Home Concert Trondheim Calling 2020 – Een good showcasefestival en conferentie

Trondheim Calling 2020 – Een good showcasefestival en conferentie

0
Trondheim Calling 2020 – Een good showcasefestival en conferentie


Noorwegen heeft vier verschillende showcasefestivals, en Trondheim Calling is hiervan de op één na langstlopende. Dit jaar was hun 10-jarig jubileum. In totaal waren 82 bands/artiesten met in totaal 350 muzikanten en artiesten plus 900 afgevaardigden uit de Noorse en internationale muziekwereld bijeen voor drie dagen vol concerten, seminars en netwerken. (Foto boven: Agnete Kjølsrud uit Djerv)

De Noordelijke Belle

In 1998 begon by:Larm als het Noorse antwoord op SXSW en andere showcasefestivals. De eerste jaren wisselde het competition af tussen verschillende steden in Noorwegen, maar nadat Larm besloot everlasting in Oslo te blijven en ook hun perspectief veranderde om meer Scandinavisch en internationaal te zijn, kwam de behoefte aan een nieuw competition en werd Trondheim Calling opgericht in 2011. Sindsdien hebben we nog twee regionale showcasefestivals, Sørveiv in Kristiansand en Wild Wild West in Bergen.

Jonas Jansen Ramsfjell uit Bakrus

De Trondheim Calling van dit jaar was mijn vijfde en ik heb het competition zien evolueren naar een zeer professioneel en ook interessant competition. Het conferentiegedeelte is erg goed, met interessante en ook nuttige thema’s voor de worstelende muzikanten. Het festivalgedeelte mixt opkomende artiesten en bands met wat meer gevestigde bands. Op deze manier trekken de concerten samen met de afgevaardigden de lokale followers aan, zodat de bands voor een enthousiast publiek kunnen spelen.

Tijdens de Trondheim Calling van dit jaar zag ik tien artiesten en bands, en hier zijn foto’s van hen.

Djerv

Torgeir Waldemar

De Noordelijke Belle

Bakrus

Truls

Doodsverbrijzeling

De schakelaar

Øyvind Holm

Sibiir

Luit

Agnete Kjølsrud uit Djerv

Alle foto’s zijn © Per Ole Hagen en mogen niet worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here