Home Concert “Dream A Little Dream Of Me” The Royal Vienna Sax and Orchestra – America On Espresso

“Dream A Little Dream Of Me” The Royal Vienna Sax and Orchestra – America On Espresso

0
“Dream A Little Dream Of Me” The Royal Vienna Sax and Orchestra – America On Espresso


“Droom een ​​beetje van me”, zal blijven een klassieker, tenzij we stoppen met dromen en stoppen met liefhebben.

is een nummer uit 1931 met muziek van Fabian Andre en Wilbur Schwandt en tekst van Gus Kahn. Het werd voor het eerst opgenomen in februari 1931 door Ozzie Nelson en ook door Wayne King and His Orchestra, met zang van Ernie Birchill. Het is een populaire standaard en er zijn meer dan 60 andere versies van opgenomen, met een van de hoogste hitlijsten van The Mamas & The Papas in 1968 met Cass Elliot als leadzang.

“Dream a Little Dream of Me” werd op 16 februari 1931 opgenomen door Ozzie Nelson and his Orchestra, met zang van Nelson, voor Brunswick Information. Twee dagen later namen Wayne King and His Orchestra, met zang van Ernie Birchill, het nummer op voor Victor Information. “Dream a Little Dream of Me” was ook een vroeg herkenningsnummer van Kate Smith.

In de zomer van 1950 kwamen zeven opnames van “Dream a Little Dream of Me” uit, waarbij de versies van Frankie Laine en Jack Owens de Amerikaanse prime 20 bereikten op respectievelijk nummer 18 en 14: de andere versies waren van Cathy Mastice, Ella Fitzgerald , Louis Jordan, Vaughn Monroe, Dinah Shore en een duet van Bob Crosby en Georgia Gibbs. Andere traditionele popacts die ‘Dream a Little Dream of Me’ hebben opgenomen zijn onder meer Louis Armstrong, Barbara Carroll, Nat King Cole, Doris Day, Joni James en Dean Martin.

Het nummer werd in 1968 opnieuw opgenomen door Mama Cass Elliot met The Mamas & the Papas, en vervolgens door Anita Harris. Meer dan 40 andere versies volgden, onder meer van de Mills Brothers, Sylvie Vartan, Henry Mancini, The Stunning South, Anne Murray, Erasure, Michael Bublé, Tony DeSare en de Italiaanse zanggroep Blue Penguin. Wiki

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here