Home Onderwijs Huiscommissie gaat onderzoek doen naar Harvard, MIT en Penn na hoorzitting over antisemitisme

Huiscommissie gaat onderzoek doen naar Harvard, MIT en Penn na hoorzitting over antisemitisme

0
Huiscommissie gaat onderzoek doen naar Harvard, MIT en Penn na hoorzitting over antisemitisme


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Duik kort:

  • De Home Committee on Schooling and the Workforce zal disciplinaire procedures onderzoeken aan de Harvard College, de College of Pennsylvania en het Massachusetts Institute of Know-how nadat hun presidenten de woede van de wetgever hadden gewekt tijdens een recente hoorzitting in het Congres over antisemitisme op de campus.
  • Claudine Homosexual van Harvard, Elizabeth Magill van Penn en Sally Kornbluth van MIT hadden tijdens de hoorzitting allemaal geweigerd om definitief te zeggen dat het oproepen tot genocide op Joodse mensen in strijd was met de campusregels. Een gesprek met een wetgever over dit onderwerp ging viraal en leidde tot veroordelingen van Joodse belangengroepen, donoren en zelfs het Witte Huis.
  • Vertegenwoordiger Virginia Foxx, een Republikein uit North Carolina die de commissie voorzit, zei donderdag in een verklaring dat de reacties van de presidenten onaanvaardbaar waren en dat andere instellingen onderzoeken zouden moeten verwachten, “aangezien hun litanie van soortgelijke mislukkingen niet onopgemerkt is gebleven.”

Duikinzicht:

Het Congres heeft verschillende hoorzittingen gehouden over de toenemende antisemitische daden in de VS, die deel uitmaken van de gevolgen van de aanhoudende oorlog tussen Israël en Hamas.

Hamas, door de Amerikaanse regering als een terroristische groepering beschouwd, bombardeerde Israël start oktober, waarbij ongeveer 1.200 slachtoffers vielen. Israël heeft wraak genomen door luchtaanvallen uit te voeren op de Gazastrook.

De politieke spanningen zijn opgelaaid op hogescholen, die hebben geprobeerd de vrijheid van meningsuiting in evenwicht te brengen met het disciplineren van intimidatie en antisemitisme.

Veel Republikeinen, en sommige Democraten, hebben beweerd dat universiteiten het antisemitisme hebben laten toenemen. Zij herhaalden deze kritiek tijdens de hoorzitting dinsdagde eerste waarin universiteitsvoorzitters recente campusgebeurtenissen bespraken.

Foxx vertelde de presidenten tijdens de hoorzitting dat de commissie hun ‘plan wilde horen om te voorkomen dat deze rotting zich voortzet’.

De leidinggevenden probeerden tijdens de hoorzitting uit te leggen dat ze bepaalde uitlatingen weliswaar weerzinwekkend vonden, maar dat ze deze niet konden bestraffen, tenzij deze uitmondden in daadwerkelijke intimidatie.

“Het is een contextafhankelijke beslissing”, zei Magill.

Republikeinen die de commissie controleren, vonden de antwoorden van de president onaanvaardbaar.

“Commissieleden maken zich grote zorgen over hun leiderschap en hun onvermogen om stappen te ondernemen om Joodse studenten de veilige leeromgeving te bieden die zij volgens de moist verschuldigd zijn”, zei Foxx donderdag in haar verklaring.

Foxx voegde eraan toe dat wetgevers ‘substantiële documentverzoeken’ zullen doen en zelfs dagvaardingen zullen gebruiken als de universiteiten niet ‘onmiddellijk komen’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here