Home Technologie Google vervalst een AI-demo, Grand Theft Auto VI gaat viraal en Spotify schrapt banen

Google vervalst een AI-demo, Grand Theft Auto VI gaat viraal en Spotify schrapt banen

0
Google vervalst een AI-demo, Grand Theft Auto VI gaat viraal en Spotify schrapt banen


Hallo mensen, welkom bij Week in Overview (WiR), de reguliere nieuwsbrief van TechCrunch waarin de afgelopen dagen op het gebied van technologie worden samengevat. AI stal opnieuw de krantenkoppen, waarbij technologiegiganten van Google tot X (voorheen Twitter) de strijd aangingen met OpenAI om de suprematie van chatbots. Maar er gebeurde ook genoeg.

In deze editie van WiR bespreken we hoe Google een demo van zijn nieuwe AI-model vervalst (en aanstootgevende notitieboekjes uitdeelt aan deelnemers aan de Black Summit), defensie-startup Anduril die een straaljager onthult, de aanhoudende gevolgen van de 23andMe-hack en de launch van de Grand Theft Auto VI-trailer. Ook op de lijst staan ​​verhalen over patiëntenscans en medische dossiers die on-line terechtkomen, Meta’s nieuwe AI-aangedreven beeldgenerator, Spotify die banen schrapt en een autonome vrachtwagenstartup die de VS verlaat.

Er is veel te bereiken, dus we zullen niet uitstellen. Maar eerst een herinnering eraan Registreer hier om WiR elke zaterdag in je inbox te ontvangen als je dat nog niet hebt gedaan.

Meest gelezen

AI, vervalst: Google heeft deze week een nieuw vlaggenschip AI-model onthuld, genaamd Tweeling. Maar het bracht niet het volledige mannequin uit, Gemini Extremely – alleen een ‘lite’-versie genaamd Gemini Professional. In een persconferentie en blogposts prees Google Gemini’s aan codeermogelijkheden en multimodaal vermogen, waarbij wordt beweerd dat het mannequin afbeeldingen, audio en video’s web zo goed kan begrijpen als tekst. Maar Gemini Professional – dat strikt tekst-in, tekst-uit is – heeft bewezen dat te zijn foutgevoelig. En in een slechtere situatie voor Google werd het bedrijf betrapt nep een Gemini-demo door tekstprompts af te stemmen met stilstaande beelden buiten de digicam.

Aanstootgevende notitieboekjes: Bij een andere PR-blunder van Google kregen mensen die in augustus de Okay&I Black Summit van het bedrijf bijwoonden, notebooks van derden met uiterst ongevoelig taalgebruik. Mijn collega Dominic-Madori schrijft dat de binnenkant van de notitieboekjes bedrukt was met de zin “Ik was rechtvaardig katoen op dat second, maar ik kwam terug om uw aantekeningen te maken” (nadruk van ons). Het spreekt voor zich dat dit niet goed ontvangen zou zijn door het overwegend zwarte publiek; Google heeft beloofd “soortgelijke situaties te vermijden als (het in de toekomst involved komt met (merchandise)verkopers.”)

Anduril’s nieuwe wapen: Anduril, het controversiële defensiebedrijf dat mede is opgericht door Oculus-oprichter Palmer Luckey, heeft een nieuw product ontwikkeld dat is ontworpen om de verspreiding van goedkope, krachtige luchtbedreigingen aan te pakken. Het modulaire, door twee straalmotoren aangedreven autonome verticale start- en landingsluchtvoertuig, genaamd Roadrunner, kan opstijgen, volgen en vernietigen van doelen, of, als het niet nodig is, het doel te onderscheppen. , autonoom terug naar de foundation manoeuvreren om bij te tanken en opnieuw te gebruiken.

Meer 23andMe-slachtoffers: Afgelopen vrijdag maakte genetisch testbedrijf 23andMe bekend dat hackers daarin zijn geslaagd toegang de persoonlijke gegevens van 0,1% van de klanten, oftewel ongeveer 14.000 personen. Maar het bedrijf zei aanvankelijk niet hoeveel andere gebruikers mogelijk getroffen zijn door de inbreuk, die 23andMe voor het eerst in oktober bekendmaakte. Het blijkt veel te zijn: van 6,9 miljoen mensen werden hun namen, geboortejaren, relatielabels, het share DNA dat ze delen met familieleden, vooroudersrapporten en zelfgerapporteerde locaties blootgelegd.

Grand Theft Auto gaat viraal: In slechts 22 uur werd de eerste trailer van Grand Theft Auto VI 85 miljoen keer bekeken, waarmee het report van een MrBeast-video werd verbroken voor de meeste YouTube-weergaven in 24 uur. De opwinding voor Grand Theft Auto VI is al een decennium in de maak; de vorige inzending in de langlopende franchise van Rockstar Video games, Grand Theft Auto V, blijft de tweede greatest verkochte videogame aller tijden, die alleen tekortschiet Minecraft.

Patiëntendossiers lekken: Duizenden blootgestelde servers verspreiden de medische dossiers en persoonlijke gezondheidsinformatie van miljoenen patiënten als gevolg van beveiligingsproblemen in een decennia oude industriestandaard die is ontworpen voor het opslaan en delen van medische beelden. Deze standaard, bekend als Digital Imaging and Communications in Drugs (DICOM), is het internationaal erkende formaat voor medische beeldvorming. Maar zoals ontdekt door Aplite, een in Duitsland gevestigd adviesbureau op het gebied van cyberbeveiliging, zorgen tekortkomingen in de beveiliging van DICOM ervoor dat veel medische instellingen onbedoeld privégegevens toegankelijk hebben gemaakt voor het open internet.

