Home Voedsel De perfecte Thanksgiving-salade (15 minuten!)

De perfecte Thanksgiving-salade (15 minuten!)

0
De perfecte Thanksgiving-salade (15 minuten!)


Grote serveerschaal gevuld met ons Thanksgiving groene saladerecept

Neem onze romige, hartige Thanksgiving-klassiekers niet weg. Maar deze nieuwe salade wel verbazingwekkend daarnaast: het is een frisse, heldere, knapperige groene salade met zoete, knapperige peer of appel, geroosterde hazelnoten of pepitas, een eenvoudige citroenvinaigrette en optioneel veganistische geitenkaas.

Het is niet alleen een kleurrijke toevoeging aan de Thanksgiving-tafel, maar het contrasteert prachtig met de zwaardere gerechten, bevordert de spijsvertering (hallo, bittere groenten en azijn!) 15 minuten! Ja, zo eenvoudig is het om de tafel op te fleuren. Laten we salade maken!

Zout, peper, pepitas, hazelnoten, olijfolie, peer, gemengde groenten, appelciderazijn en citroen

Receptinspiratie

Deze salade is vorig jaar ontstaan ​​bij ons group Thanksgiving. En toen we de maaltijd op postten Instagram, je vroeg om het recept. We hebben beloofd dat we het in de toekomst zouden delen, en vandaag is die dag, vrienden!

Het is geïnspireerd door de Pacific Northwest-keuken, herfst ingrediëntenen een verlangen om iets supereenvoudigs te maken dat een aanvulling zou zijn op de meer traditionele Thanksgiving-gerechten.

Hoe maak je deze Thanksgiving groene salade?

De foundation voor deze salade is een combine van zoete, zachte babygroenten En witlof zoals radicchio, andijvie en/of frisée. De witlof voegt een textuurcontrast toe, een vleugje kleur (hallo, mooie paarse radicchio!), en een lichte bitterheid die de smaakpapillen wakker maakt en een gezonde spijsvertering bevordert!

Een eenvoudige citroenvinaigrette over een grote kom met groenten sprenkelen

We mengen de groenten met olijfolie, citroensap en appelciderazijn om ze lichtjes te bedekken met grote, heldere smaak. Schilferig zout en versgemalen zwarte peper zorgen voor wat plezier voor je smaakpapillen!

Vervolgens roosteren we de knapperige noten en/of zaden. Pepita’s zijn onze favoriet omdat ze supersnel en gemakkelijk zijn, maar hazelnoten en amandelen zijn ook heerlijk!

Geroosterde pepitas en hazelnoten in een koekenpan

Het andere knapperige ingrediënt en de ster van de present is gesneden appel of peer. Onze favoriet voor dit recept is de Aziatische peer, omdat deze het meest knapperig en zoet is, maar andere zoete, knapperige varianten zullen ook werken!

Gebruik een opscheplepel en vork om een ​​salade door elkaar te gooien

Het laatste (en optionele) ingrediënt is veganistische geitenkaas voor een rijke, romige part. Maar ondanks alle rijkdom van een Thanksgiving-maaltijd vinden wij dat niet nodig!

Veganistische geitenkaas, gesneden peren, citroen, zout en peper naast een grote kom met ons Thanksgiving-saladerecept

Wij hopen dat je dol bent op deze salade! Zijn:

Helder
Knapperig
Vers
Heerlijk
Makkelijk te maken
& Good voor de Thanksgiving-tafel!

Het previous prachtig bij rijke, romige gerechten zoals veel van de Thanksgiving-klassiekers! Voor onze teamvakantiemaaltijd combineerden we het met onze Veganistische groene bonenschotel, Gemakkelijke veganistische glutenvrije koekjes, Klassieke veganistische glutenvrije vulling, Geroosterde kippendijen met citroen en kruidenEn Epische veganistische zoete aardappeltaart.

Meer Thanksgiving-salades

Als je dit recept probeert, laat het ons weten! Laat een reactie achter, beoordeel deze en vergeet niet een foto te taggen @minimalistbakker op Instagram. Proost, vrienden!

