Home Sport Spikers’ Turf: NU en Letran versterken finalebiedingen

Spikers’ Turf: NU en Letran versterken finalebiedingen

0
Spikers’ Turf: NU en Letran versterken finalebiedingen


Letran Knights op de Spikers' Turf Invitational Conference.

Letran Knights op de Spikers’ Turf Invitational Convention. –PVL-FOTO

MANILA, Filipijnen — Nationale Universiteit-Sta. Elena, Saints en Lattes-Letran vergrootten hun kansen op het kampioenschap nadat ze zaterdag afzonderlijke vijanden hadden uitgeschakeld tijdens de Spikers’ Turf Invitational Convention in de Philsports Enviornment.

Letran herstelde zich van hun verlies van vier units tegen NU, minder dan 24 uur geleden, en hield zijn laatste hoop levend na het verslaan van het Japanse crew Maruichi Hyogo met 23-25, 25-13, 25-23, 25-20.

Middenblokker Vince Himzon leidde de Saint Spikers met 21 punten gebouwd op 15 aanvallen, vijf blokken en een aas, terwijl Felix Bermido 11 punten scoorde en de Nationals op 2-1 gelijk bracht, achter halve finale-leider Cignal (2-0) met de alleen de twee beste groups gaan door naar de finale volgende week vrijdag in het FilOil EcoOil Heart in San Juan Metropolis.

“Ze reageerden op mijn instructie om ons midden te gebruiken, omdat de Japanners snel zijn”, zei Letran-coach Brian Esquibel, die indrukwekkende acties maakte van setter Wayne Arano en eindigde met 23 uitstekende units.

Bem-Bem Bautista speelde ook een belangrijke rol voor Letran met 15 punten en 12 uitstekende ontvangsten, terwijl Steven Sta. Maria scoorde ook 15 uit 13 aanvallen, twee blokken en een aas, waardoor Maruichi Hyogo op de rand stond van het missen van de finale met een 0-2 ‘document’.

Na een verliezend debuut tegen Cignal op vrijdag droeg Yuji Kawagoe de Japanners met een game-high van 24 punten op 22 aanvallen en twee azen, terwijl aanvoerder Hinata Kuroda 18 punten scoorde op 17 aanvallen en een aas die gepaard ging met vijf uitstekende opgravingen.

Ondertussen heeft NU-Sta. Elena maakte korte metten met Perpetual-Kinto Tyres, 25-21, 25-15, 25-21, voor de tweede overwinning op rij in de halve finale.

Nico Almendras leidde de Nationals met 14 punten op 11 aanvallen, twee azen en één blok bovenop 12 uitstekende ontvangsten, terwijl Leo Ordiales een stap verder ging met 12 punten op 11 aanvallen en één blok.

Jade Disquitado en Rwenzmel Taguibolos, die samen vijf kill-blokken scoorden in de overwinning, droegen elk 10 punten bij, terwijl Obed Mukaba negen markers toevoegde.

Perpetual Assist viel ook terug naar een 0-2-kaart, waarbij Jefferson Marapocleing voorop liep met acht punten, terwijl ster Louie Ramirez op slechts zeven markeringen werd gehouden.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here