Home Wereldnieuws Hoeveel gijzelaars heeft Hamas vrijgelaten? Bijhouden hoeveel mensen er nog in Gaza zijn.

Hoeveel gijzelaars heeft Hamas vrijgelaten? Bijhouden hoeveel mensen er nog in Gaza zijn.

0
Hoeveel gijzelaars heeft Hamas vrijgelaten?  Bijhouden hoeveel mensen er nog in Gaza zijn.


Er wordt aangenomen dat ruim 240 mensen op 7 oktober zijn ontvoerd.

Israëlische regeringswoordvoerder Eylon Levy zei zondag dat er nog 137 gijzelaars in Gaza achterbleven. Israël telt gijzelaars mee die zijn gedood, terwijl hun lichamen nog steeds in handen zijn van Hamas. Levy zei zondag dat er in totaal twintig gijzelaars zijn omgekomen, wat het geschatte aantal nog levende gijzelaars in Gaza op 117 brengt. Onder hen bevindt zich een Tanzaniaanse arbeider, zei de Israëlische regering eerder.

De meerderheid van hen zijn Israëliërs of hebben een dubbele nationaliteit, en zijn mannen. Volgens John Kirby, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, zitten er nog minder dan tien Amerikanen in gevangenschap in Gaza. De enige kinderen op de Israëlische lijst van overgebleven gijzelaars zijn Kfir Bibas, die negen maanden oud was toen hij werd ontvoerd, en zijn vierjarige broer Ariel. Israël heeft gezegd dat het de beweringen van Hamas dat de Bibas-kinderen en hun moeder, Shiri, zijn vermoord, beoordeelt.

Tien van de overige gijzelaars zijn volgens Israël buitenlanders. Levy beschreef de verdeling eerder als acht Thaise burgers, één Nepalees en één Frans-Mexicaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here