Home Auto 2025 Mercedes-Benz AMG GT 43 instapoptie in de maak

2025 Mercedes-Benz AMG GT 43 instapoptie in de maak

0
2025 Mercedes-Benz AMG GT 43 instapoptie in de maak


Een opnieuw ontworpen versie van De GT van Mercedes-Benz AMG sportwagen arriveerde voor modeljaar 2024, maar het assortiment is nog niet compleet.

De GT, die is gegroeid om 2+2 zitplaatsen mogelijk te maken, werd gelanceerd in GT 55- en GT 63-kwaliteiten, beide aangedreven door AMG’s vertrouwde 4,0-liter V-8 met dubbele turbocompressor. De motor levert 469 pk in de GT 55 en 577 pk in de GT 63. Een 9-traps automaat en standaard vierwielaandrijving completeren het aandrijflijnpakket voor beide uitvoeringen.

Onze nieuwste spionagebeelden laten zien wat waarschijnlijk een nieuwe instapvariant zal zijn. De winactie is de ronde vorm van de uitlaattips, wat duidt op een andere aandrijflijn. De GT 55 en GT 63 hebben beide vierkante uitlaatuiteinden.

Omdat de GT (officieel de GT Coupé) de coupé-tegenhanger is van AMG’s SL cabriolet, is de aandrijflijn die hier wordt getest hoogstwaarschijnlijk de 4-cilinder aandrijflijn die ook in de SL’s te vinden is. instapmodel SL 43, een kwaliteit heeft dezelfde ronde uitlaatuiteinden als hier. Dit zou waarschijnlijk betekenen dat de GT op instapniveau de naam GT 43 krijgt.

Spyshots Mercedes-Benz AMG GT 43 uit 2025 - Fotocredit: Baldauf

Spyshots Mercedes-Benz AMG GT 43 uit 2025 – Fotocredit: Baldauf

De aandrijflijn van de SL 43 bestaat uit een 2,0-liter turbo-4, waarbij de turbocompressor een elektrisch ondersteund ontwerp heeft. De configuratie helpt de turbovertraging te verminderen, aangezien een elektromotor wordt gebruikt om het compressorwiel bij lage toerentallen te laten draaien in een zoektocht naar turbodruk, waarbij uitlaatgassen op de traditionele manier het hogere toerentalbereik overnemen.

De elektromotor is afhankelijk van de energie die wordt teruggewonnen uit het 48-volt mild-hybridsysteem van de auto. Dit mild-hybride systeem is in wezen een versterkte elektrische startmotor die de motor kan ondersteunen bij hoge belasting en energie kan terugwinnen tijdens het remmen.

De SL 43 wordt ook geleverd met achterwielaandrijving, wat waarschijnlijk voor elke GT 43 geldt.

Mercedes-Benz AMG SL 43 uit 2023

Mercedes-Benz AMG SL 43 uit 2023

De genoemde prestaties voor de SL 43 omvatten een tijd van 0-100 km/uur van 4,8 seconden en een topsnelheid van 270 km/uur.

De SL 43 begint bij iets meer dan $ 111.000 in de VS. Een vergelijkbare vanafprijs zou moeten worden gekoppeld aan de GT 43, mocht deze de VS bereiken

Momenteel wordt aangenomen dat de auto volgend jaar als mannequin voor 2025 op de markt zal verschijnen. Er worden nog meer GT-varianten ontwikkeld, waaronder een plug-in hybride range-topper zal naar verwachting ruim 800 pk leveren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here