Home Technologie De obtain: binnen de eerste CRISPR-behandeling en slimmere robots

De obtain: binnen de eerste CRISPR-behandeling en slimmere robots

0
De obtain: binnen de eerste CRISPR-behandeling en slimmere robots


Het nieuws: Een nieuw robottrainingsmodel, genaamd ‘KnowNo’, heeft tot doel robots te leren onze hulp te vragen wanneer opdrachten onduidelijk zijn. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat ze alleen opheldering zoeken als dat nodig is, waardoor onnodig heen en weer geminimaliseerd wordt. Het resultaat is een slimme assistent die ervoor probeert te zorgen dat hij begrijpt wat je wilt, zonder je al te veel lastig te vallen.

Waarom het uitmaakt: Hoewel robots in veel specifieke situation’s krachtig kunnen zijn, zijn ze vaak slecht in algemene taken waarvoor gezond verstand vereist is. Dat is iets wat grote taalmodellen kunnen helpen oplossen, omdat er veel gezond verstand-kennis in zit ingebakken. Lees het volledige verhaal.

—Juni Kim

Medische microrobots die door het lichaam reizen, zijn (nog) onderweg

Het menselijk lichaam is een labyrint van vaten en buizen, vol barrières die moeilijk te doorbreken zijn. Dat vormt een serieus obstakel voor artsen. Ziekte wordt vaak veroorzaakt door problemen die moeilijk te visualiseren en moeilijk te bereiken zijn. Maar stel je voor dat we legers van kleine robots in het lichaam zouden kunnen inzetten om het werk voor ons te doen. Ze zouden moeilijk bereikbare stolsels kunnen afbreken, medicijnen kunnen afleveren aan zelfs de meest ontoegankelijke tumoren en zelfs kunnen helpen embryo’s naar implantatie te leiden.

We horen al jaren, misschien zelfs tientallen jaren, over het gebruik van kleine robots in de geneeskunde. En ze zijn er nog steeds niet. Maar consultants zijn ervan overtuigd dat er eindelijk medische microbots komen, en dat ze een sport changer kunnen zijn voor een aantal ernstige ziekten. Lees het volledige verhaal.

— Cassandra Willyard

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here