Home Natuur Vogelvriendelijke steden creëren: een pad om de toekomst van onze gevederde vrienden te beschermen

Vogelvriendelijke steden creëren: een pad om de toekomst van onze gevederde vrienden te beschermen

0
Vogelvriendelijke steden creëren: een pad om de toekomst van onze gevederde vrienden te beschermen


Vogels zijn al lang een bron van inspiratie en verwondering voor mensen over de hele wereld. Hun liedjes, levendige verenkleed en unieke gedrag voegen schoonheid en leven toe aan onze stedelijke landschappen. Echter, de bedreigingen waarmee stadsvogels worden geconfronteerd vooral soorten die gevaar lopen is een reden tot zorg geworden.

Bedreigingen voor vogels in onze gebouwde omgeving

De afgelopen vijftig jaar hebben verstedelijking en menselijke activiteiten een aanzienlijke tol geëist van de vogelpopulaties, vooral in Noord-Amerikaanse steden en dorpen. Schokkend genoeg hebben we een kwart van de populatie wilde vogels verloren – bijna 3 miljard vogels. Deze daling wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder:

  1. Predatie door katten en honden: Huisdieren vormen een bedreiging voor de vogelpopulaties omdat ze op vogels jagen voor sport of voedsel.
  2. Botsingen met gebouwen en voertuigen: Vogels in de bebouwde omgeving komen vaak in botsing met glazen ramen en voertuigen, wat tot dodelijke verwondingen leidt.
  3. Gebruik van pesticiden: Het gebruik van pesticiden in steden voor gazons, landschapsarchitectuur en andere toepassingen kan het milieu vervuilen, waardoor zowel de voedselbronnen voor vogels als gevolg van de achteruitgang van insecten, maar ook hun algehele gezondheid wordt aangetast.
  4. Verlies van woongebied: Stedelijke ontwikkeling zonder rekening te houden met vogels en de vernietiging van habitats hebben ervoor gezorgd dat ze slechts beperkte plekken hebben om te nestelen en naar voedsel te zoeken.

De rol van vogelvriendelijke steden en dorpen

Nature Canada erkent de urgentie van de situatie en neemt een proactieve houding aan om de achteruitgang van vogels, bedreigde soorten en biodiversiteit in het algemeen aan te pakken by way of ons Fowl Pleasant Metropolis-certificeringsprogramma. Steden, dorpen en dorpen in heel Canada wijzen de weg door ingrijpende veranderingen door te voeren om het Fowl Pleasant Licensed-certificaat te behalen.

Het doel is om veilige, bloeiende ruimtes voor vogels te creëren waar:

Het Vogelvriendelijke Stadprogramma

Gemeenten die zich aansluiten bij het Fowl Pleasant Metropolis Program hebben toegang tot waardevolle bronnen en ondersteuning van Nature Canada. Hier zijn enkele belangrijke voordelen die gemeenten en inwoners genieten als ze deelnemen aan het programma:

  1. Toont betrokkenheid: Certificering in het programma dient als een tastbare demonstratie van de toewijding van een stad of gemeente aan het beschermen van vogels, en toont bewoners het belang van onze gevederde vrienden in onze gemeenschappen en het bredere ecosysteem.
  2. Toegang tot bronnen: Natuur Canada biedt begeleiding En bronnen om gemeenten en Fowl Pleasant Groups te helpen beleid, praktijken en initiatieven te ontwikkelen om vogellevens te redden.
  3. Netwerkondersteuning: Door deel te nemen aan het programma worden gemeenschappen onderdeel van een netwerk van meer dan 50 gemeenten in heel Canada die actief werken aan de bescherming van vogelpopulaties.

Nature Canada’s vogelvriendelijke stadsprogramma biedt gemeenschappen een duidelijk pad om een ​​positieve influence te maken bij het redden van vogellevens. Samen kunnen we een betere toekomst creëren voor onze gevederde vrienden en voor de planeet als geheel.

Wilt u leren hoe u uw stad vogelvriendelijk kunt maken? Wilt u helpen vogellevens te redden in uw gemeenschap en in heel Canada? Meld u aan voor updates.

AanmeldenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here