Home Technologie Democraten geven geld uit aan politieke advertenties op Musk’s X terwijl adverteerders vluchten

Democraten geven geld uit aan politieke advertenties op Musk’s X terwijl adverteerders vluchten

0
Democraten geven geld uit aan politieke advertenties op Musk’s X terwijl adverteerders vluchten


Adverteerders ontvluchten Elon Musk’s X te midden van toenemende zorgen over de sociale mediasite en de eigenaar ervan het versterken van antisemitisch en haatdragend materiaal.

Maar een onwaarschijnlijke groep holdouts is doorgegaan met het pompen van advertentiedollars in de omstreden platform: Democraten die zich kandidaat stellen.

Democraten hebben meer dan een miljoen greenback uitgegeven om duizenden politieke advertenties te plaatsen op X, voorheen bekend als Twitter, sinds het platform eerder dit jaar onder Musk zijn verbod op dergelijke berichten ophief. Dat blijkt uit een analyse door The Washington Submit van door het bedrijf verstrekte gegevens over de openbaarmaking van advertenties. De groep omvat enkele van Musks meest uitgesproken critici aan de linkerkant, zoals vertegenwoordigers Adam B. Schiff (D-Calif.) en Dan Goldman (DN.Y.), die vorige maand beschuldigd X van ‘profiteren van’ van ‘terroristische propaganda’.

De stortvloed aan advertenties, geplaatst door meer dan vijftig Democratische kandidaten, campagnes en partijorganisaties bij federale, staats- en lokale verkiezingen, suggereert dat veel liberale politici bereid zijn geweest om de politieke ontwikkelingen over het hoofd te zien. de problemen van de partijleiders met Musk om zijn bedrijf te betalen om potentiële kiezers en donoren te bereiken op X, dat nog steeds wordt gezien als een belangrijk hulpmiddel voor campagneberichten.

Het platform “zal een sleutelrol blijven spelen in het vormgeven van het politieke discours, zolang het het platform bij uitstek blijft voor verslaggevers”, zegt Jesse Lehrich, woordvoerder van de presidentiële campagne van Hillary Clinton in 2016 en medeoprichter van de linkse belangenorganisatie Accountable. Technologie.

Maar hij betoogde dat de Democraten de grens zouden moeten trekken bij het “rechtstreeks financieren van Elons kleine haatmachine” through politieke advertenties. “Het is nooit een goed advertentieplatform geweest, en hoe meer gepolariseerd het wordt, hoe kleiner de kans dat je overtuigbare kiezers bereikt”, zegt Lehrich, wiens groep waarschuwde bedrijven tegen het plaatsen van advertenties op de web site.

Democratische kandidaten zijn lang niet de enige politieke adverteerders op X. Tientallen Republikeinse politici, van wie velen dat ook doen juichte Musks hands-off visie toe voor het controleren van berichten van gebruikers op X, hebben dit jaar politieke advertenties geplaatst, web als een combine van campagne- en belangengroepen, zo bleek uit de recensie van de Submit.

Maar verrassend genoeg geven de Democraten, waaronder sommigen die het leiderschap van Musk bij het bedrijf onder de loep hebben genomen, grofweg hetzelfde uit aan X-advertenties als de Republikeinen, en veel Democraten behoren volgens de overview tot de hoogste spendeerders.

Bedrijven als IBM, Apple en Disney heeft besloten het adverteren op X te onderbreken medio november nadat Musk tweette in overeenstemming met een antisemitische complottheorie. Een woordvoerder van de Washington Submit zei vorige maand het bedrijf heeft ook besloten advertenties op X te onderbreken.

Musk dit weekend heeft het verhaal van complottheoreticus Alex Jones hersteldde nieuwste controversiële figuur die zijn profiel op X heeft herwonnen sinds de mogul het roer overnam.

Dagen nadat adverteerders zich begonnen terug te trekken, Goldman, Schiff en meer dan twintig andere Democraten uit het Huis van Afgevaardigden een temporary naar Musk gestuurd en Linda Yaccarino, algemeen directeur van X, om “ernstige bezorgdheid uit te spreken over het voortdurende onvermogen van X om zich aan zijn eigen beleid te houden” op het gebied van “desinformatie en haatdragende, gewelddadige en terroristische propagandavideo’s.”

“Naast het profiteren van gewelddadige inhoud van een terroristische organisatie, heeft X ook financieel geprofiteerd van de verspreiding van aantoonbaar valse en misleidende inhoud”, schreven ze, verwijzend naar de oorlog tussen Israël en Hamas, een door de VS aangewezen terroristische organisatie.

De afgelopen maand profiteerde het platform van politieke advertenties van ten minste drie van de wetgevers die de temporary ondertekenden: Goldman, Schiff en vertegenwoordiger Katie Porter (D-Californië). Schiff heeft meer dan $ 90.000 uitgegeven aan politieke advertenties op de web site, het meeste van de drie.

Campagnewoordvoerder Simone Kanter van Goldman zei in een e-mail dat de campagne “alle politieke advertenties op X stopzette” vanaf Martinmas, onder verwijzing naar “ongebreidelde verkeerde informatie op het platform” en de problemen die de wetgever in de temporary aan het bedrijf schetste als redenen.

Schiff, die samen met Porter kandidaat is voor de Senaat, is een van de meest uitgesproken critici van X sinds Musk het bedrijf in oktober 2022 overnam.

Afgelopen december, Schiff hamerde Musk in een temporary over de manier waarop het bedrijf omgaat met haatzaaiende uitlatingen, die volgens hem hebben geleid tot “een excessive piek in het aantal tweets waarin beledigingen voorkomen.” De twee dan openbaar verhandelde weerhaken op de web site, waarbij Musk terugvuurde dat Schiffs ‘brein te klein is’. Schiff zette Musk in oktober opnieuw onder druk, dit keer voorbij bezuinigingen op de verkiezingsteams van het bedrijf.

