Home Onderwijs Waarom volwassenen nog steeds van college dromen

Waarom volwassenen nog steeds van college dromen

0
Waarom volwassenen nog steeds van college dromen


Dit artikel verscheen in One Story to Learn At this time, een nieuwsbrief waarin onze redacteuren één must-read aanbevelen De Atlantische OceaanMaandag tot vrijdag. Meld u hier aan.

Ik heb een terugkerende droom. Eigenlijk heb ik er een paar; één gaat over het in stukken hakken van een lichaam (ik ga er liever niet op in), maar de meest relevante gaat over de universiteit. Het is het einde van het semester en ik realiseer me plotseling dat er een les is die ik ooit ben vergeten bij te wonen, en nu moet ik examen doen. Ik phrase in paniek wakker en mijn GPA is in gevaar. Hoe had ik dit kunnen doen? Waarom doe ik dat? consequent zelfsabota – oh. Dan herinner ik me dat ik al meer dan tien jaar niet meer heb gestudeerd.

Iemand met een grondige kennis van mijn academische carrière zou erop kunnen wijzen dat dit nachtmerriescenario niet zo ver verwijderd is van mijn werkelijke collegiale ervaring, en dat er op bepaalde momenten in mijn leven niet de magie van de slaap nodig was om te merken dat ik totaal onvoorbereid was op een laatste. En, nou ja… ongeacht wat wel of niet waar is met betrekking tot mijn persoonlijke schooldiscipline, vermoed ik dat de droom van schoolstress een veel voorkomende droom is. Zelfs onder nerds.

Deirdre Barrett, een droomonderzoeker aan de Harvard Universiteit en auteur van Pandemische dromen En Het Comité van de Slaap, bevestigde mijn vermoeden. Ze somde een paar veelvoorkomende variaties op in schooldromen: de dromer moet zich naar een examen haasten nadat hij zich heeft verslapen, of hij kan zijn klaslokaal niet vinden, of hij heeft zich op een examen voorbereid door het verkeerde vak te studeren, of hij gaat zitten voor een gesprek. examen en de tekst staat in hiërogliefen, of ze verschijnen naakt op college. “Het is een heel gebruikelijk thema”, vertelde ze me. “En het komt niet alleen veel voor bij mensen die nog op college zitten… Het is een veel voorkomend thema bij mensen die al ver in de volwassenheid zijn, die voor altijd van college zijn geweest.”

Barrett legde uit dat deze dromen de neiging hebben om op te duiken wanneer de dromer zich zorgen maakt in het wakende leven, vooral als hij beoordeeld wordt door een autoriteitsfiguur. Ze heeft ontdekt dat mensen die op jonge leeftijd wilden acteren of muziek wilden maken, de neiging hebben om angstdromen te ervaren, niet over college, maar over audities. In hun jeugd hadden ze daar interactie met de gezagsdragers die hen het gemakkelijkst konden verpletteren. In elk van deze droomscenario’s bezoeken we opnieuw de ruimte waar we voor het eerst succes of mislukking ervoeren op foundation van onze prestaties.

Om erachter te komen wat mijn specifieke op prestaties gebaseerde angstdroom betekent, ging ik naar Jane Teresa Anderson, een droomanalist en auteur van Het droomhandboek. Hoewel de wetenschap nog geen besluit heeft genomen over het exacte doel van dromen, gelooft Anderson dat dromen het resultaat zijn van pogingen van je geest om herinneringen verwerken, zowel bewust als onbewust. Aspecten uit je verleden kunnen in een droom naar voren komen om je te helpen nieuwe ervaringen te categoriseren (zelfs als je je niet bewust bent van het verband) en misschien, zoals Anderson het uitdrukte, ‘wakker te worden met een nieuw veranderde mentaliteit’.

Wat er achter ‘dat droomscenario dat je hebt uitgekozen, dat je weer op college zit en deze finale moet halen’, vertelt ze me, zit, is dat je je op de proef gesteld voelt in het leven, het gevoel hebt dat je moet reageren op de verwachtingen van anderen. en het gevoel hebben dat ik niet aan die verwachtingen voldoe. “Dus je denkt terug aan college.”

