Home Onderwijs Waarom segregatie en raciale verschillen in het onderwijs zeventig jaar na het einde van de juridische segregatie blijven bestaan

Waarom segregatie en raciale verschillen in het onderwijs zeventig jaar na het einde van de juridische segregatie blijven bestaan

0
Waarom segregatie en raciale verschillen in het onderwijs zeventig jaar na het einde van de juridische segregatie blijven bestaan


Volgend jaar zal het zeventig jaar geleden zijn dat het Amerikaanse Hooggerechtshof raciaal gescheiden openbare scholen ongrondwettelijk heeft verklaard. Zelfs de conservatieven van het huidige Hooggerechtshof hebben omarmd dat Brown vs. Board of Training-besluit.

Maar zeventig jaar na Brown blijft een belangrijk obstakel voor raciale gelijkheid in het onderwijs het blanke verzet tegen raciale integratie en tegen sufficient financiering voor het onderwijs aan zwarte en Latino-kinderen.

In de jaren vijftig en zestig nam het blanke verzet de vorm aan een opstand tegen integratie en busvervoer.

Privaat “witte academies” – ook bekend als segregatie-academies – ontstonden om de voordelen van de voorheen uitsluitend blanke openbare scholen te behouden.

Tegenwoordig is één vorm van aanhoudend verzet wat wetenschappers bestempelen als ‘mogelijkheden oppotten.” Door bestemmingsplannen en districten te gebruiken om overwegend witte ruimtes te creëren en te bestendigen en door te weigeren middelen te delen met zwarte en latino-kinderen, beperken blanke Amerikanen het bereik van integratie en bestendigen ze de ongelijkheid.

Verwant: Afrekening met de ‘segregatie-academies’ van Mississippi

Het is niet verrassend dat in 2022 het Authorities Accountability Workplace verklaarde dat de segregatie op scholen onverminderd voortduurt. Het bureau meldde dat zelfs nu de studentenpopulatie van het land is gediversifieerd, 43 procent van de scholen gescheiden is en dat 18,5 miljoen studenten, meer dan een derde van alle studenten in het land, zijn ingeschreven op sterk gescheiden scholen (75 procent of meer). van de leerlingen identificeert zich als één ras of etniciteit).

Het Midwesten – waar 59 procent van alle scholen als gescheiden wordt geclassificeerd – is de leider op het gebied van segregatie.

Uit hetzelfde GAO-onderzoek bleek dat wanneer nieuwe schooldistricten worden gevormd, deze doorgaans veel raciaal homogener zijn dan de districten die ze vervangen.

Een belangrijk obstakel voor rassengelijkheid in het onderwijs blijft het blanke verzet.

Direct bewijs van clean verzet tegen raciale gelijkheid in het onderwijs kan worden gezien in a enquête-experiment mijn co-auteurs en ik hebben in 2021 een onderzoek uitgevoerd waarbij de bevindingen uit eerdere perioden nauw werden gerepliceerd. Uit het onderzoek blijkt dat blanke Amerikanen nog steeds terughoudend zijn in het steunen van meer geld voor scholen voor zwarte kinderen.

In ons experiment werden 552 blanke Amerikanen willekeurig toegewezen aan een van de twee groepen. Aan de eerste groep werd gevraagd: “Bent u voorstander of tegenstander van het uitbreiden van de financiering voor voorschoolse programma’s, zodat deze in het hele land beschikbaar komen voor arme kinderen? De kosten van 24 miljard greenback per jaar zouden worden betaald door hogere belastingen.”

De tweede groep werd dezelfde vraag gesteld, behalve dat ‘arme kinderen’ werden vervangen door ‘arme zwarte kinderen’.

Ongeveer 75 procent van de respondenten in de eerste groep zei dat zij er de voorkeur aan geven belastinggeld aan een dergelijk programma uit te geven. Van de groep die werd gevraagd naar ‘arme zwarte kinderen’ was echter slechts 68 procent voorstander. Dit is een aanzienlijk tekort aan steun.

Het experiment suggereert dat onder blanke Amerikanen de steun voor publieke onderwijsfinanciering voor arme kinderen robuust is. Maar dat geldt minder voor arme zwarte kinderen.

Clean verzet tegen desegregatie en schoolfinanciering voor zwarte studenten heeft ernstige gevolgen voor de rassengelijkheid en de economie.

Verwant: MENING: Ons onderwijssysteem bereidt studenten niet voor op succes

Onderzoek die deze maand werd gepubliceerd, blijkt dat zwarte studenten die in de jaren vijftig, zestig en zeventig naar zuidelijke gedesegregeerde scholen gingen, positieve levenslange cognitieve effecten ondervonden.

En gegevens van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs laat nog steeds ‘substantiële’ raciale verschillen zien op het gebied van lees- en rekenvaardigheden, het slagingspercentage op de middelbare college en, onvermijdelijk, de toegang tot de universiteit.

Een recente Brookings rapport Geschat wordt dat als de raciale kloof op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid was weggewerkt, het Amerikaanse bbp van 1990 tot 2019 22,9 biljoen greenback groter zou zijn geweest. Dit zou ons allemaal ten goede komen.

De grote belofte van Brown was die van gelijke toegang tot onderwijs van hoge kwaliteit. De hoop was dat de inkomens- en andere sociale verschillen tussen blanke, zwarte en latino-mensen in de loop van de tijd zouden verdwijnen. Het blanke verzet heeft ertoe bijgedragen dat Amerika deze belofte niet is nagekomen.

Beleidsmakers, financiers en voorstanders van onderwijs moeten de blanke weerstand overwinnen om de steun voor programma’s gericht op zwarte en latino-kinderen te versterken.

Dit zal Amerika’s zoektocht helpen om de belofte van Brown waar te maken. Het is tijd.

Alexandra Filindra is universitair hoofddocent politieke wetenschappen en psychologie aan de Universiteit van Illinois in Chicago en een Public Voices Fellow through The OpEd Challenge. Ze is ook de auteur van “Ras, rechten en geweren.”

Dit verhaal over segregatie in het onderwijs werd geproduceerd door Het Hechinger-rapport, een onafhankelijke non-profit nieuwsorganisatie gericht op ongelijkheid en innovatie in het onderwijs. Meld je aan voor Hechingers nieuwsbrief.

Het Hechinger-rapport biedt diepgaande, op feiten gebaseerde, onbevooroordeelde rapportage over onderwijs die free of charge is voor alle lezers. Maar dat betekent niet dat het free of charge te produceren is. Ons werk houdt docenten en het publiek op de hoogte van urgente kwesties op scholen en campussen in het hele land. Wij vertellen het hele verhaal, zelfs als de particulars lastig zijn. Assist ons dat te blijven doen.

Vergezel ons vandaag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here