Schiff heeft geld ingezameld voor zijn Musk-kritiek op X. Zijn campagneverslag in januari plaatste een hyperlink naar een donatiepagina met een opmerking: “Mensen die macht hebben, zijn geobsedeerd door het behouden ervan. Zoals Kevin McCarthy en Elon Musk. Ik ben vastbesloten hen ter verantwoording te roepen. Als je bij mij bent, doe dan mee.’

Een campagnewoordvoerder van Schiff weigerde commentaar te geven. De Porter-campagne heeft geen verzoek om commentaar geretourneerd. Portier op donderdag aangemeld bij een aparte temporary waarin hij zijn bezorgdheid uit over “de snelle verspreiding van desinformatie en desinformatie over abortus” op X.

De Democraten claimden zeven van de negen beste plaatsen voor het meeste geld dat door een kandidaat aan politieke advertenties werd uitgegeven, waarbij sommige alleen achterbleven bij de grootste spender, de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), die lanceerde zijn presidentiële campagne van 2024 op X. Musk heeft gezegd dat hij dit steunt DeSantis.

Senator Jon Tester (D-Mont.), de grootste advertentiekoper onder de Democraten, heeft meer dan $169.000 betaald voor meer dan 200 advertenties op X, waaronder enkele die deze maand zijn vertoond. Schiff, Porter, vertegenwoordiger Ruben Gallego (D-Ariz.), senator Sherrod Brown (D-Ohio) en de gouverneur van Californië Gavin Newsom (D) hebben allemaal meer dan $ 74.000 per stuk uitgegeven.

Andere prominente Democraten die minstens $15.000 aan politieke advertenties op X hebben opgehaald, zijn onder meer Rep. Ilhan Omar (Minn.) en Sens. John Fetterman (Pa.) en Jacky Rosen (Nev.).

De gegevens omvatten politieke advertenties die al in februari begonnen te verschijnen en die naar verwachting pas in januari zullen verschijnen. The Submit beoordeelde het voor kandidaten die zich kandidaat stellen voor federale, staats- en lokale ambten, evenals voor hun campagne-PAC’s, aangesloten accounts en Democratische en Republikeinse partijorganisaties.

Geen enkele andere Democratische campagne waarmee The Submit contact heeft opgenomen, heeft plannen aangegeven om politieke advertenties op X cease te zetten. Sommige Democratische functionarissen, zoals Tester, Newsom en Rosen, hebben pas eind november of start december politieke advertenties verwijderd, nadat adverteerders zich begonnen terug te trekken uit X over zorgen over antisemitische retoriek op het platform.

Vertegenwoordigers van Tester, Rosen, Fetterman, Brown, Omar, Gallego en Newsom hebben geen verzoeken om commentaar geretourneerd. Het Democratische Senatoriale Campagnecomité, dat meer dan 59.000 greenback aan politieke advertenties op X heeft opgehaald, heeft geen verzoek om commentaar geretourneerd.

Woordvoerders van X hebben geen verzoek om commentaar op de overview geretourneerd. Musk heeft de suggestie dat hij een antisemiet is, in het openbaar betwist uithaalde naar adverteerders zich terugtrekken van het platform.

Hoewel tientallen Democraten het platform hebben gebruikt voor betaalde berichtenuitwisseling, heeft de campagne van president Biden dit jaar volgens de recensie geen politieke advertenties op X geplaatst. Rob Flaherty, plaatsvervangend campagneleider van Biden, vertelde Politico dat ze X “als een steeds vijandiger plek” zien die “web zo waardevol blijft als de verslaggevers die erop blijven het laten zijn.”

In 2019, lang voordat Musk het overnam en het bedrijf omdoopte tot X, verbood Twitter alle politieke advertenties op het platform, met CEO Jack Dorsey destijds ruzie “Het bereik van politieke boodschappen moet verdiend worden, niet gekocht.” De beslissing kwam toen sociale-mediaplatforms steeds meer onder de loep werden genomen omdat ze soms geld verdienden met misleidende of valse politieke advertenties.

Democratische functionarissen, waaronder Clinton, de voormalige presidentskandidaat en minister van Buitenlandse Zaken, en de campagne van Biden voor 2020 geprezen Het verbod op Twitter, onder verwijzing naar de bezorgdheid dat platforms zoals Fb toelaten dat de misleidende advertenties van voormalig president Donald Trump ongecontroleerd blijven.

Maar high Republikeinen, waaronder Trump en senator Ted Cruz (R-Tex.), heeft het verbod vernietigd als een aanval op de vrijheid van meningsuiting.

“Het verbod op Twitter geeft de miljardairs uit Silicon Valley alleen maar meer macht, die al een sterke greep hebben op het definiëren van wat waarheidsgetrouwe of acceptabele uitspraken zijn”, schreef Cruz in een opiniestuk 2019 over de verhuizing.

Het bedrijf maakte in januari plannen bekend om dit te doen de beperkingen terugdraaien, dat zeggen “Op goede doelen gebaseerde reclame kan het publieke gesprek over belangrijke onderwerpen vergemakkelijken.”

Sinds de overname heeft Musk een Een hele reeks veranderingen bij het bedrijf in een poging de omzet te verhogen, inclusief de introductie van betaalde abonnementen en het nieuw leven inblazen van politieke advertenties. X heeft sinds de overstap in totaal ongeveer 4,7 miljoen greenback ontvangen uit politieke advertenties, waarbij volgens de recensie van de Submit ongeveer 200 individuen en groepen advertenties hebben geplaatst.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here