Home Carrière Hoe u informatieve interviews kunt gebruiken om uw droombaan binnen te halen

Hoe u informatieve interviews kunt gebruiken om uw droombaan binnen te halen

0
Hoe u informatieve interviews kunt gebruiken om uw droombaan binnen te halenAls er een bedrijf is waar je heel graag voor wilt werken en je hebt gesolliciteerd en gesolliciteerd en je krijgt geen resultaat, dan is het eerste wat ik vraag: hoeveel informatieve interviews heb je gedaan met mensen die bij dit bedrijf werken?

Informatieve gesprekken zijn geen sollicitatiegesprekken. Het zijn interviews waarbij je die persoon om begeleiding of teaching vraagt ​​door dingen te zeggen als…

U vraagt ​​hen niet om u door te verwijzen naar de rekruteringsmanager of om u te helpen de baan te vinden. Je vraagt ​​hen om je te coachen om de beste versie van jezelf te worden, zodat jij een opvallende kandidaat kunt zijn om zelf de baan te krijgen.

Informatieve sollicitatietips

Zeg aan het einde van elk informatief interview: ‘Dit was erg nuttig. Kunt u mij voorstellen of één persoon bij dit bedrijf aanbevelen waarvan u denkt dat ik er ook veel van zou kunnen leren?’ Wat er gebeurt, is dat de persoon altijd één persoon aanbeveelt, en zo krijg je je volgende informatieve interview. En dat doe je keer op keer.

Waarom is dit nu belangrijk? Welnu, ze gaan je alle informatie geven die je nodig hebt om je te helpen begrijpen wat je moet doen om op te vallen en aangenomen te worden. Bovendien bouw je je netwerkverbindingen zodat wanneer een rekruteerder komt jouw tegen LinkedIn profiel en ziet dat je verbonden bent met al deze mensen, vergroot het de kans dat je daadwerkelijk een sollicitatiegesprek.

Bovendien kunt u tijdens een sollicitatiegesprek zeggen: ‘Ik heb het genoegen gehad om met die en die te praten die bij uw bedrijf werkt, en zij deelden (leeg)’ of ‘Ik heb met zo iemand gesproken -en-zo en ze vertelden het mij (leeg).” Dit laat zien dat je verbonden bent met deze mensen en dat je hebt geluisterd naar wat ze hebben gezegd. Dit kan een van de beste manieren zijn om een ​​baan te krijgen bij een bedrijf waar je van houdt.

Laat me je een voorbeeld uit de praktijk geven. Ik heb hierin een jonge vrouw gecoacht. Ze zat op de universiteit en wilde voor een heel bekend sportbedrijf werken. En dus zijn we dit proces begonnen. We gaven haar haar eerste informatiegesprek, en daarna kreeg ze er nog een, en nog een, en nog een. Ze studeerde af aan de universiteit, solliciteerde naar een baan en kreeg geen enkele baan aangeboden. Toen, uit het niets, terwijl ze thuis was, kreeg ze een telefoontje van een supervisor van het sportbedrijf dat ze nog nooit had ontmoet. En deze persoon zei: “Hé, ik wil je graag telefonisch interviewen. Ik had een kandidaat in de rij staan ​​voor een baan, maar die kandidaat heeft zich afgemeld. Ik heb iemand nodig die zo snel mogelijk kan beginnen. Dus heb ik een bericht gestuurd naar alle managers zeggen: ‘Ik heb zo snel mogelijk iemand nodig met deze vaardigheden. Kun je iemand bedenken?’ En drie verschillende managers hebben mij een bericht teruggestuurd en jou aanbevolen. Je hebt duidelijk indruk gemaakt toen je met al deze mensen sprak. Daarom wil ik je interviewen.’ En zo kreeg ze een baan bij hen.

Informatieve sollicitatiegesprekken zijn zo effectief als u probeert bij een droomwerkgever terecht te komen. Bij Work It DAILY leren we het raamwerk voor informatieve gespreksvoering. Het is een volledige module die deel uitmaakt van onze voorbereidingscursus voor sollicitatiegesprekken. We nemen u mee door het sollicitatiegesprekproces vanuit de ogen van de rekruteringsmanager, zodat we u kunnen voorbereiden om de juiste dingen te doen vóór het sollicitatiegesprek, tijdens het sollicitatiegesprek, na het sollicitatiegesprek en gedurende het hele proces. En een deel daarvan is ook weten hoe je informatieve sollicitatiegesprekken moet voeren.

Als je toegang wilt tot onze voorbereidingscursus voor sollicitatiegesprekken, phrase dan een Work It DAILY-lid Vandaag.Meld u aan voor onze GRATIS proefperiode van 7 dagen en zie hoe gemakkelijk het is om de resultaten te krijgen die u wilt en verdient.

Veel succes, en ga ze halen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here