Home Gezondheid Oergrootouderschap: suggestions en gedachten

Oergrootouderschap: suggestions en gedachten

0
Oergrootouderschap: suggestions en gedachten


Ik ben nu opa. Twee keer voorbij. Mijn dochter Devyn heeft een meisje en een jongen. Ik heb een kleindochter en een kleinzoon. De afgelopen decennia heeft het de meest impactvolle verandering vertegenwoordigd in hoe ik mezelf in het grote geheel der dingen zie – veel meer zelfs dan de verkoop van Primal Kitchen. Ik herinner me nog de dag dat ik mijn kleindochter ontmoette. Toen ik op dat kleine meisje neerkeek, me nauwelijks bewust van wat er aan de hand was, besefte ik dat er iets enorms was gebeurd. De dingen zouden nooit meer hetzelfde zijn.

We praten er veel over genexpressie hier in de buurt. De hele Oerblauwdruk is ontworpen rond het benutten van de omgeving om de finest mogelijke stimulans voor uw genen te creëren. Genen gaan aan en uit op foundation van de omgevingsstimuli die ze tegenkomen: het voedsel dat je eet, de slaap die je krijgt, de zon waaraan je jezelf blootstelt, de lichaamsbeweging die je doet, de chemicaliën waarmee je omgaat. Wat op papier op een ‘slecht gen’ lijkt, kan met de juiste prikkels uit de omgeving worden verzacht, teniet gedaan of zelfs positief worden. En vaker wel dan niet zal het nabootsen van een voorouderlijke omgeving die positieve veranderingen in de genexpressie teweegbrengen en je voorbereiden op een goede gezondheid, fitheid en geluk.

Als zoiets simpels als de olie die je gebruikt om te koken de genexpressie kan veranderen, hoe zit het dan met het voor de eerste keer ontmoeten van je kleinkind? Need zelf kinderen krijgen is één ding. Het is heel cool, buitengewoon transcendent, het verandert je leven, en je zult nooit meer dezelfde zijn, maar er vindt een echte generatieovergang van de geest plaats als je kinderen kinderen krijgen.

Je genen hebben eindelijk een gevoel van afsluiting. ‘Je hebt het gehaald. Het is je echt gelukt.” Need vanuit het perspectief van natuurlijke selectie is het hebben van kinderen immers niet voldoende. Het doorgeven van je genen aan de volgende generatie is niet voldoende. Nee, jouw genen willen zichzelf ook overgedragen zien naar de volgende generatie, zodat je ‘weet’ dat de lijn door zal gaan. Het heeft er niet slechts één generatie additional van gemaakt, het zijn er twee bijgekomen. Dat voorspelt goede dingen op de langere termijn. Dat is het beloofde land voor uw erfgoed. Bedoel je dat je genen de verschuiving niet voelen?

De eerste gedachte is hoe snel het leven voorbijgaat. Het voelt alsof Devyn nog maar een paar jaar geleden twaalf was en we voetbalwedstrijden bijwoonden, aan klasprojecten werkten en aan boogieboarden deden met haar broer Kyle op Zuma Seashore in Malibu. Nu is ze echtgenote en moeder en op weg om haar eigen gezin te stichten. De tijdscompressie die met terugwerkende kracht in de geest optreedt, lijkt bijna oneerlijk. Heb ik genoeg gegeven? Heb ik het in realtime op prijs gesteld of er genoeg van genoten? En dan, natuurlijk, hier ben ik nu op 70-jarige leeftijd, speel ik Final Frisbee en stand-up peddelen en fietsen met dikke banden en ga er achteraan in de sportschool. Dus op een ander niveau vecht mijn oergeest tegen de realiteit dat ik grootvader ben en dat het misschien tijd is om wat afstand te nemen. Omdat grootvader worden een groot signaal is dat je jouw steentje hebt bijgedragen, je rol hebt vervuld. En wat komt er daarna?

De tweede gedachte is hoe wonderbaarlijk het leven is; hoe deze bundel van vreugde en liefde van zes pond zo snel en good een persoon werd. Ik heb er niet zoveel over nagedacht – of perspectief – gegeven toen mijn eigen kinderen werden geboren. Nu verbijstert het plotseling mijn geest en zet het aan tot een diepere reflectie over de werkelijke betekenis van het leven, liefde, verantwoordelijkheid en doel. En dit van een man die zich helemaal bezighoudt met biologie, evolutie en epigenetica, en die altijd voor vrijwel alles een puur wetenschappelijk antwoord heeft gehad.

Door dat kleine meisje huge te houden, geloofde ik dat er wonderen gebeuren. Ik weet nog steeds niet de herkomst van die wonderen, ik weet niet wat de bron is en of ze in rationele termen verklaard kunnen worden, maar ze bestaan ​​absoluut.

