Home Carrière Hoe u kunt uitleggen dat u een leiderschapsrol wilt neerleggen

Hoe u kunt uitleggen dat u een leiderschapsrol wilt neerleggen

0
Hoe u kunt uitleggen dat u een leiderschapsrol wilt neerleggenU wilt dus uw leiderschapsrol neerleggen en een individuele bijdrager worden. Veel mensen zien leiderschap aan de high en individuele bijdragers aan de onderkant. En dus is de logische vraag: “Waarom deze stap terug?” En, helaas, gedurende vele jaren recruiters en managers inhuren worden cynisch, dus gaan ze ervan uit dat er iets aan de hand is, tenzij je met succes kunt uitleggen waarom je je leiderschapspositie wilt neerleggen.


Concentreer u op de mogelijkheid om uw vaardigheden op te bouwen en uw vak aan te scherpen

De sleutel tot het uitleggen waarom u wilt terugtreden uit een leiderschap positie en weer een individuele bijdrager zijn, is het volgen van de Mannequin “Ervaren + Leren = Groeien”. dat ik DAGELIJKS les geef bij Work It. U moet uw uitleg zo feitelijk en objectief mogelijk houden.

Als u een individuele bijdrager bent, is een van de bonussen of voordelen die u krijgt bouw je vaardigheden op. Je magazine je vak aanscherpen. Je gaat naar het volgende niveau in het soort waarde die je kunt creëren.

Wanneer je een leider of een supervisor, daar stap je van af. Nu coach of begeleid je anderen. Het is iets anders. Het is dienend leiderschap.

Wat er als leider in de loop van de tijd kan gebeuren, is uw vermogen om voorop te blijven lopen in uw branche en op de hoogte te blijven van uw vaardigheden, en capaciteiten kunnen een beetje saai worden omdat u het niet elke dag doet.

Hier is een goed voorbeeld van hoe u kunt uitleggen waarom u een leiderschapspositie neerlegt:

“Ik leverde een individuele bijdrage, en in die tijd leerde ik veel vaardigheden en het positioneerde mij om een ​​leider te worden. En als leider kon ik X-aantal mensen coachen en ontwikkelen. Maar wat ik mis is mijn vermogen om te blijven leren, groeien en vooruitstrevend te worden in die vaardigheden. Daarom wil ik teruggaan naar een individuele bijdrager. Ik denk dat ik veel kan leren en waarvan ik kan profiteren, en ik denk dat er nog andere mensen zijn dat het nu hun beurt is om leiding te geven. Maar voor mij gaat het erom dat ik dat werk kan doen, datgene waar ik van houd en dat ik mijn vaardigheden vergroot.”

Dat is een eerlijk en geldig antwoord.

Het is belangrijk om een ​​uitleg zoals hierboven te delen, vooral als je een doorgewinterde skilled bent leeftijdsdiscriminatie bestaat. Ik kan je leeftijd niet veranderen, maar een groot deel van die discriminatie is feitelijk ervaringsdiscriminatie en de manier waarop je je ervaring verklaart. Eén van de technieken waar ik les in geef Werk het DAGELIJKS spreekt hierover vanuit een evenwichtiger perspectief. Je betaalt een wijsheidsbelasting, en dus moet je dit soort carrièrestappen of transities op een zinvolle manier kunnen verwoorden.

Door het ‘Ervaren + Leren = Groeien’-model te volgen en u te concentreren op de mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden, legt u met succes uit waarom u een leiderschapspositie wilt neerleggen en weer een individuele bijdrage wilt leveren. Vind je stem, vertel ze je verhaal en laat ze de volledige jij zien.

Veel succes, en ga ze halen!

Meer hulp nodig bij je carrière?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here