Home Bedrijf Hoe u de juiste accountant vindt

Hoe u de juiste accountant vindt

0
Hoe u de juiste accountant vindt


Nu het einde van het boekjaar (EOFY) snel nadert, begint u waarschijnlijk na te denken over wie u moet helpen bij het verwerken en indienen van uw belastingaangiften. Bent u op zoek naar een accountant voor uw nieuwe onderneming of bent u niet tevreden met uw huidige adviseur? Dan is dit een goed second om op zoek te gaan naar een accountant die bij u previous.

In welke branche u ook werkzaam bent als advocaat, tradie, dienstverlening of kapper, u weet dat het belangrijk is om de persoon aan wie u werk uitbesteedt zorgvuldig te kiezen.

Hier zijn enkele goede vragen die u aan een accountant kunt stellen voordat u hem inhuurt.

1. Welke diensten levert u?

U moet ervoor zorgen dat uw accountant alle diensten levert waarbij u hulp nodig heeft.

U kunt bijvoorbeeld een accountant vragen om te werken aan uw jaarlijkse belastingdocumenten, app-adviseur, belastingadvies, bedrijfsrapportage, structuurplanning of auditdiensten.

Maak een lijst van al uw behoeften, need het heeft geen zin iemand in te huren die alleen op een of twee van de gebieden wil werken waar u hulp bij nodig heeft.

2. Hoe werkt uw tariefstructuur?

Vragen naar de kosten is belangrijk, maar zorg ervoor dat u alle informatie over de verschillende kosten krijgt, en niet alleen de algemene kosten.

U moet weten of er mogelijk ‘verborgen’ kosten zijn waarvan u op de hoogte moet zijn. Hierbij kunt u denken aan zaken als further kosten om het werk in een kort tijdsbestek gedaan te krijgen, kosten voor fotokopieën of portokosten, kosten voor het werken met een bepaald kind boekhoudsoftware, enzovoort.

Leer zoveel mogelijk, zodat u bij het vergelijken van de honoraria van verschillende accountants dit eerlijk en nauwkeurig doet. Kijk of ze een vaste prijsovereenkomst sluiten die al uw kosten voor het jaar dekt. Dit kan een geweldige manier zijn om de cashflow te beheren met een regelmatige maandelijkse betaling.

3. Met wat voor soort klanten/sectoren werkt u?

Deze vraag is een goede vraag, omdat u moet weten of een accountant voldoende ervaring heeft met het werken met uw kind bedrijf. Sommige sectoren moeten bepaalde standards volgen over hoe inkomsten en uitgaven worden geregistreerd en het kan enige tijd duren om de juiste accountant te vinden die up-to-date ervaring heeft in specifieke sectoren.


4. Welke boekhoudsoftware ondersteunt u?

Niet alle accountants gebruiken on-line software program. Ik heb veel accountants cijfers uit xero zien halen en deze in desktopgebaseerde software program hebben omgezet. Als u wilt dat uw file accuraat en actueel is, zorg er dan voor dat uw accountant uw boekhouding in uw software program aanvult.

Als u nog geen systeem heeft, is dit een goed second om te kijken wat er beschikbaar is en om verschillende meningen te horen over wat het beste voor u is.

5. Hoe communiceer je?

Een goede relatie komt neer op communicatie, dus zorg ervoor dat u tevreden bent over de communicatiemiddelen die de accountants gebruiken. Als u elk jaar een vergadering wilt om uw rekeningen af ​​te tekenen en de cijfers door te nemen of om regelmatig face-to-face vergaderingen te houden, controleer dan of ze dit zullen doen.

6. Zal ik altijd met jou omgaan?

Voor sommige mensen kan het belangrijk zijn om slechts met één persoon bij een bedrijf te maken te hebben. De persoon die u ontmoet zal doorgaans een associate zijn en deze zal hoogstwaarschijnlijk uw rekeningen niet invullen. U zult moeten vragen of dit het geval zal zijn of dat u elk jaar een andere persoon uw werk laat doen. Sommige bedrijven wijzen werk toe aan specifieke accountants en u bent slechts hun klant, maar bij grotere bedrijven kunnen, afhankelijk van de grootte, meerdere accountants aan uw rekeningen werken.

Dit kan u helpen de vraag naar schaalbaarheid binnen uw bedrijf te beantwoorden. Als u van plan bent uw bedrijf te laten groeien, kan het bedrijf dan wel omgaan met het feit dat het bedrijf groter en complexer wordt. Een kleiner bedrijf kan de werkdruk mogelijk niet aan als uw bedrijf groeit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here