Meta genereert afbeeldingen: Om niet te worden overtroffen door de Gemini-lancering van Google, heeft Meta een nieuwe, op zichzelf staande generatieve AI-ervaring op web geïntroduceerd, Think about with Meta AI, waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen maken door ze in natuurlijke taal te beschrijven. Vergelijkbaar met OpenAI DALL-E, Halverwege de reis En Stabiele diffusieStel je voor met Meta AI, die wordt aangedreven door het bestaande van Meta Emoe beeldgeneratiemodel, creëert afbeeldingen met hoge resolutie op foundation van tekstprompts.

Spotify bezuinigt: Spotify schrapt ongeveer 1.500 banen, of ongeveer 17% van zijn personeelsbestand, tijdens de derde ontslagronde dit jaar, omdat de muziekstreaminggigant “zowel productief als efficiënt” lijkt te worden. In een transient aan de medewerkers van maandag zei Spotify-oprichter en CEO Daniel Ek – daarbij verwijzend naar de trage economische groei en stijgende kapitaalkosten – dat de juiste omvang van het personeelsbestand van cruciaal belang is voor het bedrijf om de ‘uitdagingen die voor ons liggen’ het hoofd te bieden.

TuSimple verlaat: Toen TuSimple in 2021 naar de beurs ging, vloog het hoog als de toonaangevende ontwikkelaar van zelfrijdende vrachtwagens in de VS. Nu – na een reeks interne controverses en het verlies van een cruciaal partnerschap met vrachtwagenfabrikant Navistar – verlaat TuSimple de VS helemaal. TuSimple zei in een regelgevende indiening Maandag dat het het grootste deel van zijn Amerikaanse personeelsbestand ontslaat en activa hier verkoopt terwijl het het land verlaat naar Azië.

ZestMoney wordt afgesloten: ZestMoney – een startup die nu koopt en later betaalt en wiens vermogen om kleine leningen aan beginnende internetklanten te onderschrijven veel spraakmakende investeerders heeft aangetrokken, waaronder Goldman Sachs – wordt gesloten na mislukte pogingen om een ​​koper te vinden. De startup met het hoofdkantoor in Bengaluru had op zijn hoogtepunt ongeveer 150 mensen in dienst en haalde tijdens zijn acht jaar durende traject ruim 130 miljoen greenback op.

Audio

Het aantal podcastafleveringen van TechCrunch blijft groeien – web op tijd voor luisterbeurten in het weekend.

Eigen vermogen bevatte een throwback-gesprek van TechCrunch verstoort 2023, toen Alex om de tafel zat met Serhii Bohoslovskyi, de oprichter van Trible, een app-bouwer zonder code, die mensen helpt bij het bouwen van on-line cursussen. Het tweetal ging in op de toestand van de creatieve economie, het gebruik van no-code-tooling vandaag de dag (en hoe deze wordt ontvangen door niet-technische makers) en de veiligheid van startups met wortels in Oekraïne.

Over Gevondensprak de crew met David Rogier, de CEO en oprichter van MasterClass, een streamingplatform waar je van ‘s werelds consultants kunt leren over een reeks onderwerpen. Voordat Rogier MasterClass lanceerde, werkte hij als VC en ontving hij – through zijn connecties – een startronde van $ 500.000 voordat hij zelfs maar een idee had voor een bedrijf.

En verder Kettingreactieinterviewde Jacquelyn David Pakman, managing companion en hoofd van venture-investeringen bij CoinFund. Vóór CoinFund bracht David 14 jaar door bij durfkapitaalbedrijf Venrock. Hij leidde ook de Collection A- en B-rondes bij de Greenback Shave Membership, die voor $ 1 miljard door Unilever werd overgenomen. En in 1991 was David medeoprichter van Apple Music toen hij deel uitmaakte van de Apple-marketinggroep voor systeemsoftwareproducten.

TechCrunch+

TC+-abonnees krijgen toegang tot diepgaand commentaar, analyses en enquêtes — waarvan u weet of u al abonnee bent. Als je dat niet bent, overweeg om je aan te melden. Hier zijn een paar hoogtepunten van deze week:
Bitcoin-piek: Jacquelyn schrijft over de snelle stijging van Bitcoin naar $44.000, dankzij een stijging van ongeveer 25% in de afgelopen week. Haar stuk voor TC+ onderzoekt wat de koersstijging van Bitcoin en vergelijkbare waardestijgingen onder andere tokens drijft – en of de goede sfeer ook in het nieuwe jaar aanhoudt.

Wel of niet ruilen: Tim rapporteert over hoe het verwisselen van EV-batterijen voor consumenten vrijheid kan inluiden voor een breed scala aan mensen, waardoor ze kunnen deelnemen aan de EV-transitie op manieren die traditionele ingebouwde batterijen niet kunnen. De uitdaging is om de eenheidseconomie te laten werken.

Coinbase en Robin en de toekomst van fintech: Beleggers gokken erop dat de consumentenhandel in aandelen en cryptovaluta weer aan het herstellen is, waardoor de waarde van sommige voormalige startups omhoog gaat, schrijft Alex. Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor startups die direct – of oblique – consumentenhandelsdiensten aanbieden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here