Home Onderwijs Waarom steeds meer hogescholen directe toelating aannemen

Waarom steeds meer hogescholen directe toelating aannemen

0
Waarom steeds meer hogescholen directe toelating aannemen


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Het toezicht op selectieve inschrijvingen voor universiteiten is de afgelopen jaren toegenomen als gevolg van spraakmakende universitaire schandalen de recente uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof tegen rasbewuste bekentenissen.

Maar de meerderheid van de studenten in de VS gaat niet naar zeer selectieve hogescholen. In veel gevallen is het meer voorkomende toelatingsprobleem het overtuigen van studenten om überhaupt hoger onderwijs te volgen.

Sommige deskundigen uit het hoger onderwijs wijzen op directe toelating als een mogelijke oplossing voor dat probleem. De praktijk – waarbij instellingen studenten automatisch accepteren op foundation van gegevens zoals hun GPA’s – wint langzaam terrein.

Voorstanders van het beleid zeggen dat het het vertrouwen van studenten kan vergroten en hen kan helpen begrijpen dat het om studiemateriaal gaat. De resultaten zijn over het algemeen positief, hoewel enigszins wisselend afhankelijk van het beleidsontwerp.

Programma’s voor directe toelating kunnen verschillende vormen aannemen. Normaal gesproken laten ambtenaren in aanmerking komende middelbare scholieren weten dat ze automatisch zijn toegelaten tot instellingen op foundation van hun bestaande cijfers. Studenten kunnen dan aangeven waar ze zich willen inschrijven, of zich aanmelden bij andere hogescholen.

“We zien dat directe toelating meer mensen ertoe aanzet om naar de universiteit te gaan en de kans vergroot dat ze bij die instellingen in touch komen”, zegt hij Taylor Odle, hoogleraar onderwijsbeleid aan de Universiteit van Wisconsin in Madison die het directe toelatingsbeleid heeft bestudeerd.

Waar heerst het directe toelatingsbeleid?

Idaho, Minnesota en Hawai’i hebben allemaal directe toelatingsprogramma’s voor hun openbare instellingen over de hele staat. Eerder dit jaar lanceerde het systeem van de State College of New York zijn eigen programma door te informeren ongeveer 125.000 afstuderende middelbare scholieren dat ze waren toegelaten tot hun lokale neighborhood faculties.

Sara Scudder is een universiteits- en loopbaantoegangsfunctionaris bij het kantoor van de State Board of Training in Idaho. Scudder zei dat het doel van het directe toelatingsprogramma van de staat – genaamd Subsequent Steps Idaho – was het bevorderen van een universiteitscultuur.

Idaho werd in 2015 de eerste die pionierde met directe toelating over de hele staat, met een programma dat zowel twee- als vierjarige hogescholen omvatte. Het mannequin houdt rekening met de gestandaardiseerde testscores, GPA’s en studiepunten van middelbare scholieren om ze toe te laten deelnemende staatsinstellingen, waaronder Boise State College en de Universiteit van Idaho.

‘De kinderen voelen gewoon een soort opluchting’ Scudder gezegd. “Ze weten dat ze zijn toegelaten en nu is het gewoon een kwestie van: ‘Naar welke wil ik heen?'”

Het programma heeft met succes de dalende inschrijvingen in het postsecundair onderwijs ongedaan gemaakt en het aantal studenten dat de staat verlaat om naar de universiteit te gaan, verminderd. Scudder gezegd.

Uit één analyse bleek dat er inschrijvingen waren in de twee- en vierjarige hogescholen van de staat in 2016 met 3,1% gestegen vergeleken met het jaar ervoor, toen het directe toelatingsbeleid van begin ging. Onderzoekers ontdekten ook dat de gemiddelde inschrijving voor studenten na de verandering met ongeveer 11% steeg op institutioneel niveau.

A studie mede-auteur van Odle vergeleek de resultaten in Idaho met een controlegroep van vergelijkbare instellingen die geen directe toelatingsinitiatieven ondernamen. Door deze groepen te vergelijken, ontdekten onderzoekers dat Idaho de eerste inschrijving bij deelnemende instellingen met 4% tot 8% verhoogde en de inschrijving in de staat met 8% tot 15%.

Het grootste deel van de studentengroei was geconcentreerd in tweejarige instellingen met open inschrijving.

Uit het onderzoek bleek echter niet dat de directe toelatingsinspanningen van Idaho de inschrijving van studenten aan wie federale Pell Grants waren toegekend, deden toenemen in vergelijking met de controlegroep..

Het programma van Idaho is relatief goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Het vereist een jaarlijks finances van $30.000 per jaar, waarvan het grootste deel wordt besteed aan het ontwerpen en verzenden van de brieven naar studenten.

Het bestaande personeel verzorgt andere inspanningen voor het initiatief, zoals gesprekken met hogescholen, Scudder gezegd.

De onderwijsraad van Idaho houdt toezicht op het directe toelatingsprogramma. Het programma is redelijk wendbaar, omdat er geen wetgevende actie nodig is om veranderingen aan te brengen, en het bureau al jurisdictie heeft over gegevens van middelbare scholen. In andere staten kunnen memoranda tussen overheidsinstanties en meer financiering nodig zijn om een ​​soortgelijk programma te kunnen beheren.

“Ik praat waarschijnlijk wekelijks met een entiteit of een staat die meer wil weten over ons programma,” Scudder gezegd. “Elke staat die een programma voor directe toelating heeft gelanceerd, heeft dit gemodelleerd naar het klimaat van zijn eigen staat.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here