Home Voedsel Filet Mignon | De Receptencriticus

Filet Mignon | De Receptencriticus

0
Filet Mignon | De Receptencriticus


Deze web site kan affiliatielinks en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen aanbieden. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Sappige en sappige filet mignon is ideal voor het diner of een speciale gelegenheid! Malse biefstuk wordt gekruid, aangebraden en ingesmeerd met knoflookkruidenboter. Dit is een recept van steakhouse-kwaliteit dat zo gemakkelijk thuis te maken is!

Bij mij thuis is een steakdiner zo’n traktatie! Het is ieders favoriet en altijd waar ze om vragen op hun verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Als jouw gezin internet zo is, moet je dit supergemakkelijk proberen Sappige Airfryer Biefstukdit is heerlijk Koekepan Salisbury-biefstuken dit goddelijk Ribeye-steak.

Top uitzicht van filet mignon in een zwarte gietijzeren koekepan met kruiden en knoflook.

Wat is Filet Mignon?

Filet mignon is een stuk vlees afkomstig van het kleinere uiteinde van de varkenshaas van een koe. Mignon is een Frans woord dat zich vertaalt naar ‘schattig’, ‘sierlijk’ en ‘teder’. Eating places gebruiken de naam om een ​​kleiner, dikker stuk vlees te beschrijven. Het is zo ongelooflijk mals omdat het letterlijk smelt in je mond! Dit recept voor filet mignon is aangebraden en op smaak gebracht met het beste van het beste! Boter, hele teentjes knoflook en verse kruiden.

Ik hou van biefstuk en alles wat je erbij kunt eten. Je kunt het met zoveel kanten combineren, zoals groenten, salades en brood, en het smaakt ZOOO GOED. Maak deze maaltijd compleet met aardappelpureedit frisse groen saladeen zacht pluizig broodjes! Uw gasten zullen u keer op keer bedanken voor de heerlijkheid van dit “steak home high quality” diner!

Ingrediënten nodig

Filet mignon bereiden is eenvoudig en ongecompliceerd. Deze steak zou ook heerlijk zijn als topping bij mijn cowboyboter of dit samengestelde boter. Maak dit recept zelf! De exacte afmetingen vindt u hieronder in de receptenkaart.

 • Olijfolie: Verhit de olijfolie in de koekenpan om de steaks te schroeien en bruin te maken.
 • Filet Mignon-steaks: Ik gebruik 4, 6-ounce filets voor dit recept.
 • Kosher zout: Grof zout is ideal voor het kruiden van biefstuk.
 • Gebarsten zwarte peper: Ik ben dol op de toegevoegde textuur en specerijen van gekraakte zwarte peper. Je zult mij altijd further zien strooien!
 • Gedroogde Italiaanse kruiden: Voegt een geweldige smaak toe en kruidt de biefstuk.
 • Boter: De boter smelt en wordt op de filets geborsteld voor een geweldige smaak!
 • Verse kruiden: Verse takjes rozemarijn en tijm, maar gebruik alle kruiden die je lekker vindt.
 • Hele knoflookteentjes: Pel de hele teentjes knoflook en doe ze in de koekenpan.

Recept voor filet mignon

Dit recept haalt het giswerk uit het koken van filet mignon. Het is eigenlijk vrij eenvoudig om thuis een steakhouse-waardig resultaat te behalen! Serveer het voor een doordeweeks diner of voor speciale gelegenheden. Iedereen zal onder de indruk zijn, need dit is de beste filet mignon met de meest geweldige smaak!

 1. Laat het vlees rusten en verwarm de oven voor: Laat het vlees eerst 20 minuten op kamertemperatuur staan ​​voordat u het gaat bereiden. Verwarm vervolgens de oven voor op 400 graden Fahrenheit.
 2. Verhit de olie in de pan: In een groot gietijzer koekepan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe. Zorg ervoor dat de koekenpan ovenbestendig is. Verhit de olie tot deze internet begint te roken en voeg dan de biefstuk toe.
 3. Kruid de biefstuk: Kruid de biefstuk aan beide kanten royaal met zout, peper en Italiaanse kruiden.
 4. Schroei de biefstuk aan beide kanten: Voeg de gekruide steaks toe aan de hete koekenpan en kook tot ze aan beide kanten geschroeid en bruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant.
 5. Voeg de boter, knoflook en kruiden toe: Voeg de boter, knoflookteentjes, rozemarijn en takjes tijm toe.
 6. Breng de koekenpan naar de oven: Plaats de koekenpan in de voorverwarmde oven en kook naar wens. Controleer de temperatuur van de steaks voordat u ze in de oven plaatst, omdat deze mogelijk in de buurt van de door u gewenste gaarheid komen. De steaks garen slechts minder dan 5 minuten in de oven.
 7. Bedruip de biefstuk met de gesmolten kruidenboter: Haal de steaks uit de oven wanneer deze de gewenste temperatuur hebben bereikt en bedruip ze vervolgens met gesmolten boter uit de koekenpan.
 8. Dek af en Laat de steaks rusten: Bedek de steaks als laatste met folie en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze in stukken snijdt en geniet ervan!
Eerste foto van gekruide filets. Tweede foto van de filets die in een pan dichtschroeien. Derde foto van de boter, knoflook en kruiden die aan de koekenpan zijn toegevoegd.

