Home Bedrijf Start het nieuwe boekjaar goed!

Start het nieuwe boekjaar goed!

0
Start het nieuwe boekjaar goed!


Internet als elk ander nieuw jaar beginnen we met goede bedoelingen, maar het verschil tussen succes en mislukking hangt af van hoe arduous we aan onze goede voornemens werken. Het is belangrijk om te gaan zitten en onze doelen voor het komende jaar te plannen, en deze planningstijd kan ons helpen onze doelen te bereiken. .

Het stellen van doelen helpt ons om te visualiseren wat we willen bereiken in ons bedrijf en welke stappen moeten worden genomen om deze te bereiken. Visualiseren wat er kan gebeuren als u van het plannen van doelen geen prioriteit maakt, kan een goede motivatie voor u zijn om positieve acties te ondernemen.

Visualiseer dit; wat gebeurt er als u voortdurend te veel geld uitgeeft, zowel zakelijk als privé? De stress van het niet op tijd kunnen betalen van uw rekeningen is er één, die er vervolgens toe kan leiden dat boetes en rente worden toegepast. Het is nooit prettig als uw vakantiespaargeld moet worden gebruikt om zakelijke schulden af ​​te betalen.

Wat is de oplossing?

Maak een funds en houd je daaraan. (zie ons artikel over budgetteren voor hulp en de bronnensectie voor budgetsjablonen). Het maakt niet uit of u boodschappen moet doen of een nieuwe laptop voor op kantoor. U wilt er zeker van zijn dat elke uitgave goed is. Als u een funds heeft opgesteld waarin u de inkomsten en uitgaven kunt bijhouden, weet u precies wat u zich wel en niet kunt veroorloven. Voor degenen die Xero gebruiken, bekijk de Xero Budgetmanager .

Wat kunt u doen om te kunnen betalen wat u wilt? Werk aan jouw bedrijfsplan.

Maak er dit nieuwe boekjaar een gewoonte van om aan uw businessplan te werken en als u er nog geen heeft, kunt u het beste een businessplan opstellen om uw doelen te helpen bereiken.

Uw bedrijfsplan helpt u alle aspecten van uw bedrijf te bekijken, van advertising tot financiën, zodat u uzelf doelen kunt stellen die u wilt bereiken. Als u bijvoorbeeld uw omzet wilt verhogen, welke acties kunt u dan ondernemen? Schrijf ze allemaal op in uw businessplan als SMART-doelen. Een businessplan is een stay doc, wat betekent dat u het gaandeweg kunt bijwerken en verbeteren. Bekijk ons ​​artikel over Hulpmiddelen voor bedrijfsplanning om een ​​optie te vinden die u kan helpen.

Een goede tip voor bedrijfsplanning en budgettering is het vinden van een zakelijk adviseur. De persoon aan wie je verantwoording moet afleggen als je niet doet wat je zegt dat je gaat doen. Het kan een zijn bedrijfscoach of uw accountant, maar het is een geweldige motivator als u naast uzelf verantwoording moet afleggen aan iemand anders.

Vergeet niet om belastingplanning op te nemen (inkomstenbelasting, BTWFBT, en voorlopige belasting enz.), inclusief wanneer u de retouren moet laten uitvoeren en ervoor moet zorgen dat uw betalingsplan in uw funds is opgenomen. Er is niets erger dan denken dat je genoeg geld hebt om een ​​geweldige vakantie te boeken en dan te beseffen dat je voor volgende week een voorlopige belastingbetaling hebt en niet genoeg geld opzij hebt staan!

Heeft u handige sjablonen en handleidingen nodig? Bekijk deze hyperlinks naar informatieve bronnen eens:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here