Zeker, we voelen ons ons hele leven op de proef gesteld door andere mensen dan leraren: bazen, de belastingdienst, jongens op Twitter met namen als @weiner_patrol_USA. De reden dat college domineert als angstsituatie, zegt Anderson, is omdat college de plek is waar we ons begrip opbouwen van hoe het leven werkt. “Er gebeuren zoveel dingen op college die je fundamentele overtuigingen echt bepalen en daar echt in je onderbewustzijn blijven hangen”, zei ze. Gevoelens van stress, ontoereikendheid, schaamte, hartzeer – deze komen vaak het eerst voor op college. ‘Het kan heel moeilijk zijn om die overtuigingen te veranderen’, zei ze.

Maar het systeem van overtuigingen dat in ons is ingebakken vanaf de leeftijd van 5 jaar (of eerder) is misschien niet echt toepasbaar op problemen bij volwassenen. Als je dat weet, kun je de werkelijkheid scheiden van de gevoelens die leiden tot angstdromen met een schoolthema. “Je kunt dan teruggaan en zeggen: ‘Toen ik vijftien was, was ik een ander persoon, maar… ik weet dat het de verwachting van mijn vader was dat ik het goed zou doen op mijn checks'”, zei Anderson. “Reageer ik nu nog steeds in het leven alsof mijn vader verwacht dat ik het goed doe?”

Te echt, Jane Teresa. Maar ik was benieuwd of er ook een primaire reden is waarom mensen tot hun dood op de avondschool blijven ingeschreven. Mijn inschatting van het evolutionaire doel achter deze dromen: oudere dromers eraan herinneren dat jong zijn eigenlijk niet zo leuk was. Maar Barrett heeft een andere theorie: het gaat over ‘wat belangrijk was om te overleven’.

Het is duidelijk dat, in termen van de evolutionaire geschiedenis, de hoeveelheid tijd die leerlingen in klaslokalen doorbrengen slechts een oogwenk is. Maar de ervaring met het leren van vaardigheden van gezagsdragers die onze overlevingskansen zouden kunnen vergroten, is veel ouder. “Ook al is fysiek overleven voor veel mensen niet noodzakelijkerwijs een probleem… wat op college wordt geleerd, zijn zeker vaardigheden die nodig zijn om het goed te doen in het leven,” zei Barrett. Als gevoelens van ontoereikendheid je ertoe aanzetten een angstdroom te hebben, en als die angstdroom je ertoe aanzet more durable te studeren, heb je misschien een betere kans om AP-calculus te ‘overleven’ – of een grote werkpresentatie. Dat, zei Barrett, heeft ‘een evolutionair doel’. (‘Over het algemeen,’ voegde ze er snel aan toe.)

Maar als je de evolutie wilt trotseren en uiteindelijk wilt afstuderen aan de droomschool, heeft Anderson een methode. Leg eerst het verband tussen de gebeurtenissen in je droom en de recente gebeurtenissen in je leven, zodat je iets kunt leren over wat je voelt en het gemakkelijker kunt loslaten. Vervolgens zei ze: ‘Je visualiseert een positief einde opnieuw’: Stel je onmiddellijk na de droom, terwijl je in mattress ligt, het droomscenario opnieuw voor, maar deze keer met een rustiger resultaat. Het voorbeeld dat ze geeft is een leraar die je vertelt dat je de les al hebt gehaald. Je hoeft dit niet te doenzouden ze kunnen zeggen. Je bent in orde. “En hoewel dat alleen maar de uitkomst van de droom lijkt te veranderen,” zei Anderson, “zal het feitelijk je manier van denken veranderen, ongeacht de situatie in je leven waarop je reageert.”

Nou, het is het proberen waard. Je hoeft nu geen finale te doen‘, zal ik me voorstellen dat mijn professor het zegt. En trouwens, je kunt stoppen met het in stukken hakken van dat lichaam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here