Home Voedsel Wat vond TikTok Meals-recensent Keith Lee van New York Metropolis?

Wat vond TikTok Meals-recensent Keith Lee van New York Metropolis?

0
Wat vond TikTok Meals-recensent Keith Lee van New York Metropolis?


Je kent de favoriete voedselcriticus van TikTok misschien niet bij naam, maar geloof me: dat staat op het punt. Vorige maand haalde hij landelijk nieuws toen hij Houston bezocht en liet niets dan verschroeide aarde achter nadat hij Atlanta bezocht. Keith Lee, de in Las Vegas gevestigde voedselrecensent, is terug in New York Metropolis.

Waarom zou je erom geven? Lee is voor eating places van zwarte eigenaren wat Dave Portnoy is voor winkels: hij bestelt afhaalmaaltijden bij bedrijven en beoordeelt hun eten vervolgens op een schaal van tien punten. Tussen Instagram en TikTok kijken ruim 16 miljoen mensen. Zijn followers staan ​​in de rij bij de eating places die hij beoordeelt om hun steun te betuigen en het eten zelf te proberen. Die increase in het bedrijfsleven is zo betrouwbaar dat het een eigen naam heeft: “het Keith Lee-effect.”

Toen Lee deze week aankondigde dat hij naar New York Metropolis zou komen, lieten lokale eating places niets te wensen over. Restauranteigenaren en hun followers lieten honderden reacties achter met suggesties en zelfpromoties. Bekijk het opmerkingengedeelte van zijn laatste bericht: Misschien is jouw favoriete plekje daar wel.

De Ronde woensdag begonnen bij Style Budz, een vier maanden oude delicatessenwinkel in Jamaica, Queens. Hij bestelde verschillende sandwiches en beoordeelde ze in een video opgenomen vanaf de passagiersstoel van een auto. De in stukjes gesneden zalmkaas was “tot het punt dat het zout was” (7,5 van de 10), en het spek, het ei en de kaas kwamen op een “oud” broodje (4 van de 10). De video is al drie miljoen keer bekeken op TikTok.

Daquon Bowers, eigenaar van Style Budz, had vóór de recensie nog nooit van Lee gehoord. Hij was aan het koken in zijn delicatessenwinkel toen hij werd gebeld: ‘Je bent beoordeeld door Keith Lee’, zei een vriend. WHO? De delicatessenzaak boekt nu een recordomzet. “Het is ontzettend druk”, zei Bowers donderdagavond. De volgende ochtend kwam rapper Waka Flocka Flame langs.

Lee heeft een tweede filmpje op donderdag, waarin hij plakjes beoordeelde van drie pizzeria’s in Manhattan: Joe’s Pizza, Prince Avenue Pizza en Bleecker Avenue Pizza, waarbij hij het laatste restaurant aanzag voor John’s in de nabijgelegen Bleecker Avenue. Prince Avenue gained met een 7,7, maar over het algemeen waren de plakjes ‘teleurstellend’.

New Yorkers protesteren al in de commentaren. “Degene die Keith deze recs gaf, heeft hem vies gemaakt”, schreef de TikTok-gebruiker @katiefaz24. Charlie Puth, de populaire singer-songwriter, stemde ook in: “Keith, je moet naar Brooklyn gaan voor de beste pizza.”

Lee, een 27-jarige voormalige MMA-vechter, begon in 2021 met het plaatsen van restaurantrecensies. Hij probeert anoniem te blijven om een ​​speciale behandeling te voorkomen. Zijn familie bestelt voor hem, maar ze bellen by way of de luidspreker of vertellen hoe ze zijn behandeld, zodat hij de service ook kan beoordelen. Lee heeft gezegd dat hij niets accepteert in ruil voor recensies: hij gaat gewoon waar zijn followers hem vertellen en deelt zijn ervaringen.

Een lauwe recensie kan veel publiek trekken, maar een goede recensie kan alles veranderen. Eating places die Lee heeft beoordeeld, zijn teruggekomen vanaf de rand van sluiting En nieuwe followers gevonden. In Houston, waar Lee eerder deze maand op bezoek was, moest een hoog aangeschreven restaurant wel tijdelijk dicht nadat followers de winkel hadden leeggemaakt.

De spotlights zijn van groot belang voor kleine, onafhankelijke bedrijven, en dat is vaak het geval vaak vergeten in nationale prijscategorieën. De laatste keer dat Lee in de stad was, bezocht hij Cuts and Slices, een populaire pizzeria in Mattress-Stuy, Brooklyn. De eigenaar, Randy McLaren, heeft hem opgenomen terwijl hij de ossenstaartpizza van het restaurant besprak. “Keith Lee-beoordeling = Michelin-ster in mijn boek”, luidt het onderschrift.

Natuurlijk werkt het ‘impact’ beide kanten op. Toen Lee eerder deze maand Atlanta bezocht, haalde een reeks kritische recensies de nationale krantenkoppen en leidde tot een kleine identiteitscrisis in de eetcultuur van die stad. Hij stuitte op further kosten en strikte regels; twee keer verliet hij een restaurant zonder eten omdat afhalen geen optie was. Zijn meest controversiële recensie resulteerde in een restaurant dat zich verontschuldigde en accepteerde “interne corrigerende maatregelen.”

Lee is gevestigd in Nevada, maar deze zomer nam hij zijn present mee op pad – en liet zien dat wat er in Vegas gebeurt, daar niet altijd blijft. Hij bezocht snel achter elkaar New Orleans, Detroit, Chicago, Los Angeles, Atlanta en Houston. Voor followers in die steden dragen de kijkcijfers enige regionale trots uit: Houston wel “vlekkeloos.” Atlanta was… ‘uniek’.

Wat zal hij van New York Metropolis vinden? Het web gaat het uitzoeken.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here