Twee borden van onze Thanksgiving groene salade met witlof, gegarneerd met veganistische geitenkaas

Voorbereidingstijd 10 minuten

Kooktijd 5 minuten

Totale tijd 15 minuten

Porties 4 (bijgerechten)

Cursus Salade, kant

Keuken Glutenvrij, veganistisch

Vriezer vriendelijk Nee

Houdt het stand? Het beste als het vers is

Voorkom dat uw scherm donker wordt

GROENEN & KLEDING

 • 6 kopjes zachte babygroenten, in hapklare stukjes gescheurd (wij adviseren gemsla, groene bladsla of botersla // of gemengde bladgroenten)
 • 3 kopjes witlof naar keuze, in hapklare stukjes gescheurd (radicchio, andijvie en/of frisée // of meer gemengde groenten, maar we geven de voorkeur aan wat bittere groenten in deze salade vanwege de smaakbalans en de spijsvertering)
 • 1 ½ theelepel olijfolie
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel appelcider azijn (of sub-champagne azijn of witte wijnazijn)
 • Schilferig zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

VOOR HET SERVEREN

 • 1 klein medium Aziatische of Bosc-peer, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes gesneden (of een andere zoete, knapperige appel of peer – Fuji, Honeycrisp of D’Anjou)
 • 1/4 beker geroosterde pepita’s (of gehakte hazelnoten of geschaafde amandelen)
 • Veganistische geitenkaas (optioneel // voor in de winkel gekocht, vinden we leuk Boomgrens // als het niet veganistisch is, zou gewone geitenkaas ook werken)
 • Indien geserveerd met huisgemaakt veganistische geitenkaas (optioneel), bereid het minstens 30 minuten voor het serveren voor. Het voegt additional decadentie toe, maar is niet essentieel, vooral niet in combinatie met een romige of decadente maaltijd!
 • Als je nog geen geroosterde pepitas (of amandelen of hazelnoten) hebt, rooster ze dan eerst. Rooster in een kleine koekenpan op laag tot middelhoog vuur, af en toe roeren/roeren tot de pepitas beginnen te springen en opzwellen (ongeveer 3-5 minuten) of tot de hazelnoten/amandelen geurig en lichtbruin worden (ongeveer 6-10 minuten). Haal van het vuur en zet opzij. Hak de hazelnoten grof als ze heel zijn.

 • Voeg aan een grote serveerschaal zachte babygroenten en witlof toe. Zie onderstaande opmerkingen als u de salade van tevoren klaarmaakt om mee te nemen naar een evenement. Besprenkel met olijfolie, citroensap en azijn en bestrooi met een paar snufjes zout (zachtjes geplet tussen je vingers) en een paar gemalen verse zwarte peper. Gooi om de greens gelijkmatig te bedekken. Proef en pas aan, voeg meer olie toe voor de rijkdom of als het droog is, citroensap voor helderheid, azijn voor zoetheid, zout voor de algehele smaak, of zwarte peper voor de kick.

 • Voeg de gesneden peer of appel en de geroosterde pepitas (of noten) toe en roer opnieuw, slechts een paar keer. Garneer direct voor het serveren met vegan geitenkaas (optioneel) en nog meer versgemalen zwarte peper. Genieten!

 • Het beste als het vers is. Als u zich vooraf voorbereidt, bewaar de componenten dan aside. Niet vriezervriendelijk.

*Als u zich van tevoren klaarmaakt om mee te nemen naar een bijeenkomst (we raden af ​​om meer dan 12 uur van tevoren te bereiden), kunt u de componenten het beste gescheiden houden (groenten, appel of peer, dressing, zout, peper, pepitas, veganistische geitenkaas ) en zet vlak voor het opdienen in elkaar. Als u de appel of peer van tevoren snijdt, besprenkel de plakjes dan met een beetje citroensap om bruin worden te voorkomen.
*Voedingsinformatie is een ruwe schatting, berekend met 1 scheutje zeezout en zwarte peper per stuk en zonder optionele ingrediënten.

Portie: 1 zijkant serveren Calorieën: 76 Koolhydraten: 5.5 G Eiwit: 2.7 G Vet: 5.4 G Verzadigd vet: 0,9 G Meervoudig onverzadigd vet: 1.7 G Enkelvoudig onverzadigd vet: 2.4 G Trans vet: 0 G Ldl cholesterol: 0 mg Natrium: 63 mg Potassium: 167 mg Vezel: 1.9 G Suiker: 2.6 G Vitamine A: 219 IU Vitamine C: 3 mg Calcium: 12 mg Ijzer: 0,8 mgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here