Home Technologie De transitie naar schone energie, nou ja, schoner maken

De transitie naar schone energie, nou ja, schoner maken

0
De transitie naar schone energie, nou ja, schoner maken


Mensen in velen delen van de wereld proberen hun affect op het klimaat te verminderen. Van bedrijven tot landen: veel groepen hebben doelstellingen om hun affect op het milieu te verminderen. Met innovatie op gebieden als elektrische voertuigen, afvalwaterzuivering en recycling van batterijen lijken deze doelen gemakkelijker te bereiken dan ooit tevoren.

Maar zou het echt zo eenvoudig kunnen zijn?

Hoewel een groot deel van deze vooruitgang landen en organisaties op de lange termijn een schonere toekomst mogelijk maakt, is de daadwerkelijke transitie naar schonere technologie niet bepaald schoon. Voor veel van deze schonere opties zijn batterijen nodig, die zijn samengesteld uit zeldzame metalen die moeten worden gewonnen en gesmolten in koolstofrijke processen. Er is ook nog geen geweldige oplossing om deze batterijen massaal te recyclen.

Veel startups hebben zich de afgelopen jaren toegelegd op schone technologie, en hoewel ze het goede werk doen door nieuwe technologieën en schonere processen op tafel te brengen, zijn er maar weinig die de koolstofzware provide chain-problemen van de schone technologie-industrie oplossen. Maar Nth Cycle probeert te helpen.

Nth Cycle heeft technologie ontwikkeld waarmee klanten ter plaatse zeldzame metalen kunnen raffineren en recyclen. Dit vermindert de kosten en de affect op het milieu van het verschepen van deze metalen naar het buitenland om te worden geraffineerd of gerecycled, vooral omdat ongeveer 85% van de verwerking van zeldzame metalen momenteel in China plaatsvindt. volgens aan het Amerikaanse ministerie van Handel. Nth Cycle maakt ook geen gebruik van koolstofzwaar smelten om de materialen te verwerken.

Medeoprichter en CEO van het bedrijf, Megan O’Connor, is van mening dat het versnellen van dit proces en het goedkoper maken ervan van cruciaal belang is voor de transitie naar schone energie. Met de huidige overzeese toeleveringsketen is het onmogelijk dat landen als de VS hun klimaatdoelstellingen op tijd zullen halen. De daarvoor benodigde zeldzame metalen zijn ruim voldoende aanwezig, maar zullen niet snel genoeg in gebruik worden genomen. Nth Cycle hoopt dat het vermogen om een ​​zeer tijdig deel van de toeleveringsketen uit te schakelen hierbij zal helpen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here