Home Auto SiBORG Lab verbetert de aanpak van toegankelijkheid met behulp van OpenUSD en NVIDIA Omniverse

SiBORG Lab verbetert de aanpak van toegankelijkheid met behulp van OpenUSD en NVIDIA Omniverse

0
SiBORG Lab verbetert de aanpak van toegankelijkheid met behulp van OpenUSD en NVIDIA Omniverse


Toegankelijkheid is een sleutelelement waarmee alle ontwerpers rekening moeten houden voordat ze een ruimte of product bouwen, maar het evaluatieproces is van oudsher vervelend en tijdrovend.

Mathew Schwartz, assistent-professor architectuur en design aan het New Jersey Institute of Expertise, gebruikt de NVIDIA Omniversum platform en de Universele scènebeschrijving raamwerk, ook bekend als OpenUSD, om architecten, interieurontwerpers en industrieel ontwerpers te helpen deze uitdaging aan te pakken.

Schwartz’ onderzoeks- en ontwerplaboratorium SiBORG – wat staat voor simulatie, biomechanica, robotica en graphics – richt zich op het begrijpen en verbeteren van ontwerpworkflows, vooral met betrekking tot toegankelijkheid, menselijke factoren en automatisering. Schwartz en zijn group ontwikkelen algoritmen voor onderzoeksprojecten en zetten deze om in bruikbare producten.

Met behulp van Omniverse – een ontwikkelingsplatform dat workflows met meerdere apps en realtime samenwerking mogelijk maakt – ontwikkelde het group open-source, op OpenUSD gebaseerde code dat automatisch een complexe toegankelijkheidsgrafiek genereert voor het ontwerp van gebouwen. Deze code is gebaseerd op die van Schwartz onderzoekspapier“Mensengerichte toegankelijkheidsgrafiek voor omgevingsanalyse.”

De grafiek geeft suggestions met betrekking tot menselijke bewegingen, zoals het geschatte energieverbruik dat nodig is om een ​​bepaald pad te volgen, het aantal stappen dat nodig is om het pad te voltooien, of de hoeken van eventuele hellingen erlangs.

Met Omniverse kunnen groups de code van Schwartz gebruiken om de grafiek en de paden die hierdoor worden gecreëerd te visualiseren. Dit kan ontwerpers helpen de bouwvoorschriften en de veiligheid voor de bewoners beter te evalueren en tegelijkertijd belangrijke toegankelijkheidsinzichten te verschaffen.


De kracht van OpenUSD

Traditioneel is de suggestions over toegankelijkheid en omgevingscondities tijdens het ontwerpproces van een gebouw beperkt gebleven tot de analyse van de bouwvoorschriften. Het werk van Schwartz stelt ontwerpers in staat dit obstakel te overwinnen door Omniverse en OpenUSD naadloos te integreren.

Voorheen moest hij schakelen tussen meerdere applicaties om verschillende aspecten van zijn simulatie- en modelleringsprojecten te realiseren. Zijn workflows waren vaak verdeeld over instruments als Unity, dat simulaties met mensen ondersteunt, en McNeel Rhino3D, dat functies voor 3D-modellering biedt.

Met OpenUSD kan hij nu zijn onderzoek, Python-code, 3D-omgevingen en renders en favoriete instruments combineren in Omniverse.

“Wat mij verslaafd maakte aan Omniverse was de manier waarop ik de programmeerinterface van Python-applicaties kon combineren met krachtige fysica-, rendering- en animatiesoftware”, zei hij. “Mijn group heeft optimaal gebruik gemaakt van de flexibele Python API’s in Omniverse om vrijwel de gehele gebruikersinterface te ontwikkelen.”

Het group van Schwartz gebruikt Omniverse om bestaande open-source Python-code te visualiseren en ermee te communiceren op manieren waarvoor geen extern werk vereist is, zoals naadloos koppelen aan een app van derden. De veelzijdige data-analysetool van het lab kan communiceren met elk programma dat compatibel is met OpenUSD.

“Met OpenUSD en Omniverse hebben we de reikwijdte van ons onderzoek kunnen uitbreiden, omdat we data-analyse en visualisatie eenvoudig kunnen combineren met het ontwerpproces”, aldus Schwartz.

Realistische weergaven en simulaties uitvoeren

Schwartz gebruikt ook Omniverse simuleren beweging van het publiek en interacties.

Hij versnelt simulaties en animaties van grote menigten met behulp van twee NVIDIA RTX A4500 GPU’s, die realtime visualisatie mogelijk maken. Deze versnelde simulaties kunnen ontwerpers helpen waardevolle inzichten te verwerven in hoe mensen met beperkte mobiliteit in ruimtes kunnen navigeren en communiceren.

“We kunnen ook laten zien welke locaties de beste plekken bieden om bewegwijzering te plaatsen, zodat deze het meest zichtbaar is”, aldus Schwartz. “Ons simulatiewerk kan worden gebruikt om de paden te visualiseren die in een ontwerp in een vroeg stadium zijn genomen. Dit geeft suggestions over de toegankelijkheid om problemen met de bouwvoorschriften te voorkomen, terwijl gebruikers ontwerpen kunnen maken die verder gaan dan de minimumvereisten.”

Schwartz maakt ook gebruik van de suggestions en hulp van veel ontwikkelaars en onderzoekers die actief deelnemen aan het Omniverse Discord-kanaal. Deze samenwerkingsomgeving heeft een belangrijke rol gespeeld in de reis van Schwartz, zei hij, en ook in de voortdurende verbetering van het platform.

Schwartz’s open source-code is beschikbaar voor ontwerpers om hun ontwerpworkflows te gebruiken en te verbeteren. Leer meer over zijn werk en hoe NVIDIA Omniverse kan een revolutie teweegbrengen in het ontwerp van gebouwen.

Doe mee aan de schepping

Iedereen kan zijn eigen bouwen Omniverse-extensie of connector om 3D-workflows en -tools te verbeteren.

Bekijk kunstwerken van andere ‘Omnivoren’ en dien projecten in by way of de Omniversum galerij. Ontdek hoe makers OpenUSD gebruiken om een ​​verscheidenheid aan 3D-workflows in de nieuwste versie te versnellen Open USD Alle sterren.

Ga aan de slag met NVIDIA Omniverse door de standaardlicentie te downloaden vrijtoegang OpenUSD hulpmiddelen en leer hoe Omniverse onderneming kan uw group verbinden. Blijf op de hoogte Instagram, Medium En Twitteren. Voor meer, sluit u aan bij de Omniverse gemeenschap op de boards, Discord-server, Zenuwtrekking En YouTube kanalen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here