Als u grootouder wordt, krijgt u ook nieuwe rollen opgelegd. Je bent weer een ouder, maar een ander soort ouder. Je hebt een nieuwe baan te doen, en je kunt er maar beter het beste van maken en je werk zo goed mogelijk doen.

Blijf Match

Je wilt niet de grootouder zijn die is gedegradeerd tot een rollator, een ziekenhuisbed of een rolstoel, of zelfs alleen maar de financial institution. Je wilt de krachtige grootouder zijn die met hun kleinkinderen kan spelen. Het rondgooien van de voetbal. Ga naar beneden om theekransje te spelen. Ze in de lucht gooien, meenemen op avontuur, wandelen.

Je moet match blijven, actief blijven en sterk blijven. Wees niet zwak, noch broos.

Geef het door

De klassieke rol van de grootouder is het doorgeven van kennis. Dat kan fysieke kennis zijn: het aanleren van vaardigheden zoals het repareren van auto’s, timmerwerk of koken. Dat zou wijsheid kunnen zijn: het meegeven van belangrijke levenslessen en het overbrengen van advies uit een tijdperk dat nu door de tijd verloren is gegaan.

Dit is meer dan traditie en cultuur. Dit is de biologische rol van de grootouder. Dat is de reden waarom grootouders bewaard bleven in de menselijke soort. Daarom vallen we niet zomaar dood neer als we niet langer reproductief levensvatbaar zijn. We hebben nog steeds een rol te spelen, en dat is het overbrengen van kennis en wijsheid aan onze kleinkinderen.

Vervul die rol. Je bent zo ver gekomen, wat betekent dat je iets hebt om door te geven aan je kleinkinderen. Zoek uit wat dat zou kunnen zijn, en maak er een punt van om het door te geven.

Verwen verstandig

Een belangrijke rol van de grootouder is het verwennen van de kleinkinderen, maar je moet het wel goed doen.

Verwen zonder te bederven. Stel ze bloot aan de fijnere, aangenamere dingen in het leven, zonder ze er ziek van te maken of te overdrijven. Je wilt ze gelukkig maken, dingen bieden die mama of papa niet willen, zonder ze te oververzadigen. En als je verwent, gebruik dan alleen de beste kwaliteit.

Geef ijs van hoge kwaliteit in plaats van het nep-ijs van McDonald’s.

Geef goede chocolade in plaats van kauwsnoepjes die aan je tanden blijven plakken.

Kijk met ze op de financial institution naar een klassieke kinderfilm in plaats van ze voor Netflix neer te zetten.

Creëer een warme omgeving van vrede en troost

“Oma’s huis” is meer dan een fysieke ruimte. Het is een emotionele, een barrière voor alles wat moeilijk is in de wereld. Als het huis van een type zowel een plek is om te schuilen voor de wereld als om uitgedaagd te worden deze te domineren, waar het type traint om in de wereld op te stijgen, dan is het huis van oma louter een schuilplaats. Rust en warmte gedistilleerd, verfijnd, geconcentreerd. Oma’s huis is gewoon comfortabel. comfortabel, heat, uitnodigend en veilig.

Wees ook een goede ouder

Wanneer je kunt, neem de kleinkinderen dan een avond of een nacht mee. Zonder voldoende vrije tijd om hun huwelijk te cultiveren, lijdt het huwelijk en lijdt het gezin (uw kleinkinderen). Assist waar mogelijk met de kinderopvang, zodat uw zoon of dochter de ruimte krijgt die nodig is om hun huwelijk sterk te houden.

Bent u een grootouder? Ik ben benieuwd naar jouw suggestions over oergrootouders en naar inzichten over wat deze rol in jouw leven heeft betekend.

Bedankt voor het lezen, iedereen.

Oerkeuken Mayo

Over de auteur

Mark Sisson is de oprichter van Mark’s Every day Apple, peetvader van de Primal Meals- en Way of life-beweging, en de New York Instances bestsellerauteur van Het Keto Reset-dieet. Zijn nieuwste boek is Keto voor het leven, waar hij bespreekt hoe hij het keto-dieet combineert met een oerlevensstijl voor een optimale gezondheid en een lang leven. Mark is ook de auteur van tal van andere boeken, waaronder De oorspronkelijke blauwdrukdat in 2009 de groei van de oer-/paleo-beweging een impuls gaf. Na meer dan drie decennia te hebben besteed aan het onderwijzen van mensen over waarom voedsel het belangrijkste onderdeel is voor het bereiken en behouden van optimaal welzijn, lanceerde Mark Oerkeuken, een real-foodbedrijf dat smaakvolle en heerlijke keukenbenodigdheden maakt, gemaakt met hoogwaardige ingrediënten zoals avocado-olie. Met meer dan 70 kruiden, sauzen, oliën en dressings in hun assortiment, maakt Primal Kitchen het gemakkelijk om overheerlijke maaltijden te bereiden die bij uw levensstijl passen.

Als je een avatar aan al je reacties wilt toevoegen, klik dan hier!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here