Home Amusement Movie over alle vrouwelijke tankeenheden van Ophir-winnaars – Deadline

Movie over alle vrouwelijke tankeenheden van Ophir-winnaars – Deadline

0
Movie over alle vrouwelijke tankeenheden van Ophir-winnaars – Deadline


EXCLUSIEFE: De filmmakers erachter Israël‘s 2024 Worldwide Characteristic Oscar-inzending werken nu aan een movie over een volledig vrouwelijke tankeenheid van de Israëlische Defensiemacht (IDF) die zich verdedigde tegen de Hamas terreuraanslagen op 7 oktober.

Ayelet Menahemi, wiens kenmerk Zeven zegeningen received dit jaar de Ophir Prize in Israël, zal de movie regisseren en zal opnieuw samenwerken met schrijfster-actrice Eleanor Sela, die het script schrijft en ook schreef en speelde Zeven zegeningen.

De movie is geïnspireerd op de ware gebeurtenissen met betrekking tot de eerste volledig vrouwelijke tankeenheid in zijn soort die op de dag van de bloedbaden van 7 oktober hevige gevechten voerde tegen Hamas-aanvallers. De strijd was de eerste keer in de geschiedenis dat een volledig vrouwelijke gepantserde eenheid aan de strijd deelnam.

Naast de strijd vertellen de filmmakers ons dat de movie ook de oprichting van de eenheid zal onderzoeken en de strijd waarmee de jonge vrouwelijke strijders werden geconfronteerd om zichzelf te bewijzen en serieus genomen te worden te midden van scepticisme en soms discriminatie van mannelijke tegenhangers. Gemengde gevechtseenheden in Israël zijn eerder het onderwerp van controverse geweest onder sommige politici en militairen.

De Joods-Israëlische vrouwelijke filmmakers Ayelet Menahemi en Eleanor Sela verklaarden: “Te midden van de onvoorstelbare verhalen over moed sinds 7 oktober is dit een van de uitzonderlijke en heroïsche verhalen. Het laat zien wat er gebeurt als vrouwen het heft in eigen handen nemen nadat mannen hun recht en vermogen om te vechten in twijfel trekken. Deze jonge vrouwen hebben tweemaal geschiedenis geschreven.”

De movie zal worden geproduceerd door het in LA gevestigde Ehud Bleiberg Bleiberg-entertainmentbekend van movies waaronder In het land van heiligen en zondaars, De ijsman En Het bezoek van de bandsamen met Ronen Ben Tal (Zeven zegeningen).

De speelfilm wordt een Israëlisch-internationale coproductie, waarvan de opnames in het najaar van 2024 moeten beginnen.

Sinds de Hamas-aanvallen van 7 oktober zijn er beweringen naar voren gekomen dat sommige hoge IDF-commandanten weigerden gehoor te geven aan de waarschuwingen van jonge vrouwelijke surveillancesoldaten die belast waren met het bewaken van de grens met Gaza in de weken vóór de aanslagen, waarbij seksisme als think about hun rapporten werd genegeerd. .

Er zijn de afgelopen maanden meerdere documentaires over de aanslagen van 7 oktober verschenen, maar dit is het eerste verhalende onderdeel dat wordt aangekondigd.

Bij de terreuraanslag van Hamas van 7 oktober kwamen meer dan 1.200 Israëli’s om het leven (er zijn ook berichten verschenen over meerdere seksuele aanvallen op vrouwen). De daaropvolgende en voortdurende militaire actie van de Israëlische regering in Gaza heeft volgens het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid geresulteerd in meer dan 17.000 Palestijnse doden.

Er worden vrouwelijke Israëlische soldaten gezien die een gepantserde personeelscarrier (APC) besturen in het zuiden van Israël.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here