Home Technologie De democratische verdeeldheid over de oorlog tussen Israël en Hamas wordt steeds groter

De democratische verdeeldheid over de oorlog tussen Israël en Hamas wordt steeds groter

0
De democratische verdeeldheid over de oorlog tussen Israël en Hamas wordt steeds groter


Democratische verdeeldheid over de oorlog in Gaza zijn de afgelopen weken in de openbaarheid gekomen, wat vragen heeft doen rijzen over de mogelijke electorale gevolgen voor 2024.

Dinsdag heeft het Huis van Afgevaardigden een door de Republikeinen voorgestelde resolutie aangenomen die anti-zionisme gelijkstelt aan antisemitisme. De Republikeinen zeiden dat ze van plan waren de Amerikaanse verkiezingen te beteugelen zeer reële uitstorting van antisemitisme midden in de oorlog. Maar de feitelijke uitkomst van de resolutie – die een misleiding naar voren brengt stelling die kritiek op een divers pro-Israël politieke beweging staat gelijk aan jodenhaat – het zet alleen maar democratische onenigheid in de kijker.

Ongeveer 95 Democraten stemden voor oplossing om hun steun voor Israël te betuigen na de Aanval van 7 oktober door HamasA Palestijns militante groepering die door veel landen als terroristische organisatie is bestempeld. Nog eens 92 Democraten, inclusief verschillende Joodse Democraten, stemde “aanwezig” en steunde noch verzette zich tegen de resolutie. De overige 13 Democraten, voornamelijk progressieven, hebben dat wel gedaan riep op tot een staakt-het-vuren zoals het dodental in Gaza overtreft 17.000, stemden tegen de resolutie.

De verdeeldheid gaat echter verder dan alleen de resolutie. Vertegenwoordiger Pramila Jayapal (D-WA) heeft dat onlangs ook gedaan geconfronteerd met tegenslag van haar collega’s omdat zij volgens hen niet krachtig genoeg was in haar veroordeling wijdverbreid seksueel geweld waarvan Israël beweert dat Hamas deze op 7 oktober heeft gepleegd. De kritiek kwam nadat Jayapal in een verklaring had gezegd interview met CNN afgelopen weekend dat, hoewel het gebruik van verkrachting als oorlogsinstrument ‘gruwelijk’ is, ‘we evenwichtig moeten zijn in het initiëren van de gewelddadigheden tegen de Palestijnen.’ Verschillende Democraten hebben dat sindsdien gedaan begon met opstellen een resolutie waarin het vermeende seksuele geweld wordt veroordeeld, dat Hamas heeft ontkend ondanks getuigenverklaringen, foto’s van de plaats delict en video’s die door Hamas-strijders zelf zijn geplaatst.

En progressieven hebben geprobeerd voorwaarden te stellen aan elke militaire hulp die naar Israël wordt gestuurd President Joe Biden En Vice-president Kamala Harris hebben afgewezen omdat de regering haar ondubbelzinnige steun voor de oorlog handhaaft. Meer dan een dozijn Democratische senatoren hebben opgeroepen tot een wijziging van een hangend pakket van 111 miljard greenback aan buitenlandse hulp – waarvan ongeveer 10 miljard greenback naar Israël zou gaan – waarin wordt geëist dat Israël “zich houdt aan de Amerikaanse en internationale wetgeving, prioriteit geeft aan de bescherming van burgers, de het verstrekken van broodnodige humanitaire hulp aan burgers in Gaza, en in lijn zijn met een langetermijnvisie voor vrede, veiligheid en een diplomatieke tweestatenoplossing”, zoals senator Ed Markey (D-MA) het in een verklaring beschreef. Gematigde Democraten hebben zich niet bij deze oproepen aangesloten, en de AP gemeld dat sommigen geloven dat het amendement onnodig is, aangezien de Amerikaanse moist al vereist dat ontvangers van Amerikaanse militaire hulp de mensenrechten respecteren.

De Democraten zijn er al jaren trots op dat ze eensgezind zijn gebleven rond kernkwesties Republikeinse wanordemaar worden nu geconfronteerd met bittere onenigheid over de relatie van de VS met Israël.

