Home Natuur Duizenden Canadezen verheffen hun stem om Ottawa duidelijk te maken over de registratie van emissies

Duizenden Canadezen verheffen hun stem om Ottawa duidelijk te maken over de registratie van emissies

0
Duizenden Canadezen verheffen hun stem om Ottawa duidelijk te maken over de registratie van emissies


De druk op de federale overheid om gehoor te geven aan de eisen van de Algemene Rekenkamer neemt toe telefoongesprek om duidelijkheid te krijgen over de klimaateffecten van grootschalige industriële houtkap.

Dat is te danken aan bijna 9.000 supporters van Nature Canada die hun naam hebben toegevoegd aan een verzoek om vrijheid van informatie, waarin wordt geëist dat de Canadese ministers van Klimaatverandering en Bosbouw publiekelijk de emissiecijfers van houtkap vrijgeven – en de houtkapindustrie niet meer free of charge laten vervuilen. Nature Canada brengt deze stemmen naar Ottawa en zorgt ervoor dat minister Guilbeault (Milieu en Klimaatverandering) en minister Wilkinson (Natuurlijke Hulpbronnen) uw oproepen tot actie horen en vervuilers ter verantwoording roepen

Bezorgdheid over de enorme gevolgen van bosbranden voor de uitstoot van broeikasgassen – bovenop de houtkap – leidde ook tot wijdverbreide berichtgeving over verborgen houtkapemissies in publicaties als de Wereldbol en publish, Nationale waarnemerEn Bulletin van de Atoomwetenschappers.

En in augustus was er landelijk berichtgeving in de media van een natuur Canada opiniepeiling waaruit blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Canadezen nauwkeurige rapportage over de uitstoot van broeikasgassen wil alle sectoren van de economie – inclusief houtkap.

Tenslotte een spraakmakend academisch artikel ontdekte dat de uitstoot van broeikasgassen door houtkap wereldwijd even groot is als de uitstoot van de hele Europese Unie – maar niet wordt meegeteld.

De tijd dringt om de enorme kloof in de houtkap in Canada – en wereldwijd – te dichten.

Ottawa zal in december een replace van zijn replace van het BKG-emissiereductieplan uitbrengen.

Als u dit nog niet heeft gedaan, doe met ons mee door te eisen dat de federale overheid in dat rapport duidelijk de werkelijke kosten van houtkap rapporteert – en de houtkapsector verantwoordelijk gaat stellen voor alle koolstofvervuiling die zij uitstoot, internet zoals andere sectoren verantwoordelijk worden gehouden voor die van hen!

Doe met ons meeLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here