Home Carrière 10 dingen die u vandaag kunt doen om uw carrière te verbeteren

10 dingen die u vandaag kunt doen om uw carrière te verbeteren

0
10 dingen die u vandaag kunt doen om uw carrière te verbeteren


Je supervisor is niet verantwoordelijk voor je carrière. Jij bent. Zij zijn verantwoordelijk voor uw output. Het is dus niet het beste idee om te wachten tot de jaarlijkse evaluatie om uw doelen en prestaties te bepalen.


Hier zijn 10 dingen die u vandaag kunt doen om uw carrière te verbeteren…

Wat kunt u doen om uw carrière te verbeteren?

 1. Stel kleine doelen
 2. Rek jezelf uit
 3. Suggestions krijgen
 4. Cureer je werk
 5. Wees nieuwsgierig naar jouw branche
 6. Lezen
 7. Netwerk
 8. Zorg voor een mentor
 9. Neem een ​​beschermeling
 10. Luisteren

Hoe kunt u uw carrière sneller laten groeien?

Als je je carrière sneller wilt laten groeien, moet je er ‘dagelijks aan werken’. Dit betekent dat je elke dag een beetje aan je carrière moet werken. Maken carrière groei en het ontwikkelen van een dagelijkse gewoonte, en je zult je carrière sneller laten groeien dan ooit tevoren.

Start vandaag nog met het uitbreiden van je carrière door het volgende te doen…

1. Stel regelmatig kleine doelen

De mens schrijft zijn carrièredoelen op

Grote voorraad

Als het gaat om jaarlijkse evaluaties, is er zoveel aandacht voor de doelstellingen voor het jaar. Een jaar is lang, eigenlijk te lang om tastbaar te maken, haalbare doelen. Daarom is het veel verstandiger om gedurende het jaar kleinere doelen te stellen.

Denk eens aan uw dagelijkse werkzaamheden. Wat zou u kunnen doen om dat werk naar een hoger niveau te tillen? Zijn er vaardigheden die je zou kunnen leren om je vooruit te helpen? Denk hier een tijdje over na en maak dan een lijst met doelen die verband houden met deze objects. En als je eenmaal de doelen hebt gesteld, geef jezelf dan een deadline om deze dingen te hebben geleerd.

Als je de deadline hebt gehaald, geef jezelf dan een cijfer. Ernstig. Het werkt. Heb je het gedaan? Heb je het goed gedaan? Vraag dan iemand anders hoe hij of zij jou zou scoren op deze nieuwe vaardigheden. Spoel vervolgens af en herhaal.

2. Rek jezelf uit

Vrouw gaat uit haar comfortzone om te presenteren tijdens een vergadering

Grote voorraad

De slimste onder ons zeggen dat succes internet buiten onze comfortzone ligt. Het spreekt dus voor zich dat je verder moet gaan dan je vakgebied.

Doe iets waar je bang voor bent. Houd je niet van spreken in het openbaar? Start met aanmelden voor presentaties op het werk of netwerkevenementen. Vindt u het angstaanjagend om uw sectorgedachten naar buiten te brengen? Vraag iemand om de mogelijkheid om een ​​gastpost te plaatsen.

Wat je ook de kriebels geeft, meld je er vandaag nog voor aan.

3. Ontvang suggestions

Vrouw krijgt feedback over haar carrière van haar baas

Grote voorraad

Hoewel zelfevaluatie belangrijk is, is het ook belangrijk om dat te doen suggestions krijgen. En het is belangrijk om altijd suggestions te krijgen.

Aan het einde van elke vergadering die ik leid, stel ik bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • “Wat heeft echt voor jou gewerkt?”
 • “Wat zou het nog beter maken als?”

Van deze twee vragen kun je veel leren. Uit deze twee vragen kunt u veel over uw werkproduct en prestaties halen. Probeer het eens en kijk wat je leert.

4. Beheer uw werk

Man op laptop probeert zijn carrière te verbeteren

Grote voorraad

Heb je enig idee hoeveel geweldige dingen je dit jaar hebt gedaan? Waarschijnlijk niet, omdat je dat geweldige werk nergens beheert om het opnieuw te bekijken.