“Er is momenteel een enorme kloof in hun coalitie”, zegt Jason Cabel Roe, een GOP-strateeg uit Michigan. De staat heeft een grote De moslim-Amerikaanse gemeenschap is gefrustreerd door Bidens aanpak van de oorlogen sommige politieke strategen zijn van mening dat dit hem de kritische swing state zou kunnen kosten waar een recente peiling voor zorgde toonde hem een ​​achterstand voormalig President Donald Trump. “Hoe krachtig Biden is geweest in zijn steun aan Israël, creëert een reëel probleem en dwingt elke Democraat om nu een kant te kiezen binnen zijn coalitie”, aldus Roe.

Zullen de meningsverschillen tussen de Democraten er in 2024 daadwerkelijk toe doen?

De verdeeldheid binnen de Democratische caucus weerspiegelt een nationaal debat dat de Republikeinen menen bij de verkiezingen van volgend jaar in hun voordeel te kunnen gebruiken.

Republikeinse opiniepeiler Robert Cahaly zei dat, op foundation van wat hij van kiezers hoort, het Amerikaanse beleid ten aanzien van Israël in 2024 wel eens een bepalende kwestie voor kiezers zou kunnen worden, vergelijkbaar met abortus of geweren. Bidens vrijwel onvoorwaardelijke steun aan Israël terwijl het land zijn willekeurige bombardementencampagne in Gaza voortzet, stuitte bij velen op verontwaardiging. jonge kiezers En Islamitische Amerikanenvan wie een aantal dat ook is dreigt Biden te dumpen in 2024. En omgekeerd zijn er ook enkele Democraten die vinden dat de steun van hun partij voor Israël niet sterk genoeg is geweest. De afgelopen maand heeft Biden een iets kritischere houding aangenomen, waardoor Israël onder druk werd gezet om daar meer zorg voor te dragen burgerlijk lijden vermijden En Israëlische kolonisten in toom houden in de Westoeverblijkbaar te weinig baat.

“Mensen zijn hier boos over”, zei Cahaly.

Maar Simon Rosenberg, een democratische strateeg die de verwachtingen van de Democraten right voorspelde sterke prestaties tijdens de midterms, zei dat de Republikeinen hun karbonades nog niet mogen likken. Uit peilingen blijkt herhaaldelijk dat de meeste Democraten Bidens benadering van de oorlog goedkeuren. Er is een aanzienlijk deel van de Democraten die het niet goedkeuren – 39 procent in een AP-NORC Middle-enquête van december, die constant is met andere recente opiniepeilingen van Quinnipiac, MaristEn JijGov. Maar de vraag is of hun meningsverschil met de president er toe zal doen als het tijd is om te stemmen.

“Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit voor een klein aantal mensen over elf maanden een doorslaggevend stemprobleem zal zijn”, aldus Rosenberg. “Gebaseerd op de geschiedenis, waarin kwesties op het gebied van het buitenlands beleid vaak niet doorslaggevend zijn voor veel kiezers, is het onwaarschijnlijk dat dit iets gaat worden dat een grote kloof in de Democratische Partij zal veroorzaken.”

Tot nu toe lijkt het er niet op dat de oorlog Biden betekenisvol heeft geschaad in onderlinge confrontaties met Trump. Er zijn geweest zes van dergelijke peilingen vrijgelaten in de laatste week waarin Biden voor stond of op gelijke hoogte stond met Trump, en in verschillende weken had hij zijn positie sinds november verbeterd. En in een peiling van het Harvard Institute of Politics die eerder deze week werd gepubliceerd, versloeg Biden Trump onder de 18- tot 29-jarigen met 24 procentpunten – dezelfde marge waarmee hij in 2020 received, volgens exitpolls.

“Er vindt momenteel een belangrijk debat plaats binnen de Democratische Partij”, zei Rosenberg. ‘Zal het bijtend zijn en verdeeldheid zaaien? Natuurlijk zou dat zo kunnen zijn. Er is niet veel bewijs dat dit nu het geval is.”

