Home Auto 2024 Ford Ranger Raptor: binnenkort beschikbaar | De dagelijkse rit

2024 Ford Ranger Raptor: binnenkort beschikbaar | De dagelijkse rit

0
2024 Ford Ranger Raptor: binnenkort beschikbaar |  De dagelijkse rit


De krachtigste en meest offroad-geschikte Ranger is klaar voor de Amerikaanse markt.

Ford Ranger Raptor uit 2024
Ford Ranger Raptor uit 2024

Amerikaanse vrachtwagenkopers zullen niet langer met afgunst naar hun mondiale tegenhangers hoeven te kijken nu Ford heeft aangekondigd dat de Ranger Raptor inderdaad zijn weg naar de Verenigde Staten zal vinden. Hoewel niet precies hetzelfde als de Raptor waar andere kopers over de hele wereld de afgelopen jaren van hebben genoten, heeft de editie van 2024 de kwaliteiten om te voldoen aan wat Ford Efficiency Chief Engineer Carl Widmann zegt: “…is de slechtste Ranger die we ooit hebben gemaakt. ”

Meer pick-upnieuws en recensies

Ford Ranger Raptor uit 2024

Het begint met een motor die uniek is voor dit mannequin: een 3,0-liter EcoBoost V6 met dubbele turbocompressor, met cijfers waar sommige grote pick-ups jaloers op zouden zijn: 405 pk en 430 Nm koppel. Het vermogen komt op het trottoir (of vuil, zand of modder) terecht through een automatische transmissie met 10 versnellingen en een elektronisch geregeld vierwielaandrijvingssysteem met vergrendelbare differentiëlen voor en achter.

Wat is de Mahindra Roxor?

Ford Ranger Raptor uit 2024
Ford Ranger Raptor uit 2024

De ophanging treedt in de voetsporen van Fords vlaggenschip, de F-150 Raptor, door gebruik te maken van 2,5-inch schokdempers van het merk FOX met interne bypass-kleppen en piggyback-reservoirs om de opbouw van warmte tijdens intensieve offroad-sessies te helpen verminderen. Er zijn zeven rijmodi beschikbaar, en de ophanging, motor en transmissie passen zich automatisch aan welke modus de bestuurder kiest.

Aan de buitenkant ziet de Ranger Raptor eruit als een verkleinde versie van zijn F-150-tegenhanger, met het Ford-woordmerk trots verspreid over de grille. LED-projectorkoplampen en de kenmerkende “C-klem”-opstelling van het merk helpen de weg en het pad te verlichten. Banden zijn specifieke 33-inch BFGoodrich all-terrain KO3 gemonteerd op 17-inch wielen. Bodembescherming wordt geleverd in de vorm van zeer sterke stalen platen met speciale schilden voor de motor, tussenbak en brandstoftank.

De cabine deelt ook verschillende designelementen met de F-150 Raptor, waaronder heldere ‘Code Orange’-sierstukken, upfitter-schakelaars boven het hoofd en een surroundview-camera met achteruitrijhulp voor een aanhanger. De instrumenten zijn volledig digitaal met een aanpasbaar 12,4-inch instrumentenpaneel en een aside 12-inch infotainmentscherm met de nieuwste versie van Fords Sync-softwaresuite.

De prijs voor de Ford Ranger Raptor uit 2024 begint bij $ 55.365 plus $ 1.595 bestemmingstoeslag. Bestellingen staan ​​momenteel open en de eerste retailleveringen worden verwacht in het eerste kwartaal van 2024.

Binnenkort verkrijgbaar: Ineos Grenadier 2024

CG zegt:

Voor degenen die geïntrigeerd zijn door de F-150 en Bronco Raptors, maar vinden dat ze een beetje te groot en/of opzichtig zijn: Ford heeft misschien wel een ritje hier. De Ranger Raptor heeft een aantal zeer bijzondere {hardware} onder zijn huid, maar het ontwerp is nogal subtiel, iets dat excellent zou kunnen passen op de parkeerplaats van een kantoor of een bouwmarkt. Blijf ons volgen om te zien hoe het rijdt.

Testrit: Chevrolet Silverado 1500 ZR2 uit 2023

Ford Ranger Raptor uit 2024
Ford Ranger Raptor uit 2024

Luister naar de Automobile Stuff-podcast

Volg Tom op Twitter

2024 Ford Ranger Raptor-galerij

Klik hieronder voor vergrote afbeeldingen

2023 Nissan Frontier PRO-4X: proefrit

Consumentengids Automobile Stuff Podcast Aflevering 195: Public Charging Catastrophe, Hyundai en Amazon DealLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here