjes zijn te sterk om binnen te dringen

Professionele vrouw wordt gepest en kan zich niet bij kliekjes op het werk aansluiten

Internet als op de middelbare college zijn er werksituaties waarin je de buitenstaander bent en dat voor onbepaalde tijd blijft. Hoogstwaarschijnlijk werken deze mensen al een tijdje samen en is de band hecht. Ze realiseren zich waarschijnlijk niet hoe onvriendelijk ze lijken.

Je moet vriendelijk zijn en je finest doen om elke persoon op individueel niveau te leren kennen. Er kan een grote werkgebeurtenis voor nodig zijn, zoals de jaarafsluiting, om daar de laatste katalysator voor te zijn vormt de band. Er gaat niets boven het in de loopgraven zitten met mensen om het vertrouwen en de steun te winnen.

Je bent geen culturele match

Jonge vrouw kijkt verdrietig naar haar bureau omdat ze op het werk niet zo snel vrienden maakt als ze zou willen

Grote voorraad

Dat voelt als een harde boodschap, maar het is echt niet persoonlijk. We hebben allemaal waarden en werkstijlen wij dragen als een pak. Ze zijn voor iedereen te zien en te ervaren. Als we cultureel gezien niet bij elkaar passen, lopen we vaak uit de pas met de mensen met wie we werken. Dit maakt het moeilijk om vriendschappen te sluiten.

Als je niet cultureel match bentje moet het toegeven en verder gaan. Het zal niet alleen niet helpen om vriendschappen te sluiten, maar het zal ook je carrière niet ten goede komen.

Je bent een introverte persoon die zich meer naar binnen richt

Introverte, overstuurde werknemer gaat niet bij zijn collega's zitten

Grote voorraad

Voor een introvert, kan het moeilijk zijn om jezelf op te dringen tegenover mensen die je niet kent. Wanneer een introverte persoon wordt omringd door ‘vreemden’, is het gemakkelijk om zich nog verder terug te trekken. U kunt een beetje slordig en ongenaakbaar overkomen, waardoor het voor collega’s moeilijk wordt om u te benaderen.

Je hebt je eigen eenzame situatie gecreëerd en alleen jij kunt eruit komen. Om het minder overweldigend te maken, kies je gewoon een of twee mensen met wie je enige vorm van affiniteit voelt, en concentreer je je erop om ze te leren kennen. Het zal je in het algemeen helpen en een katalysator worden voor het vormen van meer relaties.

Relaties op de werkvloer kunnen een baan maken of breken. Ze kunnen je voeden en je helpen uitblinken in je carrière als dat zo is gezonde relaties op de werkvloer. Als die banden zich niet vormen, kun je je heel eenzaam voelen. Maar er zijn dingen die u kunt doen om de situatie te verbeteren. Je hebt geduld en een vriendelijke glimlach nodig.

Meer hulp nodig bij je carrière?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here