Filet Mignon grillen

Volg de instructies voor het kruiden van de filets en plaats ze vervolgens met de voorkant naar beneden op de hete grillroosters. 5 minuten ongestoord aanbraden met het deksel naar beneden. Draai de filets om en schroei nog eens 5 minuten met het deksel naar beneden. Controleer de temperatuur en kook tot medium-rare voor het beste resultaat. Dit is 130-135 graden Fahrenheit. Laat het vlees rusten voordat u het aansnijdt en geniet ervan!

Filet Mignon-tips

Biefstuk koken kan intimiderend lijken, maar ik ben hier om te helpen! Het is gemakkelijker dan je denkt en ik hou ervan hoe snel het kookt. Hier zijn een paar further dingen waar u rekening mee moet houden, zodat uw heerlijke stuk rundvlees good wordt!

 • Controleer de temperatuur: Het recept kookt uw filet mignon tot medium-rare, maar als u een ander niveau van gaarheid verkiest, kookt u uw steak tot hij de volgende interne temperatuur heeft bereikt: rood (120-125 graden F), medium rood (130-135 graden F) , medium (140-145 graden F), medium nicely (150-155 graden F), of doorbakken (160 graden F en hoger). Plaats de vleesthermometer in het dikste deel van de biefstuk.
 • Laat het rusten: Zodra uw filet mignon de gewenste temperatuur heeft bereikt, laat u hem rusten. Hierdoor blijven alle smakelijke sappen behouden en wordt uw steak further mals. Ik laat mijn steaks meestal ongeveer 10 minuten rusten.
 • Tegen de stroom in snijden: Het vlees tegen de draad snijden betekent dat je het in de tegenovergestelde richting snijdt van de lijnen of vezels die je in het vlees ziet. Snij uw filet mignon dus altijd tegen de draad in voor een lekkerdere en malsere chunk!

Top uitzicht van filet mignon in een zwarte gietijzeren pan met knoflook en kruiden.

Overgebleven filet mignon bewaren

Overgebleven filet mignon komt zelden voor, maar als dat wel het geval is, is het de beste dag ooit! Je filet mignon is het lekkerst als hij vers uit de oven komt, maar als je restjes hebt, kun je deze als volgt vers houden. Volg mijn onderstaande instructies voor het bewaren en opwarmen van restjes.

 • In de koelkast: Doe de overgebleven biefstuk in een luchtdichte verpakking en bewaar deze in de koelkast. Het blijft 3-4 dagen goed.
 • Opwarmen: Verwarm restjes laag en langzaam! Ik raad 15-20 minuten aan bij 275 graden Fahrenheit.

Nauwe weergave van gesneden filet mignon, gestapeld op een bord met een vork erin.

Meer steakdinerideeën

Hier zijn nog een paar van mijn favoriete, beproefde steakrecepten die bij ons thuis herhaald worden. Biefstuk magazine niet alleen voor speciale gelegenheden worden gereserveerd; het is zó lekker en je moet er altijd van genieten! Ik kan niet wachten tot je deze recepten gaat uitproberen. Je gaat van ze houden!

Pin dit nu om het later terug te vinden

Speld het huge

 • Laat het vlees 20 minuten op kamertemperatuur staan ​​voordat u het gaat koken, en verwarm vervolgens de oven voor op 400 graden Fahrenheit.

 • In een groot gietijzer koekepan op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe. Zorg ervoor dat de koekenpan ovenbestendig is. Verhit de olie tot deze internet begint te roken, vlak voordat de biefstuk wordt toegevoegd.
 • Kruid de biefstuk aan beide kanten royaal met zout, peper en Italiaanse kruiden.

 • Voeg de gekruide steaks toe aan de hete koekenpan en kook tot ze aan beide kanten geschroeid en bruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant.

 • Voeg de boter, knoflookteentjes, rozemarijn en takjes tijm toe.

 • Plaats de koekenpan in de voorverwarmde oven en kook naar wens. Controleer de temperatuur van de steaks voordat u ze in de oven plaatst, omdat deze mogelijk in de buurt van de door u gewenste gaarheid komen. De steaks garen slechts minder dan 5 minuten in de oven.

 • Haal de steaks uit de oven wanneer deze de gewenste temperatuur hebben bereikt en bedruip ze vervolgens met gesmolten boter uit de koekenpan. Ik hou van mijn steak medium-rare, ongeveer 120-130 graden Fahrenheit.

 • Bedek de steaks met folie en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt en geniet ervan!

Calorieën: 665kcalKoolhydraten: 1GEiwit: 31GVet: 59GVerzadigd vet: 24GMeervoudig onverzadigd vet: 3GEnkelvoudig onverzadigd vet: 26GTrans vet: 0,5GLdl cholesterol: 150mgNatrium: 175mgPotassium: 536mgVezel: 0,3GSuiker: 0,1GVitamine A: 363IUVitamine C: 1mgCalcium: 27mgIjzer: 4mg

Voedingsinformatie wordt automatisch berekend en magazine dus alleen bij benadering worden gebruikt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here