Home Auto Storage gebouwd: een BMW E21 in Groep 2-stijl voor de straat

Storage gebouwd: een BMW E21 in Groep 2-stijl voor de straat

0
Storage gebouwd: een BMW E21 in Groep 2-stijl voor de straat


Bij Final Stance in Telford, Groot-Brittannië, start vorige maand, trok één auto publiek als geen ander.

Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht ervan te zien Paul FosterDe BMW E21 uit 1982 wel. De constructie met Groep 2-thema spreekt een breed publiek aan: van degenen die in de jaren tachtig met BMW-raceauto’s zijn opgegroeid tot en met jongere mensen die de moderne reproduction kunnen waarderen.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_16

Dit is absoluut geen nieuwbouw; het draait nu al een paar jaar op reveals en vóór de voltooiing ervan (nou ja, internet zo compleet als elk echt undertaking…) lag het meer dan tien jaar onder het mes in de storage van Paul thuis.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_5

Zijn doel met de auto was echter altijd duidelijk: een E21 creëren met de uitstraling van een Groep 2-raceauto, die gebruikt kan worden voor competitie (heuvelklimmen om precies te zijn), maar ook legaal op de weg. Al deze vakjes zijn aangevinkt.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_12

Laten we beginnen met het uiterlijk, dat is bereikt door de toevoeging van een full E21 Groep 2 bodykit. Het pakket, dat een diepe luchtdam aan de voorkant en brede, vastgeschroefde spatbordverbreders bevat, is geheel van glasvezel, maar de relaxation van de carrosseriepanelen blijft van staal, inclusief de op maat gemaakte geventileerde motorkap.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_7

De gigantische achtervleugel is een merchandise in Groep 5-stijl met een blad van koolstofvezel, terwijl de lichtmetalen achterdiffuser een ander op maat gemaakt onderdeel is.

Het laag houden van het gewicht was van het allergrootste belang voor Paul, en dat kun je zien aan de nauwgezette aandacht voor element. Van gestripte deuren, geboorde beugels die de buitenspiegels ondersteunen en geboorde deurgrepen, tot dunne kofferbaksteunen en het gebruik van overal titanium bouten. Terwijl hij zit, weegt de E21 de weegschaal op een lichte 900 kg (1.985 lbs), maar er is meer – of minder gewicht, technisch gezien – nog komen.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_29

Het hart van deze E21 is een Rover/TVR V8-motor uit de jaren 80 met twee Suzuki GSX-R1000 K2-gasklephuissets (acht ITB’s in totaal) en op maat gemaakte headers die uitmonden in een dubbel 3-inch uitlaatsysteem met zijuitgang, gekoppeld aan een Cosworth T5 World Cup-transmissie en een Quaife ATB sperdifferentieel aan de achterkant.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_3

Zoals je kunt zien, zijn er enkele serieus rubber aan de achterkant – Pirelli P Zeros in maat 345/35R15 om precies te zijn. De wielen zijn rondom 15-inch Compomotive TS501’s, met smallere 245/45R15 P Zero-banden vooraan.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_13

En op de voorwielen zien we een paar op maat gemaakte D-LNG-turbofancovers die helemaal tot hun recht komen.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_22

Het interieur is volledig racespecifiek, met een serieuze rolkooi en al het andere dat je in een wedstrijdauto zou verwachten, zoals een Sparco-stuur en stoelen.

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_26

Het is een indrukwekkende machine, laat staan ​​een machine die in een doe-het-zelf-stijl in een thuisgarage is gebouwd, maar Paul is nog niet klaar met dit liefdeswerk. Toekomstplannen omvatten nog meer gewichtsvermindering door middel van koolstofvezel deuren, kofferbak en motorkap, plus de volledige package opnieuw gemaakt van composietmateriaal. Het uiteindelijke doel is 800 kg (1.765 lbs).

Snelheidsjagers_Samuel_Cherry_15

Pauls meest aangrijpende second van de bouw tot nu toe is een vroeg second, waarbij zijn toen driejarige zoon Ethan op de toenmalige standaardmotor zat en hem hielp de bouten te verwijderen. Ethan is nu een tiener, en samen bezoekt dit vader en zoon-duo autoshows door het hele Verenigd Koninkrijk, waarbij ze vaak urenlang in de E21 rijden om aanwezig te zijn. Voorlopig is hij misschien alleen maar passagier, maar als Ethan zijn racelicentie behaalt, weet je op welke stoel hij gaat zitten.

Samuël Kers
Instagram: Samgkers

IAMTHESPEEDHUNTER-gerelateerde verhalen over Speedhunters

Hoe deel te nemen aan het IATS-programma: We hebben lezers altijd verwelkomd om contact met ons op te nemen met voorbeelden van hun werk en geloven dat de beste Speedhunter altijd de persoon is die het dichtst bij de cultuur zelf staat, precies op straat of op de plaatselijke parkeerplaats. Als u denkt dat u het in u heeft en uw werk met ons wilt delen, kunt u zich aanmelden om deel uit te maken van het IAMTHESPEEDHUNTER-programma. Lees hier hoe u mee kunt doen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here