Home Auto Tesla Cybertruck komt in aanmerking voor het EV-belastingkrediet van $ 7.500

Tesla Cybertruck komt in aanmerking voor het EV-belastingkrediet van $ 7.500

0
Tesla Cybertruck komt in aanmerking voor het EV-belastingkrediet van $ 7.500


In updates vrijdag bevestigde de Amerikaanse EPA dat sommige versies van de Tesla Cybertruck in aanmerking zullen komen voor het EV-belastingkrediet – tenminste voor de modellen die in 2023 worden geleverd.

Zoals iets meer dan een week geleden onthuld, zal de Tesla Cybertruck verkrijgbaar zijn in de vorm van All-Wheel Drive (dubbele motor) ter waarde van $ 79.990, met een Cyberbeast (driemotorige) prestatiemodel ter waarde van $ 99.990. In 2025 komt er een eenmotorig mannequin met achterwielaandrijving op de markt.

Dat is waar informatie op de EPA’s belastingkredietpagina wordt een beetje verwarrend. De Cyberbeast wordt vermeld als gekwalificeerd voor het EV-belastingkrediet van $ 7.500, met een adviesprijslimiet van $ 80.000.

EPA geeft aan dat Tesla Cybertruck in aanmerking komt voor een EV-belastingkrediet van $ 7.500.  - 12/2023

EPA geeft aan dat Tesla Cybertruck in aanmerking komt voor een EV-belastingkrediet van $ 7.500. – 12/2023

Nergens anders op de EPA-site wordt een mannequin dat ruim boven de $ 80.000 begint, als gekwalificeerd vermeld. Het is ook niet waarschijnlijk dat Tesla van plan is om de Cyberbeast te verlagen tot onder de $80.000 voor leveringen vóór eind 2023, wat de periode is voor de huidige lijst van de EPA. Inexperienced Automotive Stories heeft contact opgenomen met de EPA voor opheldering; Tesla beantwoordt geen persvragen.

De prijsstelling is niet het enige dat niet helemaal overeenkomt met Tesla’s oorspronkelijk beloofde startbedrag van $ 39.900. Hoewel tijdens de onthulling van het Cybertruck-concept in 2019 een actieradius van meer dan 500 mijl was voorgesteld, productie Tesla Cybertruck Als hij meer dan vier jaar later arriveert, levert hij naar schatting 340 EPA-mijlen op in de vorm van vierwielaandrijving.

2025 Tesla Cybertruck - Met dank aan Tesla, Inc.

2025 Tesla Cybertruck – Met dank aan Tesla, Inc.

De positieve kant hiervan is dat Tesla er dankzij enkele slimme technische beslissingen in is geslaagd om dat bereik te bereiken met een gerapporteerde batterijcapaciteit van slechts 123 kWh – meer bereik dan de Ford F-150 Bliksem door bijvoorbeeld minder batterij. Aan de andere kant betekent het krijgen van iets dat in de buurt van de geclaimde 500 mijl komt, kiezen voor een ‘vary extender’-batterij die een deel van de laadbak in beslag neemt, waardoor maximaal 750 kilometer mogelijk is.

Het is echter niet verrassend dat de Cybertruck bezuinigt op het belastingvoordeel, dat is vernieuwd door de nadruk te leggen op in Amerika gemaakte elektrische auto’s met binnenlandse herkomst.

Overzicht verticale integratie Tesla Battery Day

Overzicht verticale integratie Tesla Battery Day

Zoals het onderstreept in zijn Batterij dag Al in 2020, ruim vóór Bidens EV-beleid, streeft Tesla ernaar om batterijen en de hele toeleveringsketen daarvoor onderdeel te maken van een verticaal geïntegreerde – en gelokaliseerde – toeleveringsketen. De 4680 cilindrische cellen van de Cybertruck zijn van Amerikaanse makelij, en de Cybertruck is gemaakt in Austin.

Deze modellen zijn nog niet door de EPA vermeld op het gebied van efficiëntie of actieradius, en dat zal wellicht ook nooit het geval zijn voordat lichtere versies met één motor op de markt komen. Modellen met een bruto voertuiggewicht van meer dan 8.500 pond hoeven deze cijfers niet te vermelden op het second van verkoop.

Niet alle Tesla’s zullen echter de korting op het belastingvoordeel halen. Tesla heeft al gesuggereerd dat de basis-LFP-versie van de Mannequin 3 in 2024 niet in aanmerking komt voor de eer. Dat komt omdat deze, althans voorlopig, afhankelijk is van in het buitenland gemaakte cellen.

Teslamodel 3 uit 2023

Teslamodel 3 uit 2023

Vorige maand heeft de federale overheid de laatste ingebakken fase van het krediet vrijgegeven, zoals gespecificeerd in de Inflation Discount Act. Het elimineert het krediet voor elektrische voertuigen die batterijcomponenten bevatten, geleverd door of geassembleerd door een ‘buitenlandse entiteit van zorg’ (waaronder China, Iran, Noord-Korea en Rusland).

Volgens die bewoordingen strekt de uitsluiting zich uit tot bedrijfssubsidies die elders actief zijn en die in meerderheid gecontroleerd worden door bedrijven die gevestigd zijn in zorgwekkende entiteiten. Gediskwalificeerde modellen kunnen dus – afhankelijk van de interpretatie – onder meer Volvo- en Polestar-EV’s van Amerikaanse makelij zijn (waarvan de meerderheid in handen is van het Chinese language Geely) en in Europa gemaakte batterijen van het Chinese language CATL.

In 2025 zal de regel nog een niveau verder gaan – om cruciale mineralen te omvatten die afkomstig zijn van of werden verwerkt in een buitenlandse entiteit van zorg. Tesla’s verticale integratie en controle over zijn toeleveringsketen zullen waarschijnlijk flink lonen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here