Er zijn talloze plaatsen waar u dit werk in een cloud kunt opslaan. Als je een geweldig portfolio hebt met werk dat je hebt geproduceerd en waar je trots op bent, is het zoiets als het schrijven van je CV als je gaat.

Het is ook gemakkelijk om tijdens de beoordeling met uw supervisor te delen. Je bent beter voorbereid om ze te verbazen als je een visueel bewijs hebt van je geweldigheid.

5. Wees nieuwsgierig naar jouw branche

Groep gelukkige professionals die hun carrière verbeteren tijdens een werkvergadering

Grote voorraad

Breng elke week tijd door als scholar van uw branche of bedrijf. Studie Jouw Industrie en gezelschap alsof je erop wordt getest. Stel vragen aan mensen in uw ruimte. Stel vragen aan je leidinggevende en collega’s. Vraag de klanten van uw bedrijf hoe zij zich voelen.

Ontwikkel doordachte inzichten over de branche en uw bedrijf. En wees niet verlegen om deze inzichten te delen.

6. Lezen

Vrouw leest om haar carrière te verbeteren

Grote voorraad

Besteed tijd aan het lezen van blogs, groot en klein. Besteed tijd aan het lezen van boeken over uw beroep. Lees zakelijke boeken die uw denkvermogen verruimen.

Tenslotte: lees!

Nieuwe dingen lezen kan gesprekken beginnen als je aan het netwerken bent en je kunt ook je eigen carrière opbouwen met nieuwe manieren om dingen te doen en verschillende werk- en levenshacks om het leven een beetje soepeler te laten verlopen.

7. Briljant netwerken

Gelukkige man schudt iemand de hand terwijl hij netwerkt om zijn carrière te verbeteren

Grote voorraad

Stuur nooit, maar dan ook nooit, een standaard LinkedIn-uitnodiging. Ooit. We kunnen niet spanning dit genoeg. Personaliseer het bericht en vertel de ontvanger wat jullie gemeen hebben en hoe je hen wilt helpen. Ken je iemand niet, vraag het dan aan iemand uit je netwerk een introductie.

Briljant netwerken gaat over het achterlaten van een positieve indruk. En het is niet alleen LinkedIn. Woon branche-evenementen en lokale evenementen bij en ontmoet zoveel mogelijk mensen. Dit zal ook helpen om nieuwsgierig te zijn naar uw branche.

8. Zoek een mentor

Een man begeleidt een vrouw om haar te helpen haar carrière te verbeteren

Grote voorraad

Mentoren zijn geweldige hulpmiddelen voor al deze elementen. Suggestions nodig? Vraag het aan je mentor. Wilt u profiteren van branche- of bedrijfsinzichten? Op zoek naar manieren om te stretchen? Mentor!

9. Zorg voor een beschermeling

Twee collega's helpen elkaar met hun carrière

Grote voorraad

Omgekeerd kan een goede beschermeling ook een geweldige hulpbron zijn om van te leren. Een beschermeling kan enkele van je paradigma’s vernietigen. Ze kunnen je ook blootstellen aan nieuwe denkwijzen en je nieuwe manieren bieden om problemen op te lossen en naar dingen te kijken.

10. ABL (altijd luisteren)

Man luistert tijdens een vergadering op het werk

Grote voorraad

Zelfs als je heel gelukkig bent in je huidige rol, kan het nooit kwaad om naar andere kansen te luisteren en relaties op te bouwen met nieuwe mensen in de branche. Dat is eigenlijk wat je zou moeten doen als je wilt groeien en je carrière wilt verbeteren.

Sta altijd open voor nieuwe kansen en nieuwe verbindingen met mensen. Bovendien voelt het heel goed als je opgemerkt wordt!

Verbeter vandaag nog uw carrière door de bovenstaande ideas te volgen! Onthoud: als je wilt winnen, moet je er dagelijks aan werken.

Op zoek naar meer manieren om uw carrière te verbeteren?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here