Home Amusement Interview: Sofia Coppola over de kunst van het vastleggen van eenzaamheid in Priscilla en meer

Interview: Sofia Coppola over de kunst van het vastleggen van eenzaamheid in Priscilla en meer

0
Interview: Sofia Coppola over de kunst van het vastleggen van eenzaamheid in Priscilla en meer


Sofia Coppola weet op meesterlijke wijze isolatie in beeld te brengen die je bijna buiten het scherm voelt. Priscilla voegt zich bij haar catalogus van eenzame vrouwelijke personages uit The Virgin Suicides, Misplaced in Translation en Marie Antoinette. De movie, gebaseerd op de ex-vrouw van wijlen zanger Elvis Presley, volgt het leven en de tijden van Priscilla Presley en haar buitengewone relatie met de King of Rock n’ Roll, met in de hoofdrollen Jacob Elordi en Cailee Spaeny. Tijdens een rondetafelgesprek bij Filmfare vertelde Sofia Coppola over Priscilla, de samenwerking met Elordi en Spaeny en meer.

Sofia Coppola vertelde over de kunst om eenzaamheid op het grote scherm te brengen en onthulde dat ze zich kon identificeren met Priscilla. Ze zei: ‘Die periode in haar leven voelde zo geïsoleerd. Ze leek een sprookjesachtig leven te leiden. Ze had een prachtig leven met Elvis Presley. Het leek allemaal een droom, maar de realiteit was dat ze thuis werd gelaten. Hij nam haar niet mee en ze mocht geen vrienden hebben of werken. Daar had ze moeite mee en het is heel begrijpelijk hoe dat moet voelen. Ik kan me voorstellen en begrijpen hoe dat zou kunnen zijn. Dat heb ik geprobeerd te laten zien in de rustige momenten van haar alleen.”

Priscilla Sofia Coppola

Over de combinatie van de scènes van het personage alleen en de scènes met Elvis zei Coppola: ‘Ik heb ook geprobeerd het distinction daar te laten zien. Als Elvis thuis is, is zijn huis vol energie en opwinding. Als hij weg is, is zij alleen en is ze alleen. Ik verwacht dat ze daardoor zal worden vervuld. Ze heeft het gevoel dat ze niet kan klagen of het aan iemand kan vertellen, omdat hij wil dat iedereen positief is. Dus ik kon haar worsteling echt voelen door wat ze in haar boek schreef en ik probeerde een manier te vinden om dat te bewerkstelligen. uit met de actrice. De montage en het geluid maken daar een groot deel van uit. Je voelt de energie veranderen als ze alleen is en als ze bij hem is. Dat merk je.”

Priscilla Sofia Coppola

De regisseur onthulde dat ze duidelijk was over het soort representatie dat ze wilde voor zowel Elvis als Priscilla. Ze gaf een kijkje in haar gesprekken met Elordi en Spaeney en zei: ‘Ze hebben allebei veel onderzoek gedaan. Caliee heeft Priscilla ontmoet en met haar gesproken. Ze heeft veel van haar stemkwaliteit uit die gesprekken gehaald. Voor mij was het meer belangrijk voor hen om de essentie van het personage te hebben. Ik wilde niet dat het een nabootsing zou zijn, vooral niet bij Elvis. Ik heb het duidelijk gemaakt met Jacob en we hebben aan zijn stem en bewegingen gewerkt. Ik wilde niet dat het voelde alsof een karikatuur. Het hielp dat ze veel over hen leerden, maar dat terzijde legden en zich concentreerden op hun menselijke side en hen als koppel in een relatie zagen en niet te veel nadenken over hoe de wereld hen zag. Ik denk dat ze het goed hebben gedaan om ze menselijk te maken en ze in multidimensionale karakters te veranderen. Het is absoluut een uitdaging. Ze moesten zich echt voelen in plaats van alleen maar publieke figuren.’

De movie, die een jaar na Baz Luhrmanns Elvis met Austin Butler in de hoofdrol verschijnt, heeft tot doel een onaangeboorde kant van Elvis’ liefdesverhaal met Priscilla bloot te leggen, die pas 14 was toen ze het muziekicoon voor het eerst ontmoette op een feestje. Ze trouwden in 1967 en gingen uit elkaar in 1973.

Priscilla zal op 15 december 2023 in de bioscoop verschijnen.






LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here