Democraten moeten nog steeds voorzichtig zijn met de manier waarop zij de oorlog beheren, zowel in termen van communicatie met het Amerikaanse volk als in termen van ervoor te zorgen dat de oorlog “wordt gevoerd op een manier die constant is met onze waarden en ons beleid”, zei Rosenberg. Tot nu toe, zo voegde hij eraan toe, is Biden effectief geweest in het reageren op de oproepen van zijn meer progressieve critici tot een staakt-het-vuren, terwijl hij uiteindelijk zijn pro-Israëlische houding heeft behouden. Het staakt-het-vuren, tot stand gebracht door Qatar en Egypte, werd verwelkomd door Biden, maar was slechts tijdelijk en werd op 1 december opgeheven. De onderhandelingen tussen Israël en Hamas verslechterden waarbij elke partij de ander de schuld geeft.

Toch zien de Republikeinen kansen om kiezers op te pikken die mogelijk vervreemd zijn door Bidens steun voor Israël.

Dat kunnen ook joden zijn die vinden dat de Democraten niet voluit genoeg zijn geweest in hun steun aan de oorlog, zei Roe. Hoewel eventuele winsten bij die groep misschien een beperkte impression hebben op het winnen van verkiezingen, gezien het feit dat Joodse kiezers geconcentreerd zijn in grote, voornamelijk democratische steden, zou het een zegen kunnen zijn voor de fondsenwerving, voegde hij eraan toe.

“Als het gaat om de verdediging van de Joden in Amerika vandaag de dag, zijn de Republikeinen daar krachtig en agressief, en daar liggen uiteraard politieke kansen”, zei Roe. “Hoe staan ​​deze kiezers nog steeds in lijn met de Democraten?”

Cahaly zei dat de oorlog de Republikeinen kan helpen het verhaal rond extremisme in hun kamp te herformuleren, waardoor ze met de vinger naar de Democraten kunnen wijzen omdat ze wat zij als antisemitisme beschouwen, omarmen. Het is echter vermeldenswaard dat sommige Republikeinen die onlangs het argument hebben overgenomen dat de Democraten tot een excessive, antisemitische partij behoren, waaronder Vertegenwoordiger Elise Stefanik (R-NY) En Vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene (R-GA)zijn beruchte venters van antisemitische complottheorieën zich.

Cahaly ziet ook een kans voor de Republikeinen om ontevreden Democraten en onafhankelijken voor zich te winnen en leden van hun foundation, die de pro-Palestijnse standpunten van jonge mensen zien als het product van linkse ideeën die amok maken op instellingen als universiteiten. ‘Er hangt een prijskaartje aan het feit dat de volgende generatie een hoop onzin leert’, zei hij.

Anders hoeven de Republikeinen alleen maar “achterover te leunen en toe te kijken hoe de Democraten hun huis platbranden”, zei Cahaly. Volgens hem is dat vooral het geval gezien de grote hoeveelheid potentiële onafhankelijke kandidaten en kandidaten van derden proberen mee te doen aan de race om het presidentschapen de belangrijkste uitdagingen waarmee pro-Israëlische groepen als AIPAC te kampen hebben bedreigd tegen Democraten die de oorlog niet steunen.

“Er zullen veel alternatieven zijn waarop mensen kunnen stemmen en hun ongenoegen over Biden kenbaar kunnen maken zonder op Trump te hoeven stemmen”, zei Cahaly.

Maar terwijl stemmen zoals die van dinsdag een kans creëren voor de Republikeinen om de Democratische verdeeldheid in het nieuws en in de hoofden van de kiezers te houden, betoogt Rosenberg dat de Democratische coalitie het afgelopen jaar geen tekenen van rafelen heeft laten zien bij de daadwerkelijke verkiezingen. De partij heeft kritische overwinningen behaald in de wetgevende macht van Virginia, een Wisconsin hoge Raad ras, en bij het behoud van abortusrechten in Ohio.

“(Republikeinen) zijn degenen die door het hele land onder vuur worden genomen”, zei Rosenberg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here